La Marina acomiada els principals oficials del submarí nuclear nord-americà danyat en una col·lisió submarina al mar de la Xina Meridional

La Marina va dir dijous que va acomiadar els dos oficials superiors d’un atac nuclear submarí que va resultar danyat en una col·lisió submarina el mes passat al mar de la Xina Meridional. També va ser destituït del seu càrrec un mariner que va exercir com a conseller superior allistat del comandant i de l’oficial executiu.

Les accions van ser preses pel vicealmirall Karl Thomas, comandant de la 7a Flota dels EUA, amb seu al Japó.

“Thomas va determinar que un bon judici, una presa de decisions prudent i l’adhesió als procediments requerits en la planificació de la navegació, l’execució de l’equip de vigilància i la gestió del risc podrien haver evitat l’incident”, segons un comunicat de la 7a flota.

Com a resultat, el comunicat va dir que Thomas va alleujar el Cmdr. Cameron Aljilani com a comandant, el tinent comandant. Patrick Cashin com a oficial executiu i el tècnic de sonar en cap mestre Cory Rodgers com a cap del vaixell, “a causa de la pèrdua de confiança”. El cap del vaixell és l’assessor superior allistat del comandant i de l’oficial executiu.

L’Armada encara ha d’explicar públicament com o per què l’USS Connecticut, un submarí de la classe Seawolf, va colpejar una muntanya submarina o una muntanya submarina, o per revelar l’abast del dany al vaixell.

Els funcionaris de defensa dels Estats Units van dir a CBS News que dos membres de la tripulació van patir ferides “moderades” i diversos cops i contusions menors més. Tots van ser tractats pel cos de la Marina a bord del vaixell, i ningú va baixar del submarinisme.

L’Armada ha dit que el reactor nuclear i el sistema de propulsió del submarí no estaven danyats. La col·lisió va provocar un petit nombre de ferits moderats i lleus a la tripulació. USNI News, que va ser el primer a informar que el submarí havia topat amb una muntanya submarina, va dir que els danys a la secció davantera del submarí van danyar els seus tancs de llast.

L’incident va passar el 2 d’octubre, però l’Armada no va denunciar fins cinc dies després, molt després d’haver sortit del mar de la Xina Meridional. El vaixell es va dirigir a Guam per a una avaluació dels danys, on roman.

La declaració de la 7a flota de dijous també va dir que el submarinista tornarà en una hora no especificada a Bremerton, Washington, per fer-hi reparacions.

Tal com va informar el corresponsal de CBS News a Àsia, Ramy Inocencio, l’incident va passar enmig d’unes altes tensions entre Pequín i Washington, poques setmanes després que els Estats Units i Gran Bretanya signessin un tracte per subministrar submarins de propulsió nuclear a l’exèrcit d’Austràlia, i pocs dies després que la Xina enviés un nombre rècord d’avions militars a l’espai aeri de Taiwan, aliat dels EUA, provocant preocupacions a Taipei que Pequín “va a llançar una guerra”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *