Com la música pot ajudar a augmentar la vostra productivitat

La música afecta el teu cervell de diferents maneres. Descobriu com la música augmenta la vostra productivitat i concentració.

Quina és la cançó que actives quan necessites un impuls d’ànim? Quan estàs enfadat? Quan només necessites dir algunes paraules a la dutxa? Tots tenim aquelles cançons que semblen encaixar perfectament amb aquests moments.

Però, què passa amb la cançó que et fa sentir que podries conquerir el món (o almenys el full de càlcul que s’ha de lliurar avui)?

La música pot fer coses sorprenents, inclosa augmentar la nostra productivitat. I hi ha molta ciència per demostrar-ho.

La ciència darrere de la música i la productivitat

Al llarg de la història, molts han cregut en el poder de la música a l’hora de millorar el treball. Per exemple, el 1909, el propietari dels grans magatzems John Wanamaker va fer col·locar un òrgan als seus grans magatzems per donar un impuls matinal als seus empleats.

I a principis de la dècada de 1940, la “Música mentre treballes” programa de ràdio debutava i jugava dues vegades al dia per als treballadors de les fàbriques mentre treballaven. L’objectiu? Per fer més productius aquests treballadors.

L’any 1993, a estudi únic es va completar permetent que aquells que fessin una secció específica d’una prova de coeficient intel·lectual escoltessin Mozart abans de l’examen. Es va suggerir que escoltar el geni clàssic augmentava el rendiment de la prova.

Estudis més recents han demostrat que aquests individus i científics estaven en alguna cosa. L’any 2005, un estudi va trobar que escoltar música tenia un efecte positiu en el treball dels desenvolupadors de sistemes. De fet, la seva qualitat de treball era més baixa sense música i el seu temps a la tasca era més llarg quan “es va eliminar la música”.

Per al treballador de la fàbrica, la música augmentava la moral. Per als que van fer la prova de coeficient intel·lectual, la música va augmentar el seu estat d’ànim. I per als que treballen en el desenvolupament? Ells també estaven més contents amb la música.

Ara està àmpliament acceptat que escoltar les teves cançons preferides pot millorar com et sents, augmentant així la productivitat. Com? Els estudis demostren que simplement som més productius quan som feliços.

Hi ha música per a cada tipus de treball que feu cada dia

Pensa en totes les tasques que has de fer cada dia, des del matí fins a la nit. Des de la realització del teu rutina matinal per fer el sopar per a la teva família, hi ha moltes coses que demanen la teva atenció. I la música us pot ajudar a completar cada pas amb atenció.

1. Despertar

Una de les tasques més difícils del nostre dia sovint és simplement despertar-se. Premeu el botó de posposar no és un hàbit, sobretot quan teniu coses per fer.

Segons Spotify i el candidat de doctorat David M. Greenburg, el perfecte “DespertaLa cançó s’ha de construir gradualment, ser positiva i tenir un ritme fort. De fet, els batecs per minut (BPM) haurien d’estar entre 100 i 130 per obtenir els millors resultats.

Alguns exemples de grans cançons que s’ajusten a la factura inclouen:

  • “On Top of the World” d’Imagine Dragons
  • “Viva La Vida” de Coldplay
  • “Walking On Sunshine” de Katrina & The Waves

Aquestes també són bones cançons per tocar mentre es preparen per al dia. Són un gran impuls de confiança abans d’entrar a treballar.

2. Mentre estàs al rellotge

La música que escolteu mentre treballeu ha de caminar per una línia fina entre la distracció i la concentració. Per obtenir els millors resultats, voldràs evitar escoltar música amb paraules, ja que el nostre cervell està acostumat a centrar-se en les lletres.

També hauríeu de baixar el volum i evitar la música que sigui massa optimista mentre treballeu. En un estudi, els científics van veure una disminució notable del rendiment quan la música era ràpida i forta.

A partir dels estudis anteriors, podeu deduir que la música clàssica és una gran opció mentre treballeu. Altres opcions inclouen instrumentals de les teves bandes sonores preferides, sons de la natura i fins i tot soroll blanc.

La clau és trobar el que millor et funciona. Pot ser que les lletres no us molestin gens, mentre que el soroll blanc us pot tornar boig. Proveu algunes opcions diferents i feu els ajustos a mesura que aneu.

3. Treballant per casa teva

Aquí és on passa la diversió. Fer tasques a casa teva, com ara netejar, cuinar i organitzar trucades de música que et sentin bé i et mantinguin motivats.

Un sòlid llista de reproducció d’entrenament pot ser un bon lloc per començar, sobretot si us sentiu una mica cansat. O, simplement, podeu crear una llista de reproducció de totes les vostres cançons optimistes preferides. I sí, la lletra està bé aquí!

4. Preparant-se per dormir

Al final del dia, és hora de relaxar-se. I les distraccions com ara comprovar el vostre correu electrònic o pensar que necessiteu posar-vos al dia dels vostres programes preferits de Netflix poden impedir el vostre son.

Sens dubte, la música pot ajudar. Per exemple, sovint es pot calmar als nadons perquè dormin amb una cançó de bressol preferida. Ho creieu o no, això també és cert per als adults.

En un estudi, els adults que van escoltar uns 45 minuts de música abans d’anar a dormir van informar d’una millor qualitat del son a partir de la primera nit. I en un altre estudi, les dones amb insomni es van adormir més ràpidament després d’escoltar la seva música preferida durant 10 nits consecutives abans d’anar a dormir.

Quin tipus de música és millor per a la nit? Tot i que no s’han realitzat massa estudis sobre el gènere de la música i el son, alguns experts suggerim que seleccioneu música d’uns 60-80 BPM, ja que s’alinea amb la freqüència cardíaca en repòs del cos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *