Civada al forn amb baies mixtes

Aquesta farina de civada al forn sense gluten esquitxada de nabius i gerds és una cassola de brunch fàcil i saludable. Torneu a escalfar les restes per a un esmorzar ràpid durant tota la setmana.

La civada al forn és una opció saludable anticipada de les cassoles de brunch que normalment se centren en el pa.

La civada al forn és un esmorzar dolç i sense gluten per naturalesa. Aquesta recepta utilitza una barreja de baies fresques, la qual cosa la converteix en un forn d’esmorzar vibrant i picant que agrada tant als adults com als nens.

Com fer carbassa de gla al forn

Aquesta cassola és perfecta per a un esmorzar de cap de setmana o fins i tot per a un esmorzar al matí entre setmana. Es triga menys de deu minuts a barrejar els ingredients i posar-los en una safata per coure al forn, on quedarà daurat i bombollejant en uns 45 minuts. Com que es conserva bé, és perfecte per menjar calent fora del forn el diumenge al matí amb una cullera, i després utilitzar-lo com a barra de mà per agafar i anar durant tota la setmana.

També podeu fer molts intercanvis de sabors i ingredients. Si ho feu a la tardor, substituïu les pomes tallades a daus i la canyella, utilitzeu només nabius i salteu els gerds. Si ets vegà ous de lli en canvi. La civada al forn és infinitament versàtil i a qui no li agrada una recepta que pots fer teva?

Com fer civada al forn

Aquesta recepta senzilla es pot fer sense cap habilitat culinària forta, i els nens poden ajudar fàcilment en el procés. Aquests són alguns consells a tenir en compte a l’hora de preparar una cassola de civada al forn.

La civada al forn té una textura força ferma, però mai ha d’estar seca. Per contra, hauria de resultar semblant a un budín de pa gruixut. Penseu en cremós i flams, però prou ferms per treure-li de la paella amb les mans si ho desitja. Igual que el pa amb llet, s’ha de treure del forn quan amb prou feines estigui posat, ja que s’endurà més mentre es refreda.

Per no compensar la proporció líquida d’aquest plat, les baies fresques són l’opció ideal. Si necessiteu utilitzar baies congelades, assegureu-vos de descongelar-les completament per endavant i escórrer-les bé. Doblegueu les baies congelades amb els altres ingredients suaument per assegurar-vos que no es trenquin massa abans de coure.

Fes-ho vegà

Per fer vegà aquesta farina de civada al forn amb baies, podeu canviar la llet i el iogurt per versions a base de plantes i utilitzar-nos un substitut d’ou en lloc d’ous normals.

Per mantenir les porcions correctes, voldreu utilitzar un substitut d’ou vegà que sigui un ou sencer equivalent en volum, com ara Follow Your Heart o Just Eggs, i no un substitut de midó que només substitueixi el poder espessidor dels ous. Els ous aquí afegeixen volum, estructura i proteïnes.

Canvis i subs

Aquesta farina de civada al forn està feta amb baies barrejades, però podeu basar-vos en aquesta recepta i fer servir les combinacions de sabors que vulgueu.

Canvia els nabius i els gerds per:

 • Mores i maduixes
 • Pomes i canyella
 • Peres i gingebre
 • Puré de plàtans
 • Puré de carbassa i espècies de pastís de carbassa
 • Mantega de cacauet
 • Flocs de coco
 • pinya
 • Carbassó ratllat
 • pastanagues

Com servir

Serviu-lo calent acabat de sortir del forn, o serviu les restes refrigerades per menjar-les com a plat de mà; és fantàstic per esmorzar i emportar d’aquesta manera, cosa que fa que la preparació de l’esmorzar de la setmana sigui una brisa.

Té una sensació de flam gràcies a la llet i els ous i es menja millor amb una cullera quan està calent o semblant al pa de llet, es pot tallar a quadrats. Assegureu-vos d’utilitzar una espàtula gran o una cullera de servir per treure-la de la paella.

Aquesta cassola és perfecta per si sola, sense necessitat d’equipaments. Tanmateix, els complements ho milloraran i fins i tot podeu fer una barra d’esmorzar amb la cassola com a base.

Els ingredients perfectes per a la civada al forn inclouen:

 • Iogurt
 • Crema agra
 • Melmelada
 • Salsa de fruita
 • xarop d’auró
 • Mantega de cacauet
 • Fruits secs o llavors picades.

Com es manté

Les restes d’aquesta cassola aguanten perfectament! Emmagatzemeu-los en un recipient ben tancat en lloc del plat original on heu cuinat, de manera que la cassola no perdi humitat a la nevera. Alternativament, emboliqueu cada porció individualment amb un embolcall de plàstic i col·loqueu-les a Tupperware i poseu-les a la nevera per gaudir d’un quadrat de civada freda més tard. Un cop refrigerat, es conservarà de tres a cinc dies abans d’assecar-se.

Com tornar a escalfar la civada al forn

Es pot coure amb antelació, emmagatzemar-lo a la cassola i tornar-lo a posar al forn per tornar a escalfar l’endemà. Per fer-ho, reduïu el temps de cocció en deu minuts abans de coure. Si esteu alimentant una multitud, aquesta recepta també es pot doblar i coure en un plat de 11 × 17 polzades. Si doblegueu la recepta, afegiu-hi de 10 a 15 minuts de temps de cocció, depenent de la profunditat de la vostra cassola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *