Barres de granola casolanes

Les barretes de granola masticables són tan fàcils de fer a casa i són el llenç perfecte per a la vostra combinació preferida de fruita seca, fruits secs i llavors. Fes avui aquest berenar fàcil, saludable i sense gluten!

Les barretes de granola són un dels aliments més convenients. Estan plens d’ingredients sencers que s’envasen en un aperitiu portàtil a punt per acompanyar-te allà on i quan vulguis.

Per descomptat, hi ha un munt de bars que podeu trobar a la botiga, però hi ha molts avantatges per fer el vostre. Podeu controlar la dolçor, crear les vostres pròpies combinacions de sabors i controlar els ingredients que esteu afegint a les vostres barres. Quan domineu una recepta versàtil com aquesta, el cel és el límit.

Tot i que algunes barres de granola estan pensades per ser cruixents, m’agrada la meva masticable i aquesta recepta no decep. Per a les fruites, fruits secs i llavors, faig servir cireres seques, ametlles, llavors de carbassa i flocs de coco, però podeu utilitzar la combinació que vulgueu. I, un altre gran complement és que hi ha tot en aquesta recepta sense gluten.

Consells i trucs per fer masticables Barres de granola

La signatura d’aquestes barres de granola és la seva qualitat suau i masticable. Això es deu en gran part a la inclusió de xarop de blat de moro. Només dues cullerades fan tota la diferència per crear aquesta textura tan desitjable. Aquesta recepta es pot fer sense l’almívar de blat de moro i encara serà deliciosa, però les barres quedaran més fermes i es desmicoran una mica més.

Hi ha alguns trucs per aconseguir que aquestes barres mantinguin la seva forma.

 • Els ingredients humits (mel, oli de coco, mantega d’ametlles i xarop de blat de moro) es posen a foc lent durant aproximadament un minut. Aquests ingredients són la “cola” de la recepta i escalfar-los garanteix que cobreixin els ingredients secs de manera uniforme.
 • És imprescindible folrar la paella amb paper vegetal. No només facilita la neteja, sinó que us permet moure fàcilment tota la llosa de granola a un tauler d’una sola peça per tallar-la.
 • Quan torneu la granola a la safata de forn, premeu fermament per compactar els ingredients el màxim possible.
 • Una vegada que la granola estigui cuita i refreda a temperatura ambient, introduïu la safata a la nevera durant almenys 30 minuts per assegurar-vos que mantindran la seva forma mentre les talleu en barres. No us salteu aquest pas!

Mix-Ins per a barres de granola casolanes

Aquesta recepta utilitza 3/4 tassa d’ametlla, 3/4 tassa de llavors de carbassa, 1/2 tassa de cireres seques i 1/2 tassa de flocs de coco sense sucre. Feu servir qualsevol combinació de combinacions que vulgueu sempre que la quantitat total sigui d’unes 2 1/2 tasses. Si algun dels vostres ingredients es troba al costat més gran, com ametlles, pacanes o albercocs secs, doneu-li una picada gruixuda abans d’afegir-los.

Aquí teniu algunes idees d’ingredients per despertar la vostra creativitat:

 • Fruits secs: ametlles, nous, cacauets, avellanes, anacards, pacanes
 • Fruits secs: cireres, albercocs, nabius, panses, pomes
 • Llavors: carbassa, gira-sol, chía, sèsam, lli
 • Cereals: arròs inflat, quinoa (sense cuinar), germen de blat
 • Altres ingredients: flocs de coco, xips de xocolata, M&M o altres caramels

Consells per afegir combinacions

Gairebé qualsevol cosa va amb les combinacions, però hi ha un parell de coses a tenir en compte.

 • Utilitzeu fruits secs i llavors crues, ja que es “torraran” durant la cocció.
 • Sense sal i sense aroma perquè pugueu controlar el sabor final.
 • Si utilitzeu xips de xocolata, primer combineu-ho tot i espereu uns minuts perquè la barreja es refredi abans d’afegir-hi. En cas contrari, acabareu amb un bol de granola coberta de xocolata fosa!

Canvis i Substitucions de Bar Granola

Altres elements d’aquesta recepta també es poden personalitzar per adaptar-se a moltes necessitats dietètiques o preferències.

 • Canviar la mantega d’ametlla es pot canviar per qualsevol altra mantega de fruits secs de la seva elecció.
 • Utilitzeu mantega de llavors de gira-sol per fer aquesta recepta sense fruits secs.
 • Ja sigui cremosa o cruixent de nou o mantega de llavors funcionarà bé.
 • En lloc d’oli de coco, utilitzeu mantega sense sal.
 • En lloc de, o a més, la canyella mòlta, proveu la nou moscada o el gingebre sec.
 • Aquesta recepta requereix civada a l’antiga, però la cocció ràpida funcionarà si això és tot el que tens, només no canvies de civada tallada d’acer o civada extra gruixuda.

Com emmagatzemar i congelar

Emmagatzemeu aquestes barres de granola en un recipient hermètic a temperatura ambient fins a una setmana. Si esteu en un clima humit, guardeu-los a la nevera. Aquí teniu una guia sobre com triar els millors envasos d’emmagatzematge d’aliments per a totes les necessitats de la teva cuina.

Per congelar les barres de granola, emboliqueu les barres individualment amb paper pergamí abans de col·locar-les en una bossa de congelador amb cremallera. Quan estiguis a punt per gaudir-ne, només cal que ho deixes a temperatura ambient i es descongelarà i es tornarà a mastegar en aproximadament una hora.

Quan gaudir

Aquestes barres de granola mastegades casolanes són ideals per esmorzar sobre la marxa o per berenar en qualsevol moment. Marxes de viatge per carretera? Potser una caminada? Potser només una tarda per a tu o els nens. Aquestes barres són una bona manera d’aconseguir fibra i proteïnes ràpides en un paquet compacte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *