Com fer ous durs perfectes

Recepta d’ous durs. Consells sobre com bullir els ous perquè surtin perfectament cada cop.

M’encanten els ous durs. Són genials per ous de diable, amanida d’ou, o simplement menjar senzill amb una mica de sal.VÍDEO DESTACAT Ous durs que són fàcils de pelar? Fes servir la teva olla a pressió! Ous perfectes i fàcils de pelar cada cop.

Solia ser que la gent tenia por de menjar ous a causa del colesterol dels rovells dels ous. No només la investigació ho ha trobat els ous també augmenten el colesterol bo que els cossos necessiten, però les últimes directrius dietètiques federals ja no adverteix contra el colesterol dietètic que va fer que la gent limitava els ous a la seva dieta en primer lloc.

Quan es tracta de bullir ous, el problema més gran és que la gent els pot cuinar en excés, donant lloc a un color verd fosc al voltant del rovell i un gust una mica sulfúric. Aquí teniu el meu mètode per cuinar ous durs perquè no es couin massa.

Ho savies? Els ous més vells són més fàcils de pelar que els ous frescos. Si teniu previst fer ous durs per Pasqua i voleu assegurar-vos que els ous siguin fàcils de pelar, compreu els vostres ous almenys amb una setmana d’antelació (dues setmanes encara millor, es conservaran).

Si necessiteu ous fàcils de pelar i teniu ous frescos, potser voldreu provar-ho cuinant els ous al vapor durant 15 minuts. Aboqueu una polzada d’aigua en una olla i introduïu a cistella de vapor. Porta a ebullició. Col·loqueu els ous a la cistella del vapor, tapeu-los i coeu-los al vapor durant 15 minuts (més o menys, comproveu-ho!). (O si no teniu una cistella de vapor, coeu els ous al vapor amb mitja polzada d’aigua.) El vapor penetra una mica a la closca fent que els ous siguin més fàcils de pelar. (Tu pots també ous al vapor en una olla a pressió!)

Si heu bullit un lot d’ous que ara us costa pelar, proveu de trencar les closques per tot arreu sense pelar-los i posar els ous en remull una estona. Sovint, l’aigua sembla filtrar-se prou sota la closca perquè l’ou sigui més fàcil de pelar.

Si viviu a gran alçada, deixeu reposar els ous a l’aigua calenta més temps o baixeu el foc i mantingueu a foc lent durant 10 a 12 minuts.

Mètode

  1. Cobriu els ous en una cassola amb aigua, ompliu una cassola aproximadament un quart del camí amb aigua freda. Col·loqueu els ous en una sola capa al fons de la cassola. Afegiu més aigua perquè els ous estiguin coberts per almenys una polzada o dues d’aigua. Com més ous s’amunteguen a la paella, més aigua hauríeu de tenir sobre els ous. 6 ous han d’estar coberts per almenys una polzada, 7 a 12 ous, 2 polzades.
  2. Escalfeu l’olla a foc fort i porteu l’aigua a ebullició. Afegir una culleradeta de vinagre a l’aigua pot ajudar a evitar que s’esgotin les clares si un ou s’esquerda mentre es cuina. A més, algunes persones troben que afegir 1/2 culleradeta de sal a l’aigua ajuda a prevenir l’esquerdament i fa que els ous siguin més fàcils de pelar.
  3. Apagueu el foc, mantingueu la paella al foc calent, tapeu i deixeu reposar durant 10-12 minuts.Si teniu el tipus de cremador d’estufa que no reté la calor quan està apagat, és possible que vulgueu baixar la temperatura a baixa, cuinar a foc lent durant un minut i després apagar-lo. Depenent de com us agradin els ous durs, els ous s’han de fer perfectament en 10-12 minuts. Dit això, depenent de la teva altitud, la forma de la paella, la mida dels ous, la proporció d’aigua a ous, pot trigar uns minuts més. O si t’agraden els ous que no estiguin ben cuits, pot trigar una estona. uns minuts menys. Quan trobeu un moment que us convingui, tenint en compte les vostres preferències, els tipus d’ous que compreu, les olles, els fogons i l’entorn de cuina, seguiu-lo. Si estic cuinant un lot gran d’ous, al cap de 10 minuts en sacrificaré un per comprovar-ne la cocció, traient-lo amb una cullera, passant-lo sota aigua freda i tallant-lo. Si no està prou fet per al meu gust, cuinaré els altres ous un minut o dos més. També trobo que és molt difícil cuinar els ous amb aquest mètode. Puc deixar reposar els ous, coberts, fins a 15-18 minuts sense que es couin massa.
  4. Colar l’aigua de la paella i passar aigua freda sobre els ous per refredar-los ràpidament i evitar que es coin més O, si esteu cuinant un lot gran d’ous, traieu-los amb una cullera ranurada a un bol gran amb aigua gelada. Trobeu més fàcil pelar els ous sota una mica d’aigua corrent. La millor manera d’emmagatzemar els ous durs és en un recipient tapat a la nevera. Els ous poden alliberar olors a la nevera i per això ajuda a mantenir-los coberts. S’han de menjar en 5 dies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *