Quina diferència hi ha entre una tauleta Fire i una tauleta Android?

Les tauletes Fire i Android comparteixen algunes similituds, però una petita diferència fa que aquests dos dispositius siguin bèsties completament diferents.

Si esteu buscant una tauleta nova, és probable que us trobeu amb dos tipus: la tauleta Fire i la tauleta Android. I tot i que tots dos són una mica similars, hi ha diferents diferències que poden fer que una sigui una opció molt millor per a vostè que l’altra.

Aleshores, quina diferència hi ha entre una tauleta Fire i una tauleta Android? Anem a esbrinar.

Què és una tauleta Android i una tauleta Fire?

El terme “tauleta Android” pot referir-se a tota una gamma de dispositius. Això es deu al fet que tot tipus de fabricants de tauletes poden crear una tauleta que funcioni amb Android. Quan compres, és probable que trobis tauletes Android de Samsung, Lenovo i Huawei, per citar-ne algunes.

Com que molts fabricants creen tauletes Android, totes inclouen especificacions de maquinari i programari úniques que haureu de comparar i contrastar abans de triar la que vulgueu. Alguns tindran més càmeres que altres, alguns tindran processadors més robusts i fins i tot la mida de la pantalla pot canviar entre fabricants.

D’altra banda, teniu la tauleta Fire, abans coneguda com a “Kindle Fire”. A diferència de les tauletes Android, la tauleta Fire està fabricada exclusivament per Amazon i es produeix com a part de la gamma Fire. Per tant, quan trobeu la tauleta Fire perfecta per a vosaltres, tot el que heu de fer és mirar cap avall fins a trobar la que s’adapti millor a les vostres necessitats.

Algunes persones anomenen una tauleta Fire com una tauleta Android perquè executa una versió modificada del sistema operatiu Android. Tanmateix, està molt modificat per ser el seu propi producte autònom, anomenat “Fire OS”. I mentre estem a punt d’explorar, aquest canvi marca tota la diferència.

Quina diferència hi ha entre la tauleta Fire i una tauleta Android?

Ara que sabem què és cada tauleta, comparem les dues i veiem quina és la millor per a tu.

Aplicacions de tauleta Android vs Fire Tablet

Abans d’entrar en el fons entre les dues tauletes, hem de cobrir una cosa que pot fer o trencar un acord amb vosaltres:

La tauleta Fire no té accés natiu a la botiga d’aplicacions de Google Play ni a cap navegador de tercers com Chrome o Firefox.

Podeu instal·lar la botiga d’aplicacions de Google Play a la vostra tauleta Fire, de manera que no és una pèrdua total. Tanmateix, si espereu que la vostra nova tauleta tingui l’aplicació Google Play fora de la caixa, o preferiu tenir un dispositiu que admeti la botiga d’aplicacions de Google de manera nativa, la gamma de tauletes Fire no és la vostra millor aposta.

Si opteu per perdre la botiga d’aplicacions de Google Play, estaràs utilitzant Gamma d’aplicacions Fire pròpia d’Amazon. Per tant, si voleu utilitzar una aplicació específica a la vostra tauleta, hauríeu de prendre el temps per comprovar la botiga d’aplicacions d’Amazon Fire i veure si hi és abans de comprar-ne una.

Per exemple, en el moment d’escriure, WhatsApp no ​​es troba a la botiga d’aplicacions oficial d’Amazon Fire. Si voleu utilitzar WhatsApp en una tauleta Fire, haureu de descarregar-lo, instal·lar-lo i actualitzar-lo manualment.

En una línia semblant, la tauleta Fire no porta cap navegador de tercers, però algunes solucions us permeten instal·lar Chrome o Firefox. Un cop més, no s’admet oficialment, de manera que haureu de submergir-vos a la configuració de Fire per fer-los funcionar al dispositiu d’Amazon.

Si decidiu no fer-ho, utilitzareu l’oferta única d’Amazon per als navegadors: el navegador Silk. Això pot estar bé per als usuaris ocasionals, però si voleu sincronitzar els vostres perfils de Chrome o obtenir les últimes funcions dels millors navegadors, potser us decebrà Silk.

Productes de tauleta Android vs Fire Tablet

Quan es tracta de comprar la tauleta perfecta, no us podeu equivocar comprant per a Android. Això és perquè hi ha molts fabricants, cadascun amb els seus propis dispositius per triar. Alguns tindran com a objectiu el luxe, mentre que d’altres més atractius per als que tenen un pressupost.

Tanmateix, trobareu que les tauletes Fire tenen un preu molt assequible. Si no teniu intenció d’instal·lar un munt d’aplicacions a la vostra nova tauleta, i només voleu alguna cosa que reprodueixi música en moviment o us permeti veure pel·lícules allà on siguis, una tauleta Fire us permetrà fer-ho per menys.

Tauleta Android vs tauleta Fire Jailbreaking

Afortunadament, si voleu fer jailbreak al vostre dispositiu, podeu fer-ho tant a Android com a Fire. Alguns propietaris de Fire fins i tot fan jailbreak als seus dispositius i hi instal·len Android!

Quin és millor? Android o tauletes Fire?

No és possible declarar un bàndol guanyador per a cada cas d’ús. Tanmateix, podeu identificar un guanyador clar en funció de les vostres necessitats des de la vostra tauleta.

Vols alguna cosa barata? Alguna cosa que pugui reproduir vídeos, reproduir música en temps real i que us permeti navegar per la web sense moltes campanes i xiulets? Aleshores, una tauleta Fire pot ser el que necessiteu. És potent, assequible i fa molt bé els conceptes bàsics.

Si desitgeu algunes aplicacions de tercers, no és massa difícil baixar-les i instal·lar-les a la vostra tauleta Fire. No serà ni tan còmode ni fàcil com el mètode de la botiga d’aplicacions de Google, però vol dir que podeu instal·lar una o dues aplicacions de casos especials sense les quals no podeu viure.

Tanmateix, tan bon punt introduïu fins i tot una mica de complexitat a la barreja, la tauleta Android és la clara guanyadora. Vols triar la tauleta amb la càmera perfecta? Voleu tota la gamma d’aplicacions populars a la botiga d’aplicacions? Necessites un processador robust per jugar als millors jocs per a mòbils? Aleshores, comprar tauletes Android us donarà la llibertat que desitgeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *