La lactància materna pot millorar els nivells de sucre en sang? Preguntes freqüents de respostes d’experts

Al voltant del 5-9% de les dones embarassades a l’Índia desenvolupen nivells elevats de sucre en la sang, tot i que no tenien diabetis abans de l’embaràs, aquesta condició es coneix com a diabetis gestacional que augmenta significativament el risc de diabetis tipus 2 de la dona més tard a la vida.

PUNTS DESTACATS CLAU

  • Durant l’embaràs, és probable que els nivells de sucre en la sang s’esgotin i es tradueixin en una condició coneguda com a diabetis gestacional.
  • En el cas de la diabetis tipus 2, les cèl·lules no responen correctament a la insulina, una hormona que indica a les cèl·lules perquè prenguin el sucre glucosa de la sang.
  • A més, la majoria dels medicaments per a la diabetis, com ara la insulina i la metformina, són segurs d’utilitzar.

Nova Delhi: La diabetis no és amable amb ningú, ja siguin nens, adults grans o fins i tot futures mares. Durant l’embaràs, és probable que els nivells de sucre en la sang s’esgotin i es tradueixin en una condició coneguda com a diabetis gestacional. Aquesta condició no vol dir necessàriament que el pacient pugui tenir antecedents de diabetis i que la pugui patir amb seguretat després del part. Tanmateix, no poder controlar correctament els nivells de sucre en sang pot augmentar el risc de patir diabetis tipus 2 més endavant.

Hi ha algun remei natural per controlar el sucre en sang després del part?

Com a resultat, els nivells de sucre en sang es poden reduir de manera natural després del part amb la lactància materna. També conegut pels seus beneficis en la pèrdua de pes, el menor risc de càncer, l’ansietat, l’artritis reumatoide i les malalties del cor, la lactància materna podria ser la vostra manera d’esquivar el risc de diabetis tipus 2 en una etapa posterior de la vida. A més, per enfortir el vincle mare-bebè i per reduir el risc d’inflamació, els experts recomanen alimentar-se dels dos pits.

En una interacció amb Times Now Digital, el doctor Gandhali Devorukhkar, consultor ginecòleg i obstetra de l’Hospital Wockhardt, va parlar sobre com la lactància materna pot reduir els nivells de sucre en sang a les mares en un 25%. L’expert també va donar llum sobre altres beneficis de la lactància materna després del part i si és segur o no donar el pit a un nadó mentre pren medicaments amb insulina i diabetis.

“Al voltant del 5-9% de les dones embarassades a l’Índia desenvolupen nivells elevats de sucre en la sang, tot i que no tenien diabetis abans de l’embaràs, aquesta condició es coneix com a diabetis gestacional, que augmenta significativament el risc de diabetis tipus 2 de la dona més tard a la vida. En el cas de la diabetis tipus 2, les cèl·lules no responen correctament a la insulina, una hormona que indica a les cèl·lules perquè prenguin el sucre glucosa de la sang. Si no es tracten, els nivells de sucre en sang poden augmentar i causar diversos problemes de salut, com ara ceguesa, malalties cardíaques, ictus, malalties renals i amputacions. Segons una investigació, la lactància materna augmenta la sensibilitat a la insulina i millora el metabolisme de la glucosa a la mare. A més, la majoria dels medicaments per a la diabetis, incloses la insulina i la metformina, són segurs d’utilitzar”, va dir el doctor Devorukhkar.

Consells de lactància materna per a mares amb diabetis

L’Associació Americana de Diabetis enumera alguns consells de lactància materna segurs i saludables per a mares amb diabetis.

  1. Doneu el pit tan aviat com pugueu després del part del nadó
  2. Poseu-vos en contacte pell amb pell amb el nadó i alleu-lo diverses vegades després del part
  3. Estigueu tranquils i relaxats quan arribi la llet
  4. Esmorzar/aperitius abans o durant la lactància. Mantingueu un objecte menjable a prop vostre per augmentar el sucre en sang ràpidament si cal.
  5. Tingueu molta aigua i altres líquids líquids per mantenir-vos hidratats
  6. Controleu els nivells de sucre en sang abans i després de la infermeria
  7. En cas de caiguda de sucre en sang que provoqui apagats, consulteu immediatament el vostre metge

Exempció de responsabilitat: els consells i suggeriments esmentats a l’article només tenen finalitat d’informació general i no s’han d’interpretar com un consell mèdic professional. Consulteu sempre el vostre metge o un dietista abans d’iniciar qualsevol programa de fitness o fer qualsevol canvi a la vostra dieta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *