Les 6 millors aplicacions de control de versions per augmentar la vostra productivitat

Les aplicacions de control de versions us permeten supervisar els canvis de programari, així com compartir i col·laborar amb altres persones. Aquí teniu alguns dels millors!

Les aplicacions de control de versions i els programes de programari són necessaris per a gairebé tothom perquè ajuden a augmentar la productivitat i augmentar l’eficàcia del dia a dia. Aquest article tractarà set aplicacions que probablement no sabia que posseïen funcions de control de versions.

Què és el control de versions?

El control de versions és un mètode o pràctica per gestionar els canvis fets als fitxers, directoris o documents en temps real. Es fa un seguiment de tots els canvis fets per un usuari o grup i aquest canvi s’anomena versió. Aquests canvis s’emmagatzemen i s’organitzen mitjançant un sistema de control de versions (VCS) i es posen a la vostra disposició en qualsevol moment.

Hi ha tres tipus de sistemes de control de versions:

  1. Sistema de control de versions distribuït (descentralitzat).
  2. Sistema de control de versions centralitzat
  3. Sistema local de control de versions

El control de versions funciona així: suposem que esteu treballant en un document i hi deseu deu caràcters. Quan deseu aquest document, es converteix en la primera versió o versió 1. Hores més tard, podeu decidir afegir cinc caràcters més al document. Quan es desa, passa a ser la versió 2. Si una altra persona que tingui accés al document fa un altre canvi i el desa, aquest canvi seria la versió 3.

La darrera i les versions anteriors estaran disponibles en qualsevol moment. Això vol dir que podeu tornar a les versions existents dels documents sempre que els necessiteu. El control de versions també permet una col·laboració eficaç en equip i la traçabilitat dels canvis.

6 aplicacions de control de versions que necessiteu

Quan escolteu el control de versions, podeu pensar en Git i assumir que el control de versions només és per al desenvolupament de programari. Això no és del tot cert. Tot i que Git és una gran eina de control de versions, no és l’única disponible. Aquí teniu set sistemes de control de versions per augmentar la vostra productivitat.​​​​​​

1. Git

Git, que significa Global Information Tracker, és un sistema de control de versions gratuït i de codi obert que s’utilitza per gestionar codis font i projectes de totes les mides. Popular entre els desenvolupadors, Git s’utilitza per ramificar, combinar i confirmar els canvis fets al codi.

Permet que grups de grans dimensions treballin en projectes simultàniament. Com que utilitza un sistema de control de versions distribuït (DVCS), l’historial de versions del projecte i el seu codi es guarden a l’ordinador de cada desenvolupador que treballa en el projecte. Sobretot, Git és segur, flexible i fàcil d’aprendre.

2. Google Docs

Google Docs és un processador de text en línia que us permet crear i editar documents de Word al vostre navegador web des de qualsevol dispositiu. Google Docs és una de les eines d’oficina que ofereixen les aplicacions de Google Editors Suite. Ofereix tècniques d’estil excel·lents, funcions d’edició intel·ligents i emmagatzema el vostre treball en línia.

Amb centenars de tipus de lletra i plantilles úniques, Google Docs és un dels millors programaris de processament de text disponibles. Google Docs permet que diversos usuaris col·laborin en un sol fitxer i hi facin canvis. També desa els canvis fets a cada fitxer i emmagatzema l’historial de versions.

Per emmagatzemar una versió a Google Docs, feu clic a Dossier a la barra d’eines i, a continuació, feu clic a Historial de versions al menú desplegable. S’obrirà una finestra nova que us permetrà posar un nom i desar la vostra versió.

Per veure l’historial de versions, introduïu l’ordre Ctrl + Alt + Maj + H. Això obriria una nova finestra que enumera totes les versions dels documents disponibles.

3. Fulls de càlcul de Google

Fulls de càlcul de Google, una de les aplicacions de Google Editors Suite, és un programa de fulls de càlcul en línia que permet la col·laboració, la visualització de dades eficaç i les estadístiques. Està basat en núvol i té funcions, fórmules i taules incorporades. És gratuït, fàcil d’aprendre i un substitut de Microsoft Excel de ràpid creixement.

Amb Google Sheets, podeu analitzar dades, generar llistes, fer taules i crear estadístiques. També podeu importar fitxers XLS, CSV i altres fulls de càlcul a Google Sheets sense problemes i treballar-hi.

Fulls de càlcul de Google permet que moltes persones treballin en un full i té funcions de control de versions. Els passos per crear i visualitzar versions són els mateixos amb Google Docs.

4. Presentacions de Google

Google Slides és un programa de presentacions en línia integrat amb nombroses plantilles, animacions i tipus de lletra gratuïts per fer que les vostres presentacions siguin impecables. Amb Google Slides, podeu treballar amb persones per fer presentacions i diapositives estètiques. Junt amb complements fantàstics com Slidesgo, Google Slides augmenta la productivitat, la qualitat del treball i la col·laboració entre companys de feina.

Presentacions de Google té funcions de control de versions i, com que és una de les aplicacions de la Suite Editors de Google, els passos per veure i accedir a l’historial de versions són similars als de Google Docs.

5. Microsoft SharePoint

Microsoft SharePoint és un programa basat en web que permet un equip efectiu, la col·laboració, la gestió de projectes i el control de versions. Una branca de Microsoft SharePoint permet a les organitzacions allotjar llocs web a la seva plataforma.

Integrat amb Microsoft Office, SharePoint permet la creació i la compartició perfecta de fitxers, documents i dades. Heus aquí com fer-ho habiliteu el control de versions a Microsoft SharePoint.

6. Canva

Canva és una aplicació de disseny gràfic que permet crear infografies estètiques, pòsters, flyers, presentacions i fins i tot vídeos. És gratuït, fàcil d’utilitzar i inclou nombroses plantilles i tipus de lletra. Podeu utilitzar Canva per crear gràfics i col·laborar amb altres membres. Les versions del treball que feu també es desen automàticament.

Si sou nou a Canva, aquí teniu un guia fàcil per utilitzar l’aplicació Canva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *