7 tipus de registres públics que recullen els intermediaris de dades

El que comparteixes en línia és el teu negoci. Però els intermediaris de dades poden trobar molta més informació sobre vostè de la que podríeu esperar, sovint sense el vostre coneixement.

Internet ha desdibuixat la línia entre la informació privada i la pública. A nivell personal, l’auge de les xarxes socials ha fet del voyeurisme una activitat quotidiana. Algunes persones comparteixen de bon grat aspectes de les seves vides, com ara on viuen, treballen i passen el seu temps. Altres gaudeixen de viure indirectament a través de la lent de la vida d’una altra persona.

És possible que no penseu gaire en la quantitat d’informació disponible sobre vosaltres, però els detalls que els intermediaris de dades poden descobrir us poden canviar d’opinió. Com a agents que compren i venen informació sobre persones, els intermediaris de dades es beneficien de la vostra informació personal venent-la al millor postor.

Què són els corredors de dades?

Els intermediaris de dades són els responsables de consolidar la informació sobre persones de diverses fonts en línia. Utilitzant diversos punts de dades, creen una imatge teva que les grans empreses i els actors dolents exploten per obtenir beneficis.

Tot i que és legal, l’intermediació de dades té les seves arrels en pràctiques comercials obscures. Aquests van aprofitar el període de la història d’Internet en què tothom se sentia segur per compartir informació sobre ells mateixos sense cap agenda.

És important entendre que les xarxes socials no són l’únic lloc on els intermediaris de dades recullen informació. Els intermediaris de dades també cerquen fonts de domini públic que es digitalitzen i es pengen a Internet. Des dels registres universitaris fins a les audiències judicials, mirem diversos tipus de registres públics que els intermediaris de dades recullen en línia.

1. Registre de votants

Depenent del vostre estat, el vostre registre de votants es pot considerar un registre públic que està disponible per a diverses persones, inclosos els intermediaris de dades. Normalment, els registres de registre de votants inclouen diversos tipus d’informació d’identificació personal, com ara el vostre nom, aniversari, adreça de casa i afiliació política.

Alguns grups de persones, com ara les víctimes de violència domèstica o altres delictes violents, poden tenir més privadesa per ajudar-los a mantenir-los segurs. Tanmateix, la informació de registre de votants de la majoria de la gent es pot compartir amb partits polítics, candidats, empreses, periodistes, autoritats, funcionaris del govern i, finalment, intermediaris de dades.

2. Certificats de Naixement

Als Estats Units, la ciutat, el comtat o l’estat emet un certificat de naixement quan neix un nadó. Com que es consideren registres públics legals, els certificats de naixement són accessibles per a altres persones a petició. En alguns casos, els intermediaris de dades poden accedir als certificats de naixement d’agregadors en línia que els consoliden de diversos estats.

Els registres de naixement revelen el nom complet, la data de naixement i el lloc de naixement d’una persona. A part d’això, també es pot trobar informació sobre pares, sexe, hospital, raça i afiliació religiosa als registres de naixement.

3. Llicències de matrimoni i expedients de divorci

De manera similar als certificats de naixement, les llicències de matrimoni i els registres de divorci són documents legals públics. Aquesta informació no només està disponible a petició, sinó que els intermediaris de dades poden cercar-la fàcilment en arxius digitalitzats en línia i creuar-la amb informació inferida d’altres canals.

El vostre estat civil pot revelar moltes coses sobre vosaltres, especialment per a les marques que busquen obtenir beneficis. És un punt de dades important per als intermediaris de dades perquè ajuda a determinar en quina etapa de la vida es troba una persona i, per tant, en què està disposada a gastar-se.

4. Matrícula de vehicles

En general, els números de matrícula utilitzats per identificar el registre del vehicle són registres públics. Des d’identificar l’estat de matrícula fins a inspeccionar la cadena de propietat abans d’una compra, els documents de matrícula del vehicle revelen moltes coses sobre els propietaris d’un cotxe.

Les matrícules i el registre de vehicles són gestionats pel Departament de Vehicles de Motor (DMV) de cada estat, i la gent pot cercar aquests registres ràpidament en línia. De fet, de vegades els pirates informàtics objectiu als titulars del permís de conduir que caduquen.

La informació de registre del vehicle normalment inclou el nom del propietari del vehicle, la seva data de naixement i la seva adreça. A més, el DMV també té accés a informació relacionada amb les llicències de conduir, com ara qualsevol historial d’accidents de trànsit, empresonaments i altres registres.

5. Afiliacions escolars

El lloc on algú va estudiar reflecteix molt sobre les seves xarxes socials i professionals, el potencial de guanys i les experiències. Per aquest motiu, no és d’estranyar que la informació escolar sigui un dels tipus de registres públics més comuns als quals intenten accedir els intermediaris de dades.

Malauradament, també és una de les peces d’informació pública més fàcils de trobar en línia.

A més de veure els vostres perfils de xarxes socials com Facebook i LinkedIn, els intermediaris de dades poden accedir a les afiliacions de les vostres escoles mitjançant membres d’antics alumnes, esdeveniments promocionals de l’escola o fins i tot llistes de participants de la junta per als exàmens de certificació.

6. Expedients judicials

Als Estats Units, la majoria dels registres judicials són informació disponible públicament. Tanmateix, alguns registres es poden considerar confidencials per llei o per sentència judicial, com ara procediments relacionats amb nens, salut mental, adopció i altres temes sensibles.

En la majoria dels casos, podeu accedir als registres judicials emmagatzemats pel sistema de gestió de casos/arxius electrònics de casos (CM/ECF) dels tribunals federals. Molts registres estan disponibles a través del servei d’accés públic als registres electrònics del tribunal (PACER) del Tribunals dels EUA. Això vol dir que qualsevol persona amb un compte PACER, inclosos els possibles corredors de dades, pot cercar informació sobre els casos d’apel·lació, districte i fallida.

7. Informació de notícies

Si ets una figura pública, és possible que tinguis l’experiència que el teu nom aparegui al diari de manera esporàdica. Amb moltes de les notícies que apareixen en línia, és comprensible que qualsevol informació publicada sobre vostè en mitjans impresos o digitals es pugui incloure a diverses bases de dades d’intermediació de dades.

Les empreses de corretatge de dades prioritzen la rendibilitat esperada d’un individu. Com a resultat, la informació de persones influents, com les que apareixen regularment a les notícies, es considera un immoble principal per a la mineria de dades.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *