La contaminació de l’aire pot provocar casos greus de COVID i problemes respiratoris: director de l’AIIMS

El nivell de contaminació a Delhi divendres es va tornar greu el matí després de Diwali a causa de l’esclat de petards malgrat la prohibició.

Nova Delhi: Afirmant que la contaminació de l’aire podria provocar casos més greus de COVID, el director de l’Institut de Ciències Mèdiques de l’Índia, el doctor Randeep Guleria, va dir que la contaminació té un efecte enorme en la salut respiratòria, especialment entre els que tenen malalties pulmonars i asma. Com que la contaminació i la COVID-19 afecten els pulmons i l’alt nivell de contaminació de l’aire pot empitjorar la malaltia, de vegades provocant la mort d’un pacient, va dir el doctor Guleria en una entrevista exclusiva a l’ANI. El nivell de contaminació a Delhi divendres es va tornar greu el matí després de Diwali a causa de l’esclat de petards malgrat la prohibició.

En declaracions a l’ANI, el doctor Guleria va dir que a causa del poc moviment del vent a l’aire durant els mesos d’octubre i novembre, la crema de rostolls i l’esclat de petards, els contaminants tendeixen a sedimentar-se al nivell del sòl i, per tant, augmenta el nivell de contaminació.

Va dir: “El problema respiratori no és l’única preocupació durant aquest període. Els pacients que tenen un problema cardiovascular, especialment aquells que tenen malalties pulmonars subjacents amb bronquitis crònica, MPOC o pacients asmàtics, també s’enfronten a problemes respiratoris i han de dependre d’un nebulitzador o l’ús d’inhalador augmenta bruscament. Per tant, podria provocar un empitjorament de les malalties respiratòries subjacents”.

També va parlar dels dos conjunts de dades que donen suport a l’afirmació de la contaminació que afecta greument els pacients amb COVID-19. El doctor Guleria va dir: “Una dada suggereix que el virus pot romandre a l’aire durant un període més llarg quan els contaminants estan presents a l’aire, convertint la malaltia en la malaltia de l’aire. Mentre que les altres dades que s’han analitzat durant el brot de SARS l’any 2003 diuen que la contaminació provoca inflamació i inflor als pulmons. La investigació del brot de SARS l’any 2003 a països com els Estats Units i Itàlia ha demostrat que les zones amb nivells més alts de contaminació afecten a les afectades anteriorment per la COVID-19, causant inflamació i danys pulmonars. La combinació de la contaminació i la COVID-19 podria provocar taxes de mortalitat més altes”.

La contaminació de l’aire també és perillosa per a la salut dels nens. Va dir: “Abans de COVID-19, havíem fet un estudi sobre el nombre d’ingrés a les sales d’urgències. Havíem descobert que sempre que el nivell de contaminació és alt, els pacients, especialment els nens, són ingressats a les sales d’urgències queixant-se de problemes respiratoris”.

El doctor Guleria va suggerir que com a mesura de prevenció, la gent hauria de portar mascaretes, especialment màscares N95 i evitar anar a llocs on el nivell de contaminació és alt. Va dir que la gent hauria d’evitar sortir a passejar al matí quan el nivell de contaminació és alt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *