Les conspiracions sobre el canvi climàtic s’estan estenent ràpidament durant l’esdeveniment COP26 de l’ONU

Les teories de la conspiració que promouen l’escepticisme i la negació del canvi climàtic es van estendre ràpidament per Internet abans de les Nacions Unides. COP26 Cimera del Canvi Climàtic a Glasgow, Escòcia.

Amplificat pels robots i els influencers, un gran volum de contingut de negació del canvi climàtic es va estendre a les xarxes socials a partir del juny, segons els investigadors de Blackbird.AI. La plataforma de l’empresa tecnològica utilitza algorismes d’aprenentatge automàtic per escanejar milions de publicacions a les xarxes socials principals (incloent Twitter, Telegram, llocs marginals i altres) i, amb l’ajuda d’analistes humans, va identificar quatre tendències principals de negació climàtica dirigides al canvi climàtic als Estats Units i a Europa. política.

Gran part d’aquest contingut utilitzava mecanismes que també eren eficaços per amplificar COVID-19[feminine desinformació i vacunes vacunes, va dir el conseller delegat de Blackbird.AI, Wasim Khaled.

“Hem trobat que les tendències de desinformació sobre el canvi climàtic a les xarxes socials prenen en préstec de temes que van ser efectius durant la crisi del coronavirus”, va dir a CBS MoneyWatch. “Els actors semblen dirigir la ira que ja està bullint a la política nord-americana cap a la negació del canvi climàtic. La nostra plataforma indica que es tracta d’una campanya coordinada que sembla ser una sèrie de campanyes independents superposades, que es produeixen a escala”.

Les següents són algunes de les idees infundades o dubtoses relacionades amb el canvi climàtic que han circulat en línia abans de l’esdeveniment COP26 de l’ONU.

Conspiració: estan arribant els bloquejos pel canvi climàtic

Els actors desconeguts s’apunten al públic que es reuneix a les plataformes socials per protestar contra els bloquejos de la COVID-19 amb conspiracions que els governs mundials introduiran “bloqueig del canvi climàtic” i “anunciaran una nova era de control social i tirania política en nom de la protecció del medi ambient”, segons ha informat. Merla.AI.

L’octubre de 2020 es va trucar un article d’opinió “Evitar un bloqueig climàtic” que va aparèixer a Project Syndicate, una respectada organització de mitjans sense ànim de lucre que proporciona comentaris i anàlisis sobre temes d’actualitat, va estar vinculat a uns 3.500 comptes, 498 dels quals semblaven ser robots i altres 49 aparentment vinculats a influencers.

“En molts aspectes, la pandèmia va impulsar els usuaris de les xarxes socials a acceptar més les conspiracions”, va dir Khaled. “Té sentit que aquest públic s’utilitzi com a trampolí per a les teories de la conspiració relacionades”.

Conspiració: la criptomoneda no té fam de poder i regular-la és un intent d’adquisició autoritari

A principis de juny, la senadora Elizabeth Warren va trucar per a polítiques que redueixin l’impacte de les “criptomonedes amb malbaratament mediambiental”. Això va provocar una gran quantitat de publicacions enganyoses que van rebutjar les preocupacions ambientals ben documentades sobre el energia necessària per extraure bitcoin i va titllar els demòcrates de Massachusetts d'”autoritaris”. Tot i que el veritable cost energètic de la criptomineria és matisada, segons Blackbird, moltes de les publicacions a les xarxes socials van afirmar que produir criptomoneda és un “procés neutre en carboni” i implicava que els beneficis econòmics dels diners digitals superen els impacte ambiental negatiu.

La mostra de xarxes socials de Blackbird va trobar prop de 3.800 publicacions que difonen rumors o conspiracions sobre la criptomoneda i el medi ambient, 2.105 de les quals semblen no autèntiques o manipulades.

“Moltes conspiracions sobre el canvi climàtic són subtils i es recluten entre grups que ja estan animats i actius”, va dir Khaled. “A diferència d’una campanya de màrqueting tradicional que està dissenyada per captar i convertir un públic ampli, l’objectiu sembla ser sembrar dubtes amb grups que ja desconfien del govern”.

Conspiració: l’impacte del canvi climàtic és exagerat

Més del 14% de les publicacions a les xarxes socials mostrades per Blackbird semblen soscavar, en lloc d’atacar directament, la científic consens que els humans han jugat un paper en el canvi climàtic, aparentment un esforç per sembrar confusió i dubte. En lloc de negar el fenomen, per exemple, la desinformació abans de la COP26 va desafiar el models matemàtics que relacionen el canvi climàtic amb l’activitat humana.

“Un tema que veiem repetit és que el dany del canvi climàtic està compensat o exagerat per la comunitat científica internacional”, va dir Khaled. “No és la conspiració més propagada, però és eficaç per crear confusió”.

Conspiració: el canvi climàtic és el resultat d’experiments secrets del govern

Una de les conspiracions més creatives que circulen a les xarxes socials durant l’esdeveniment COP26 de l’ONU és la falsa noció que el canvi climàtic és causat per un programa finançat per l’estat anomenat Programa de recerca Auroral Activa d’alta freqüència. Aquesta és una variació de la rastre químic teoria de la conspiració, va dir Khaled.

Blackbird va trobar que el conspiració desmentida des de fa temps segueix sent popular entre els robots i els comptes no autèntics, especialment a Twitter. Més del 17% de les publicacions de la seva mostra van propagar aquesta teoria.

“A les conspiracions en línia els encanta assignar motius nefasts a programes d’investigació banals i de paraula real”, va dir, “com la idea falsa que els projectes de geoenginyeria són un front per a iniciatives de modificació del temps controlades pel govern”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *