Yahoo sortirà de la Xina, citant el seu compromís amb Internet “lliure i obert”.

Yahoo va dir dimarts que té previst retirar-se de la Xina, citant un “entorn legal i empresarial cada cop més difícil”. És la segona gran empresa tecnològica nord-americana que ha anunciat recentment que sortirà de la República Popular, el mercat de consum més gran del món, unint-se Xarxa social LinkedIn de Microsoft.

La companyia va dir en un comunicat que els seus serveis ja no seran accessibles des de la Xina continental a partir de l’1 de novembre. “En reconeixement de l’entorn legal i empresarial cada cop més difícil a la Xina, el conjunt de serveis de Yahoo ja no serà accessible des de la Xina continental, ja que de l’1 de novembre”, diu el comunicat.

Va afegir que Yahoo “continua compromès amb els drets dels nostres usuaris i amb una Internet lliure i oberta”.

La retirada de l’empresa coincidirà amb la Llei de protecció de dades personals de la Xina que entrarà en vigor l’1 de novembre, que limita la informació que les empreses poden recopilar i estableix estàndards sobre com s’ha d’emmagatzemar.

Yahoo havia reduït anteriorment les operacions a la Xina i el 2015 va tancar la seva oficina de Pequín. La seva retirada del país és en gran mesura simbòlica, ja que almenys alguns dels serveis de Yahoo, inclòs el seu portal web, ja han estat bloquejats.

Yahoo és propietat de la firma de capital privat Apollo Global Management, que va comprar la plataforma d’Internet pionera juntament amb AOL de Verizon a principis d’any per 5.000 milions de dòlars.

Pequín censura el contingut en línia

Les autoritats xineses mantenen un fort control sobre la censura d’Internet al país i exigeixen que les empreses que operen a la Xina censurin el contingut i les paraules clau que es considerin políticament sensibles o inadequades.

La Xina també ha bloquejat la majoria de llocs de xarxes socials i motors de cerca internacionals, com Facebook i Google. Els usuaris a la Xina que volen accedir a aquests serveis eluden el bloqueig mitjançant una xarxa privada virtual.

Yahoo també operava anteriorment un servei de música i correu electrònic a la Xina, però ambdós serveis també es van aturar a principis dels anys 2010.

A l’octubre, LinkedIn va dir que tancaria el seu lloc xinès, substituint-lo per una taula de treball. El gos de control d’Internet de la Xina al maig va dir que havia trobat que el servei, així com el motor de cerca Bing de Microsoft i unes 100 aplicacions més, estaven involucrats en la recollida i l’ús inadequat de dades i els va ordenar que arreglessin el problema.

Altres gegants tecnològics que també han reduït el seu negoci a la Xina inclouen Google, que retirat el 2010,. i Twitter, que està oficialment bloquejat a la nació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *