Ous escalfats fàcils

Aquí teniu com fer un ou escalfat perfectament, cada vegada! Amb rovells cremosos i clares fermes, els ous pochés són un esmorzar per si sols. També podeu servir-los sobre verdures, cobertes amb holandesa, en un bol de gra, o dotzenes d’altres maneres.

Posar ous no podria ser més fàcil. També és una bona manera baixa en calories de preparar ous: no cal que utilitzeu greix afegit per cuinar-los, com ho faries amb ous remenats o fregits.

Els ous preparats d’aquesta manera no només fan un gran esmorzar per si sols (amb una mica de sal i pebre i potser una mica de pa torrat), sinó que també els podeu utilitzar per coronar un francès. amanida lionesa, banyeu-los amb una luxosa salsa holandesa en un Ous Benet, o anar super saludable i servir-los verdures saltejades.

El meu esmorzar preferit és un o dos ous escalfats, servits en un bol (són més fàcils de menjar amb una cullera, es pot agafar cada mos!) i escampats amb una mica de sal de tòfona.

L’aigua amb prou feines a foc lent fa els millors ous escalfats

El truc principal que faig servir quan faig ous escalfats és fer servir aigua que amb prou feines està bullint. Menys bombolles significa menys agitació de l’aigua que pot trencar i dispersar les clares. Primer trenco l’ou en una tassa i després, quan l’aigua estigui a foc lent, llisqui suaument l’ou a l’aigua.

Algunes persones arremolin l’aigua i deixen caure l’ou al centre. No he pogut aconseguir que aquest mètode funcioni per a mi, però si us funciona, genial!

Coleu algunes de les clares fines amb un colador de malla

Trencar primer l’ou en un tamís de malla fina és un altre mètode útil. El tamís treu algunes de les clares més primes que poden fer que l’ou escalfat sembli bastant desgarrat.

Tens una manera preferida de fer o servir ous escalfats? Si us plau, feu-nos-ho saber als comentaris!

Ous escalfats per endavant

Si voleu fer un munt d’ous escalfats per a una multitud, per exemple, per fer Ous Benet per a tota la família el diumenge de Pasqua; feu-los abans d’hora.

Aquí teniu què fer:

 1. Feu els vostres ous escalfats com de costum, fins a cinc dies abans de servir-los.
 2. Transferiu immediatament els ous escalfats a un bol amb aigua ben freda. Remeneu amb més aigua freda si cal fins que els ous estiguin freds.
 3. Transferiu els ous a un recipient hermètic i refrigereu fins que sigui necessari.
 4. Per reescalfar, transferiu els vostres ous a un bol amb aigua de l’aixeta molt calenta durant 2 o 3 minuts. (No feu servir aigua bullint o els ous es podrien cuinar massa). Remeneu el bol amb més aigua calenta si cal.
 5. Servir, Traieu suaument els ous de l’aigua amb una cullera ranurada, assequeu-los amb una tovallola de paper i serviu-los immediatament.

Mètode

 1. Escalfeu l’aigua: ompliu una cassola amb uns quants centímetres d’aigua. Escalfeu l’aigua a foc alt fins que arribi a bullir i després baixeu el foc fins que l’aigua estigui a foc lent (només surten unes bombolles de tant en tant).
 2. Trenqueu l’ou en un bol petit i introduïu-lo suaument a l’aigua: treballant amb els ous d’un en un, trenca l’ou en un bol o tassa petit. Col·loqueu el bol a prop de la superfície de l’aigua calenta i introduïu suaument l’ou a l’aigua. Si voleu, utilitzeu una cullera per empènyer algunes de les clares més a prop dels seus rovells, per ajudar-los a mantenir-se junts. Afegiu tots els ous que esteu escalfant a la paella de la mateixa manera, mantenint una certa distància entre ells.
 3. Apagueu el foc, tapeu la paella, poseu el temporitzador durant 4 minuts: apagueu el foc i tapeu la paella. Estableix un temporitzador durant 4 minuts (o compta en veu alta fins a 60, quatre vegades). En aquest punt, les clares han d’estar completament cuites, mentre que els rovells encara estan líquids. Tingueu en compte que el moment depèn de la mida dels ous, el nombre d’ous a l’olla i si esteu cuinant a alçada, així que ajusteu-ho en conseqüència. . Si esteu a l’alçada, voleu rovells d’ou més ferms o esteu escalfant més de 4 ous alhora, potser haureu de cuinar-los més temps. Si proveu 4 minuts i els ous estan massa cuits, reduïu el temps.
 4. Traieu els ous amb una cullera ranurada: aixequeu suaument els ous escalfats de la paella amb una cullera ranurada i poseu-los en un plat per servir.

Mètode 2: utilitzant un tamís de malla fina

Una manera d’ajudar a mantenir les clares escalfades és eliminar algunes de les clares fines abans d’afegir els ous a l’aigua calenta. Una manera fàcil de fer-ho és amb un tamís de malla fina.

 1. Colar les clares fines amb un colador de malla fina: col·loqueu l’ou cru en un colador de malla fina sobre un bol. Les clares molt fines s’escorreran pel colador.
 2. Apagueu el foc, tapeu l’olla, cuini 4 minuts: observeu com hi ha molt menys clares d’ou amb aquest mètode? Apagueu el foc i tapeu l’olla (o simplement baixeu el foc a baix) i deixeu-ho coure durant 4 minuts fins que les clares estiguin ben cuites. (És possible que hàgiu d’afegir més temps si es cuina a l’alçada o si escalfa més de 4 ous alhora.) Traieu-lo de l’olla amb una cullera ranurada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *