Què significa “Wi-Fi” i com funciona?

Feu servir Wi-Fi tot el temps, però us heu plantejat mai què significa realment “Wi-Fi”?

Wi-Fi és un terme que s’utilitza sovint, però què vol dir?

El Wi-Fi és una forma sense fil de xarxes d’àrea local i accés a Internet que fan servir persones de tot el món per connectar els seus dispositius a Internet sense cables.

Aquest article us ajudarà a entendre què significa Wi-Fi, com funciona i molt més.

Què significa “Wi-Fi”?

Es creu popularment que Wi-Fi significa “Fidelitat sense fil”, però el terme “Wi-Fi” va ser encunyat com a resultat d’un esforç per trobar un nom més enganxós per a una tecnologia sense fils recentment inventada que fins aleshores s’anomenava “IEEE”. 802.11b Seqüència directa.

D’acord amb Viquipèdia i diverses altres fonts, el terme “Wi-Fi” no significa res. Va ser un nom inventat per l’empresa de consultoria de marques, Interbrand, després que la Wi-Fi Alliance la contractés per encunyar un nom per a la seva nova tecnologia sense fil. Mai va ser pensat per ser una forma escurçada de fidelitat sense fil.

Tanmateix, hi ha una explicació per a la concepció errònia sobre el significat de Wi-Fi. L’equívoc va sorgir com a resultat d’un eslògan publicitari utilitzat per la Wi-Fi Alliance poc després que s’adoptés el nom de Wi-Fi: “L’estàndard per a la fidelitat sense fil”.

Dit això, passem a la definició del terme.

Què és el Wi-Fi?

El Wi-Fi és una tecnologia de xarxa sense fil que us permet connectar-vos sense fil a Internet. També es coneix com 802.11, que és el Estàndard IEEE de xarxes d’àrea local sense fil (WLAN).

Una xarxa Wi-Fi funciona en els intervals de freqüències sense llicència de 2,4 GHz i 5 GHz, el que significa que no interfereix amb altres xarxes sense fil properes que operen a les mateixes freqüències (o amplades de banda).

Com funciona el Wi-Fi?

Les xarxes Wi-Fi modernes funcionen de la mateixa manera que les connexions de xarxa d’àrea local (LAN) Ethernet amb cable. L’única diferència és que utilitzen freqüències d’espectre sense llicència per transmetre dades a distàncies curtes a altes velocitats, tal com ho fa la banda ampla mòbil per als telèfons mòbils.

L’estàndard Wi-Fi va ser desenvolupat per l’Institut d’Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE) per proporcionar accés sense fil dins d’una àrea local, generalment dins d’una casa o un edifici d’oficines.

Perquè funcioni la Wi-Fi, ha d’haver disponible un punt d’accés (estació base) amb connexió per cable per connectar dispositius Wi-Fi. Els dispositius Wi-Fi es comuniquen amb el punt d’accés mitjançant senyals de radiofreqüència (RF), com ho fan els telèfons sense fil.

Com s’utilitza el Wi-Fi?

La Wi-Fi ofereix una alternativa sense fil a les xarxes per cable per compartir dades entre dispositius dins del mateix edifici o àrea, com ara ordinadors portàtils i telèfons intel·ligents connectats a encaminadors d’Internet per compartir fitxers.

També substitueix els cables que passen des de l’ordinador directament a un encaminador o mòdem d’Internet, cosa que us permet accedir a Internet mitjançant Wi-Fi mitjançant punts d’accés Wi-Fi.

Què són els punts d’accés Wi-Fi?

Un punt d’accés Wi-Fi és una ubicació amb accés a Internet sense fil, normalment d’ús gratuït. Sovint es poden trobar a cafeteries o restaurants que ofereixen el servei per a la comoditat dels clients.

Les xarxes Wi-Fi també es troben als aeroports, hotels i altres espais públics on es proporcionen per a la comoditat del client. Alguns punts d’accés Wi-Fi els proporcionen proveïdors de Wi-Fi que us permeten connectar-vos per un suplement, mentre que d’altres són connexions Wi-Fi gratuïtes.

Ara ets un expert en Wi-Fi

El Wi-Fi s’ha convertit en un element bàsic a les nostres vides i ens ajuda a saber què és realment i com funciona. Hem tractat els conceptes bàsics de la Wi-Fi i com funciona en aquest article. Tant de bo, ara sàpigues què significa Wi-Fi, que Wi-Fi no significa res en particular i com funciona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *