Cèl·lules del cervell humà no afectades pel virus COVID-19: estudi

L’estudi, publicat a la revista Cell, va demostrar que el virus infecta cèl·lules sustentaculars, associades amb un suport estructural, però no les neurones sensorials olfactives (OSN), que són les responsables d’iniciar sensacions olfactives, com es pensava anteriorment, va informar The Guardian.

PUNTS DESTACATS CLAU

  • Un equip internacional d’investigadors ha afirmat, en un nou estudi, que el SARS-CoV-2, el virus que causa Covid-19, no infecta les cèl·lules del cervell humà.
  • L’estudi desafia investigacions anteriors que suggerien que el virus Covid infecta les neurones de la membrana que recobreix els recessos superiors del nas.
  • Aquesta membrana, anomenada mucosa olfactiva que conté OSN, és on el virus aterra per primera vegada quan s’inhala.

Londres: Un equip internacional d’investigadors ha afirmat, en un nou estudi, que el SARS-CoV-2, el virus que causa el Covid-19, no infecta les cèl·lules del cervell humà, augmentant l’esperança que els danys relacionats amb l’olfacte relacionats amb la Covid-19 puguin ser més superficials. del que es temia anteriorment.

L’estudi, publicat a la revista Cell, va demostrar que el virus infecta cèl·lules sustentaculars, associades amb un suport estructural, però no les neurones sensorials olfactives (OSN), que són les responsables d’iniciar sensacions olfactives, com es pensava anteriorment, va informar The Guardian.

L’estudi desafia investigacions anteriors que suggerien que el virus Covid infecta les neurones de la membrana que recobreix els recessos superiors del nas. Aquesta membrana, anomenada mucosa olfactiva que conté OSN, és on el virus aterra per primera vegada quan s’inhala.

Es calcula que la disfunció olfactiva afecta a la meitat de tots els pacients amb Covid-19. En un de cada 10 d’aquests, la pèrdua o el canvi de l’olfacte és a llarg termini, potser permanent.

Però si el virus només infecta les cèl·lules sustentaculars, el dany podria ser menys durador, segons l’informe.

Segons Peter Mombaerts, director de la Unitat de Recerca de Neurogenètica de Max Planck a Frankfurt, això podria ser el resultat del suport a la ruptura dels OSN, fins i tot si ells mateixos no estan infectats. Poden funcionar per sota de la paritat, o deixar de funcionar per complet, fins que les cèl·lules sustentaculars es regeneri, segons l’informe.

Per a l’estudi, l’equip va adaptar una forma de cirurgia de la base del crani per eliminar el teixit de la mucosa olfactiva i el bulb dels pacients amb Covid-19 en una hora aproximadament després de la seva mort.

En 30 dels pacients, els investigadors van poder detectar que el virus encara s’estava replicant, és a dir, que els pacients havien mort en la fase aguda i contagiosa de la malaltia.

Els resultats “no van mostrar que cap OSN estigui danyat o que n’hi hagi menys, o que els OSN propers a cèl·lules sustentaculars infectades fossin diferents de cap manera de les que no estan prop de cèl·lules infectades”, va dir Stuart Firestein, neurobiòleg de la Universitat de Columbia a New. Ciutat de York.

Només en sis dels 30 pacients es va detectar el virus a la pròpia mucosa olfactiva. “En general, les xifres són molt baixes per treure conclusions contundents”, va dir Debby Van Riel, viròloga de la Universitat Erasmus de Rotterdam, Països Baixos.

Si es confirmen els resultats de l’estudi, les persones que pateixen una pèrdua d’olfacte relacionada amb el Covid poden estar segurs que el virus no els ha infectat el cervell i que les teràpies futures dirigides a les cèl·lules sustentaculars poc estudiades podrien alleujar o curar la seva condició.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *