Musk diu que vendrà el 10% de les accions de Tesla segons l’enquesta de Twitter

Elon Musk, conseller delegat de Tesla, va dir que vendria el 10% de les seves participacions, per un valor d’uns 20.000 milions de dòlars, al fabricant de cotxes elèctrics segons els resultats d’una enquesta que va realitzar a Twitter durant el cap de setmana. Les accions de Tesla van caure dilluns a primera hora de negociació.

Musk va dir que respectaria els resultats de l’enquesta, que va acabar amb un 58% de més de 3,5 milions de vots que demanava que vengués les accions. Musk posseeix al voltant del 17% dels 1.000 milions d’accions de Tesla en circulació. Si vengués el 10% de les seves participacions al preu actual d’uns 1.170 dòlars per acció, li obtindria uns 20.000 milions de dòlars.

El preu de les accions de Tesla va caure 49,59 dòlars, o un 4,1%, fins a 1.172,50 dòlars per acció després de l’obertura del mercat.

Però la motivació de Musk per vendre la participació podria ser més profunda que una empenta d’una enquesta de Twitter, segons el DealBook del New York Times. Musk té uns 23 milions d’opcions sobre accions, adjudicades el 2012, que vencen a l’agost. Però la subvenció, valorada en uns 30.000 milions de dòlars, s’estructura de manera que probablement hauria de pagar impostos sobre la renda quan exerceixi les opcions, assenyala l’informe. La factura fiscal podria superar els 10.000 milions de dòlars.

L’enquesta de Musk va rebre el rebuig d’almenys un legislador demòcrata que ha defensat un impost als multimilionaris com el CEO de Tesla, el fundador d’Amazon.com Jeff Bezos i altres.

“Que l’home més ric del món pagui impostos o no no hauria de dependre dels resultats d’una enquesta de Twitter”, va escriure el senador Ron Wyden, demòcrata d’Oregon, en resposta al tuit de Musk. “És hora de l’impost sobre la renda dels multimilionaris”.

La setmana passada, les accions de Tesla van assolir un màxim intradiari de 1.243,49 dòlars per acció. És el fabricant d’automòbils més valuós del món amb una capitalització de mercat de més d’1 bilió de dòlars.

Sota l’impost de multimilionaris proposat, els ciutadans més rics de la nació haurien de pagar impostos quan pugi el preu de les accions que tenen, fins i tot si no venguin cap acció. Es tracta d’un concepte anomenat “guanys no realitzats” i Musk està assegut en molts d’ells amb un valor net d’aproximadament 300.000 milions de dòlars.

“Darrerament es fa molt que els guanys no realitzats són un mitjà per evitar impostos, així que proposo vendre el 10% de les meves accions de Tesla”, va tuitejar dissabte a la tarda. “Doneu suport això?”

Gran part de la riquesa de Musk es manté en accions de Tesla, que no li paga un sou en efectiu. “Només tinc accions, per tant, l’única manera de pagar impostos personalment és vendre accions”, va tuitejar.

Musc, que és conegut pels seus tuits de vegades descarats, va dir que “acataria els resultats d’aquesta enquesta”.

La perspectiva que vengués milers de milions d’accions de Tesla en els propers mesos va deprimir el preu de les accions de Tesla abans que els mercats s’obrissin dilluns i va fer caure les accions després de la campana d’obertura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *