Gujarat aconsegueix el primer lloc a l’Índex de Logística Nacional 2021 per tercera vegada, UP va superar 7 posicions

Llançat el 2018, l’índex Logistics Ease Across Different States (LEADS) desenvolupat pel Ministeri de Comerç i Indústria i Deloitte classifica els estats pel que fa al suport logístic que van oferir per promoure el comerç de mercaderies.

Nova Delhi: Gujarat, Haryana i Punjab són els estats amb millors resultats pel que fa a la mobilitat de béns i l’eficiència de la cadena logística, segons la tercera edició del rànquing d’estats del govern basat en la infraestructura logística.

Uttar Pradesh (UP) ha mostrat un rendiment excel·lent en la facilitat de la logística aquest any, saltant set llocs des de la seva 13a posició anterior, va dir dilluns el ministre de Comerç de la Unió, Piyush Goyal, publicant l’Informe Logistics Ease Across Different States (LEADS) 2021.

“Vaig veure que alguns estats han fet un salt de manera significativa… Uttar Pradesh, per exemple, ha superat set rangs en només dos anys, del 2019 al 2021, i aquest és probablement el salt més alt que ha tingut qualsevol estat”, va dir, i va afegir que la millora significativa. reflecteix els esforços del govern de la UP en la millora de les infraestructures.

Llançat el 2018, l’índex Logistics Ease Across Different States (LEADS) desenvolupat pel Ministeri de Comerç i Indústria i Deloitte classifica els estats pel que fa al suport logístic que van oferir per promoure el comerç de mercaderies.

Tamil Nadu i Maharashtra formaven la resta dels 5 primers estats. A efectes de representació, els estats s’han classificat en tres classes separades, com ara “Estats del nord-est i UT de l’Himàlaia” i el grup “Altres UT”. Dins d’això, Jammu i Caixmir ha estat el primer classificat seguit de Sikkim i Meghalaya.

“Delhi es troba al primer lloc entre altres Territoris Units. Uttar Pradesh, Uttarakhand i Jharkhand han estat testimonis d’una millora notable en les seves files en comparació amb el rànquing LEADS del 2019 i s’han convertit en els millors milloradors, segons l’informe.

El rànquing es basa en paràmetres com la competitivitat dels preus, l’oportunitat i disponibilitat de les infraestructures i la dels serveis, entre d’altres. Té com a objectiu animar els estats a donar l’impuls polític per millorar la seva infraestructura relacionada amb la logística.

Gujarat va mantenir la seva primera posició, similar als dos rànquings anteriors. L’estat ha mantingut el seu rang a través d’iniciatives sòlides com una política logística integrada i també una política de parcs logístics, la creació d’infraestructures portuàries adequades i la creació d’un marc institucional fins i tot a nivell de ciutat.

L’enquesta de 2021 es va realitzar entre maig i agost de 2021 i l’exercici va obtenir 3.771 respostes de 1.405 enquestats a tot el país.

Assam va quedar en últim lloc entre 21 estats, mentre que Jammu i Caixmir va ocupar el primer lloc als estats del nord-est i la regió de l’Himàlaia, seguit de Sikkim i Meghalaya. Delhi va ocupar el primer lloc entre els territoris de la Unió, mentre que Uttar Pradesh, Uttarakhand i Jharkhand es trobaven entre els estats que van registrar millores notables, segons l’informe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *