Com solucionar el retard del ratolí Logitech en els Mac M1

El vostre ratolí Logitech està endarrerit quan utilitzeu Bluetooth per connectar-lo al vostre Mac M1? Aquest error ha afectat molta gent, així que aquí teniu com solucionar-lo.

Continueu experimentant un retard del cursor mentre feu servir un ratolí Logitech per Bluetooth en un iMac, MacBook o Mac mini M1? Molts motius, com ara interferències sense fil, un mòdul Bluetooth amb errors o problemes de traducció amb el programari d’assistència, poden causar-ho. Però us podem mostrar com solucionar-ho.

Seguiu la llista de consells de resolució de problemes a continuació per solucionar el retard del ratolí Logitech al vostre Apple Silicon M1 Mac.

1. Carregueu el vostre ratolí Logitech

Un ratolí Logitech que està a punt d’esgotar-se la bateria també pot acabar endarrerint-se molt amb Bluetooth. Si l’aplicació Logitech Options indica un nivell de càrrega inferior, connecteu el ratolí mitjançant el cable de càrrega al vostre Mac M1 i comproveu si això us ajuda.

2. Torneu a connectar el vostre ratolí Logitech

Desconnectar i tornar a connectar el vostre ratolí Logitech al vostre Mac M1 és una altra manera de solucionar una connexió Bluetooth retardada. Si utilitzeu un iMac o un Mac mini, assegureu-vos de tenir un altre ratolí amb cable o sense fil a mà per interactuar amb la interfície d’usuari de macOS mentrestant.

Per desconnectar el ratolí Logitech, obriu el fitxer poma menú i aneu a Preferències del sistema > Bluetooth. A continuació, premeu Control i feu clic al ratolí i seleccioneu Eliminar. Seleccioneu Eliminar de nou per confirmar.

Seguiu-ho connectant el ratolí al vostre Mac de nou. Això implica mantenir premut l’interruptor de vinculació del dispositiu fins que aparegui al panell Bluetooth del Mac.

3. Descartar interferències sense fil

Elimina qualsevol font d’interferència Bluetooth a prop del teu Mac. Per exemple, altres perifèrics sense fil, cables d’alimentació mal blindats o electrodomèstics de cuina poden fer que el vostre ratolí Logitech es retardi i tartamudei.

A més, és una bona idea desconnectar qualsevol altre dispositiu apuntador que pugueu haver vinculat amb el vostre Mac per Bluetooth.

4. Restabliu el mòdul Bluetooth del vostre Mac

De vegades, encara que poques vegades, el mòdul Bluetooth del vostre Mac pot fallar sense cap motiu. Apple ho sap, per això teniu una opció per restablir-lo.

Per tant, obriu el Centre de control del Mac i seleccioneu Bluetooth mentre manteniu premuts els dos Canvi i Opció claus. Aleshores, tria Restableix el mòdul Bluetooth. El vostre ratolí Logitech s’hauria de tornar a connectar al vostre Mac automàticament després que el mòdul es restableixi.

Si utilitzeu un Mac amb macOS Monterey o posterior, és possible que no vegeu l’opció Restableix el mòdul Bluetooth. Si és així, proveu de reiniciar el mòdul Bluetooth mitjançant el terminal. Per fer-ho, obriu Plataforma de llançament i seleccioneu Altres > Terminal. A continuació, executeu l’ordre següent:

5. Actualitzeu el sistema operatiu del vostre Mac

La instal·lació de la darrera versió de macOS ajuda a eliminar qualsevol problema subjacent que fa que el vostre ratolí Logitech es retardi. Per exemple, l’M1 Mac mini va tenir molts problemes després del llançament amb els ratolins Bluetooth en general. Tanmateix, una actualització del punt de macOS Big Sur ho va solucionar.

En el nostre cas, fent l’actualització completa a macOS Monterey va ajudar a eliminar el retard del cursor en un Logitech MX Master 3 emparellat amb un iMac M1. Per tant, sempre és una bona idea mantenir el programari del sistema actualitzat.

6. Restabliu el vostre ratolí Logitech a la configuració predeterminada

Si heu personalitzat el vostre ratolí Logitech mitjançant l’aplicació Logitech Options, és una bona idea restablir el dispositiu al seu estat predeterminat i comprovar si això fa la diferència.

Seleccioneu el Restaurar els valors predeterminats botó des de les Opcions de Logitech per revertir el ratolí als valors predeterminats de fàbrica.

7. Canvia a Opcions de Logi+ Beta

L’aplicació Logitech Options al Mac té un paper crucial per ajudar-vos a treure el màxim profit del vostre ratolí Logitech. Malauradament, en el moment d’escriure aquest article, Logitech no ha llançat una versió nativa de silici d’Apple, de manera que el vostre Mac M1 l’ha d’executar mitjançant Rosetta 2 (el motor de traducció que converteix els programes x86 en aplicacions de silici d’Apple). Òbviament, una aplicació no optimitzada pot provocar problemes.

Malgrat això, Logitech té una beta oberta per a la seva propera aplicació Logi Options+. Tot i que també s’executa mitjançant Rosetta 2, és una versió significativament millorada de Logitech Options, així que proveu-la al vostre Mac. Només podria acabar solucionant el problema del ratolí.

8. Restableix les preferències de Bluetooth del teu Mac

Si el problema continua, proveu de restablir les preferències de Bluetooth al vostre Mac. Podeu fer-ho suprimint el fitxer PLIST (Llista de propietats) rellevant. Així que obriu el Finder i seleccioneu Vés > Vés a Carpeta. A continuació, escriviu el camí següent i premeu Entra:

Reinicieu el vostre Mac i el sistema operatiu hauria de crear una versió més nova d’aquest fitxer des de zero. Si un fitxer PLIST de Bluetooth corrupte o trencat va ser l’origen del problema, ja no hauríeu de patir cap retard.

9. Connecteu el vostre ratolí amb un receptor unificador

Si cap de les solucions anteriors no ha ajudat, la millor opció per resoldre el problema és utilitzar el receptor d’unificació USB que s’inclou amb el ratolí Logitech. També podeu utilitzar-ne un de qualsevol altre perifèric Logitech que tingueu. La unificació dels receptors ajuda els dispositius a establir una connexió més sòlida que el Bluetooth.

Tanmateix, un receptor unificador necessitarà un adaptador USB-A a USB-C o un concentrador USB compatible per connectar-se amb el vostre Mac. També heu d’utilitzar la utilitat Logitech Unifying Multi-Connect (a la qual podeu accedir mitjançant Opcions de Logitech) per enllaçar el vostre ratolí Logitech al vostre Mac mitjançant el receptor unificador.

Si no heu rebut cap receptor unificador USB (el Logitech MX Master per a Mac no n’inclou cap a l’embalatge), l’heu de comprar per separat de Logitech.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *