Frittata d’espinacs

Recepta ràpida i senzilla de frittata d’espinacs amb ous, espinacs frescos, ceba, all, parmesà i formatge de cabra i tomàquets secs.

Esteu buscant el plat d’ou perfecte per a un esmorzar de cap de setmana o “esmorzar per sopar” entre setmana? Pensar frittata, una mena de truita italiana de cara oberta o una quiche sense crosta d’ou.

El truc per fer una frittata és cuinar-la a poc a poc i lentament a la cuina i després acabar-la sota el grill. Als ous els agrada la calor baixa i suau; d’aquesta manera es conserva més la seva humitat.

Aquí teniu una frittata d’espinacs fàcil que ens encanta, amb un munt d’espinacs picats (també podeu utilitzar espinacs normals, tot i que trobo que els paquets d’espinacs prerentats són irresistiblement convenients), parmesà i formatge de cabra. També vaig afegir uns tomàquets secs picats, per una mica més d’umami, encara que no és necessari.

El formatge de cabra afegeix un sabor encantador a la frittata. Si no en teniu cap a mà, podeu utilitzar fàcilment jack, cheddar, mozzarella o gruyere. Només cal afegir una mica de suc de llimona per obtenir una mica d’acidesa.

Gaudeix!

Ingredients

 • 9 ous grans
 • 2 cullerades de llet
 • 1/3 tassa de formatge parmesà ratllat (aproximadament 1 unça, 30 g)
 • 1/4 culleradeta de sal
 • 1/8 culleradeta de pebre recent mòlt
 • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
 • 1 ceba mitjana, picada (aproximadament 1 tassa)
 • 1 gra d’all gran, picat
 • Tomàquets secs, unes 2 cullerades picades, opcional
 • 8 unces (225 g) d’espinacs frescos (o més), picats (pot utilitzar espinacs nadons)
 • 2 unces (56 g) de formatge de cabra

Mètode

 1. Batre els ous, la llet, el parmesà, la sal, el pebre: en un bol, bateu els ous, la llet i el formatge parmesà. Incorporeu-hi la sal i el pebre. Deixar de banda.
 2. Sofregiu les cebes, els alls: escalfeu oli d’oliva en una paella apta per al forn i sense pals a foc mitjà. Afegiu les cebes i sofregiu fins que estiguin translúcids, uns 4-5 minuts. Afegiu-hi els alls i els tomàquets secs (si feu servir) i deixeu-ho coure un minut més.
 3. Afegiu els espinacs picats: afegiu-hi els espinacs un grapat a la vegada. Utilitzeu unes pinces per barrejar amb les cebes. A mesura que els espinacs frescos comencin a marcir-se i hi hagi més espai a la paella, afegiu més espinacs frescos picats a la paella.
 4. Afegiu la barreja d’ou: un cop els espinacs s’hagin marcit, repartiu la barreja uniformement al fons de la paella. Aboqueu la barreja d’ou de parmesà sobre els espinacs i les cebes.
 5. Espolseu trossos de formatge de cabra per sobre de la barreja de frittata.
 6. Baixar el foc, tapar i coure: Baixar el foc a baix i tapar la paella. Deixeu coure al foc de 10 a 13 minuts, fins que tot menys el centre de la frittata estigui fixat. (Potser haureu de comprovar unes quantes vegades, per veure com s’està configurant la frittata.) El centre encara hauria de ser ondulat. Preescalfeu el grill.
 7. Acabar sota el grill: col·loqueu la reixeta del forn al terç superior del forn. Bulliu durant 3 o 4 minuts fins que la part superior estigui daurada. Retirar del forn amb guants de forn i deixar refredar durant uns minuts.
 8. Encara que la paella estigui fora del forn durant uns minuts, el mànec encara està molt calent! Per evitar que l’agafi accidentalment pel mànec mentre està calent (parlant per experiència, ai!), agafeu un tros de gel i foneu-lo contra el mànec de la paella per refredar-lo.Talleu a rodanxes per servir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *