Els Estats Units aixequen la prohibició de viatjar per a països específics. Aquí teniu una visió general dels canvis.

Més d’un any i mig després Preocupació pel COVID-19 va impulsar els Estats Units a tancar les seves fronteres als viatgers internacionals de països com el Brasil, la Xina, l’Índia, Sud-àfrica, el Regne Unit i gran part d’Europa, les restriccions s’estan canviant per centrar-se en l’estat de la vacuna.

A partir de dilluns, s’han acabat les prohibicions de viatjar des de països concrets. Els Estats Units permetran l’entrada de viatgers internacionals, però han d’estar vacunats, amb algunes excepcions.

Els EUA també estan reobrint les fronteres terrestres amb Canadà i Mèxic per a les persones vacunades. La majoria dels viatges des del Canadà i Mèxic als EUA es fan per terra i no per aire.

Aquí teniu algunes preguntes i respostes sobre els canvis:

Per què es produeixen aquests canvis?

L’objectiu és restablir els viatges més normals alhora que es limita la propagació de la COVID-19, diu el govern. La indústria dels viatges i els aliats europeus han impulsat la fi de les prohibicions específiques de cada país. Als nord-americans se’ls ha permès volar a Europa durant mesos, i els europeus han estat pressionant els EUA perquè canviïn les seves polítiques.

El 2019, abans de la pandèmia, aproximadament una cinquena part dels aproximadament 79 milions de visitants als EUA provenien d’Europa.

Quins són els principals requisits?

Tots els estrangers adults que viatgen als EUA han d’estar completament vacunats abans d’embarcar al seu vol. Com abans, els viatgers encara hauran de mostrar una prova d’una prova COVID-19 negativa feta dins de les 72 hores posteriors a la sortida als EUA

Cal vacunar tothom?

Sí, amb algunes excepcions. Els menors de 18 anys no s’han de vacunar, però sí que s’han de fer una prova de COVID-19. Els nens de 2 anys o menys estan exempts dels requisits de prova.

Què passa amb els adults que no estan vacunats?

Com que la meitat del món continua sense vacunar i la distribució de vacunes ha estat tan esbiaixada als països rics, l’administració de Biden està deixant un buit per a les persones que viuen en països on les vacunes són escasses. Aquesta llista inclou uns 50 països on menys del 10% de les persones han estat vacunades. Els viatgers d’aquests països necessitaran permís del govern dels EUA per venir, i no pot ser només per turisme o viatges de negocis.

El govern dels EUA diu que permetrà que els visitants internacionals no vacunats entrin al país si hi ha un motiu humanitari o d’emergència, com ara una evacuació mèdica d’emergència. Aquestes excepcions s’aplicaran de manera “extremadament estreta” i requeriran l’aprovació dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties. També podria haver-hi una excepció mèdica, amb documentació d’un metge.

Què hauran de fer els nord-americans?

nord-americans no vacunats han de mostrar una prova d’una prova COVID-19 negativa dins d’un dia després del viatge internacional. Si estàs vacunat, has de fer una prova dins dels tres dies següents a la teva sortida, tant per als nord-americans com per als ciutadans d’altres països. Això no s’aplica als vols dins dels EUA

Qui farà complir les normes de vacunes?

Les companyies aèries. Hauran de verificar els registres de vacunes i comparar-los amb el DNI, i si no ho fan, podrien enfrontar-se a multes de fins a gairebé 35.000 dòlars per infracció. Les companyies aèries també recopilaran informació sobre els passatgers per als esforços de rastreig de contactes. Hi haurà treballadors de CDC que revisaran puntualment els viatgers per comprovar el compliment als EUA

Quines vacunes la deixareu entrar?

La majoria però no tots. Qualsevol vacuna contra la COVID-19 aprovada per a l’ús d’emergència per l’Organització Mundial de la Salut, que inclou les vacunes Pfizer, Moderna i Johnson & Johnson utilitzades als EUA, així com les més utilitzades a l’estranger, com AstraZeneca i Sinovac de la Xina. Actualment no es permet la vacuna russa Sputnik V, autoritzada a 70 països. L’OMS és revisant l’Sputnik però no ho ha aprovat.

Què passa si conduïu des de Mèxic o Canadà?

Les fronteres terrestres només han estat obertes per als viatges “essencials”. Ara, tothom pot venir, si està vacunat contra la COVID. Estigueu preparats per mostrar la prova del tret als agents de Duanes i Protecció de Fronteres. Els nens estan exempts del requisit.

Com afectarà això als viatges?

Tot i que l’administració ho caracteritza com una reobertura, algunes persones a les quals tècnicament se’ls va permetre volar als EUA abans de la pandèmia estan ara bloquejades a causa del seu estat de vacunació. Altres obstacles per a la reactivació normal dels viatges són grans retards en l’emissió de visats nord-americans, que la gent de la majoria de països necessita per visitar els EUA per negocis i turisme, i restriccions en altres països que dificulten els viatges.

Tot i que les persones que vinguin de la Xina ara podran entrar als EUA, per exemple, no s’espera que molts viatgen a causa de les restriccions a casa. Abans de la pandèmia, els turistes xinesos eren un mercat lucratiu per a la indústria dels viatges dels Estats Units.

Els experts del sector esperen una gran afluència de persones que volen des d’Europa i esperen que es produeixi una recuperació més àmplia dels viatges a mesura que es vacunen més persones a tot el món, s’accelera el processament de visats dels EUA, altres països aixequen les seves pròpies restriccions i la gent se senti menys espantada per contraure COVID perquè de viatge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *