Hauries d’esquivar els entrenaments a causa d’una hipertensió severa?

L’exercici combinat amb una dieta equilibrada és una arma clau per a la pressió arterial alta. Tanmateix, per als pacients que pateixen hipertensió severa, l’exercici intens pot ser perillós.

PUNTS DESTACATS CLAU

  • La hipertensió o pressió arterial alta es refereix a un estat en què la pressió del flux sanguini contra els vasos i les artèries és extremadament alta.
  • Idealment, els experts recomanen més exercici per als pacients amb hipertensió per augmentar la freqüència cardíaca, mantenir els vasos sanguinis sans i reduir la pressió arterial.
  • Si la vostra PA és superior a 180/100 mmHg, consulteu amb un expert sanitari abans de continuar.

Nova Delhi: La hipertensió o pressió arterial alta es refereix a un estat en què la pressió del flux sanguini contra els vasos i les artèries és extremadament alta. Sovint anomenada assassí silenciós, la hipertensió no presenta cap símptoma destacat i amb el temps pot provocar un atac de cor o un ictus si no es tracta a temps. Tot i que els experts han destacat durant molt de temps la importància de seguir una dieta saludable i una rutina d’entrenament regular per obtenir els màxims beneficis, és important saber quan cal parar.

L’exercici pot ser fatal per als pacients amb hipertensió?

L’exercici combinat amb una dieta equilibrada és una arma clau per a la pressió arterial alta. Tanmateix, per als pacients que pateixen hipertensió severa, l’exercici intens pot ser perillós.

D’una banda, l’entrenament d’intensitat moderada cinc vegades a la setmana és imprescindible per a tots, especialment per a les persones grans. Ajuda a mantenir un pes corporal saludable, millora la salut cardiovascular, retarda el declivi cognitiu i fins i tot pot donar suport al control de la diabetis.

Idealment, els experts recomanen més exercici per als pacients amb hipertensió per augmentar la freqüència cardíaca, mantenir els vasos sanguinis sans i reduir la pressió arterial. Tanmateix, si la pressió arterial és massa alta i no esteu acostumats a fer molt exercici, els experts recomanen anar a prendre medicaments per reduir la PA abans de fer exercici. Això es recomana perquè l’exercici augmenta temporalment la pressió arterial.

Al principi, això pot sentir-se incòmode; i si la pressió arterial ja és massa alta, pot ser encara més arriscat. Si la vostra PA és superior a 180/100 mmHg, consulteu amb un expert sanitari abans de continuar.

Quina forma d’entrenament és ideal per als pacients amb hipertensió?

Segons Blood Pressure UK, l’exercici aeròbic és ideal per als pacients amb pressió arterial alta. Aquesta forma d’entrenament se centra en la salut cardiovascular, augmenta la freqüència cardíaca durant un període de temps i et deixa sense alè. Els millors entrenaments aeròbics per a pacients amb hipertensió inclouen:

  1. Natació
  2. Córrer
  3. Ballant
  4. Trotar
  5. Caminant

Comença gradualment i augmenta la intensitat amb el temps a mesura que augmenta la teva resistència.

Els pacients amb hipertensió haurien d’abandonar l’esprint i l’aixecament de pes intens, ja que aquests entrenaments requereixen el màxim esforç per a una activitat curta. Tampoc es recomana fer activitats com el paracaigudisme i el submarinisme.

Si us agrada fumar o sou obesitat amb antecedents familiars de malalties cardíaques, se us considera part del grup d’alt risc d’hipertensió. El Servei Nacional de Salut d’Anglaterra recomana a totes les persones majors de 40 anys que es revisin els seus nivells de pressió arterial cada cinc anys. El grup de pacients d’alt risc també ha d’anar a revisions oportunes per evitar el risc a llarg termini de patir cardiopaties cròniques.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *