Els acosadors us poden rastrejar utilitzant Apple AirTags?

Els Apple AirTags són excel·lents per fer un seguiment de les teves pertinences fora de lloc, però també poden estar donant l’oportunitat als assetjadors de fer-te un seguiment.

Sovint perds les teves claus, la cartera o les teves pertinences precioses i vols que hi hagi una manera de fer-ne un seguiment?

Amb el llançament d’Apple AirTags a principis d’any, finalment hem trobat una cura d’alta tecnologia per a l’oblit. Tanmateix, hi ha hagut algunes preocupacions creixents que els assetjadors i els delinqüents també puguin utilitzar AirTags per fer un seguiment de les persones.

Descobrim si els delinqüents poden perseguir les persones que fan servir AirTags i si Apple està fent cap esforç per mantenir les coses segures. A més, no us oblideu de llegir els nostres consells essencials per protegir-vos de convertir-vos en la propera víctima d’assetjament mitjançant AirTags.

Amb una mida aproximadament d’un quart, els AirTags d’Apple us ajuden a controlar les vostres pertinences. Els AirTags utilitzen una combinació de sensors integrats i senyals sense fil per ajudar els propietaris a identificar els seus articles perduts, localitzar la ubicació fent sonar una alerta del rastrejador o mostrar fletxes de direcció semblants a una brúixola en una aplicació mòbil.

Com una etiqueta Tile, l’AirTag d’Apple es pot enganxar (a través d’un clauer separat) o introduir-se dins de diversos dispositius com ara claus, bosses, carteres, etc. I igual que els AirPods, l’AirTag es pot emparellar amb el vostre iPhone i funciona amb el Troba la meva aplicació.

Un cop emparellat, l’AirTag apareix a la pestanya d’elements nous de l’aplicació Troba la meva. A partir d’aquí, podeu trobar fàcilment l’última ubicació coneguda de qualsevol element perdut o perdut que tingui l’AirTag adjunt.

Si l’element perdut es troba dins de l’abast de Bluetooth, podeu senyalitzar l’altaveu integrat de l’AirTag perquè reprodueixi un so a través de l’aplicació Find My. Els AirTags també admeten Siri, de manera que fins i tot podeu utilitzar el vostre assistent d’iOS per ajudar-vos a fer un seguiment del vostre article perdut.

Nota: Si teniu un iPhone 11 o posterior compatible amb tecnologia Ultra-Wideband i el vostre AirTag és a prop, podeu utilitzar Localització de precisió (una tecnologia avançada dins dels AirTags d’Apple) per localitzar els vostres AirTags amb precisió.

Per evitar el seguiment no desitjat, Apple ha integrat determinades funcions de protecció dins d’AirTags, com ara la notificació “AirTag Found Moving With You” amb els iPhones actualitzats. Però el fet és que els AirTags són dispositius minúsculs i qualsevol pot guardar-los fàcilment a les vostres pertinences o vehicles per fer un seguiment de la vostra ubicació sense el vostre consentiment o coneixement.

A més, no ajuda gaire que no hi hagi moltes maneres de detectar si algú us fa un seguiment mitjançant un AirTag o qualsevol dispositiu de seguiment.

Aquí hi ha algunes maneres en què els assetjadors poden utilitzar AirTags al seu avantatge:

Trobar on viu algú

En introduir discretament un AirTag dins de la bossa o butxaca d’una víctima, un assetjador pot perseguir la víctima fins a tres dies abans que l’AirTag soni o generi una alerta.

Tot i que les víctimes amb iPhones actualitzats poden rebre la notificació “AirTag Found Moving With You”, aquelles amb telèfons Android o que no tenen iOS 14.5 o versions posteriors simplement no tenen sort. L’única manera de saber que algú els fa un seguiment és si l’AirTag es va moure durant tres dies, després dels quals comença a sonar una alerta. I tres dies són un llarg període de temps perquè un assetjador trobi el parador detallat de la seva víctima.

Aprofitant els telèfons iPhone i Android més antics

Com s’ha esmentat anteriorment, l’única protecció per als usuaris d’Android i iPhone més antics és l’alerta sonora.

Però, què passa si el telèfon de la víctima té l’altaveu desactivat? L’AirTag només genera l’alerta sonora després de tres dies de separació del seu iPhone emparellat, la qual cosa significa que els assetjadors tenen temps suficient per reiniciar el temporitzador AirTag i frustrar l’alarma.

A més, sàpiga que una distància de fins a 50 peus és suficient perquè l’AirTag es comuniqui amb l’iPhone de l’assetjador per Bluetooth.

Ús d’AirTags com a dispositius de seguiment

Els dispositius de seguiment poden ser una amenaça greu per als supervivents de maltractaments domèstics. L’any 2018, una dona a Houston va ser seguida durant dies pel seu ex abans que s’adonés que un rastrejador col·locat discretament dins del seu cotxe era el principal culpable.

Tot i que els AirTags d’Apple són una manera fàcil i econòmica de fer un seguiment dels vostres articles perduts o robats, també els poden convertir en una eina de vigilància per cònjuges descontents o qualsevol persona que tingui una venjança en la seva ment.

La realitat és que els assetjadors poden utilitzar còmodament AirTags per controlar les seves víctimes.

Apple està prestant atenció a les preocupacions de l’assetjament?

En resposta a la creixent preocupació de privadesa i persecució, Apple ha actualitzat recentment els AirTags.

Això és el que comporten aquestes actualitzacions:

  • La nova actualització redueix el temps que triga un AirTag a enviar una alerta després de ser desplaçat del propietari.
  • Els AirTags ara poden fer soroll aleatori entre vuit i 24 hores en lloc de la finestra original de tres dies després de la dislocació d’un AirTag. Aquesta és una millora considerable per als usuaris d’Android, ja que no reben cap notificació a la pantalla com ho fan els usuaris d’iPhone.
  • Apple està treballant actualment en una aplicació per a Android que pugui detectar AirTags propers. Apple afirma que l’aplicació detectarà la presència de qualsevol dispositiu habilitat per a Find My.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *