L’estudi revela una troballa innovadora, anomena el MILLOR aliment que redueix el risc

La demència és un terme general que s’utilitza per definir una sèrie de condicions que desencadenen la pèrdua de memòria, la incapacitat de concentració, la coordinació i altres problemes. La investigació, però, recomana seguir un estil de vida saludable des d’una etapa inicial per esquivar el risc de les hores extres. I segons un nou estudi, la dieta pot tenir un paper clau per reduir el risc de demència.

PUNTS DESTACATS CLAU

  • La demència és un terme general que s’utilitza per definir una sèrie de condicions que desencadenen la pèrdua de memòria, la incapacitat de concentració, la coordinació i altres problemes.
  • Segons experts de França, menjar més peix està relacionat amb un menor risc de patir malalties vasculars cerebrals.
  • Encara que no és una malaltia en si mateixa, la demència es caracteritza per símptomes que col·lectivament són el resultat del dany cerebral causat per condicions com l’Alzheimer.

Nova Delhi: A banda de les comorbiditats físiques, els problemes de salut mental poden fer que un se senti impotent en el veritable sentit; i una de les afeccions més freqüents que ara afecta a la gent gran és la demència. La demència és un terme general que s’utilitza per definir una sèrie de condicions que desencadenen la pèrdua de memòria, la incapacitat de concentració, la coordinació i altres problemes. Sense una causa confirmada o un factor de risc, la demència es pot desenvolupar en persones amb edat. La investigació, però, recomana seguir un estil de vida saludable des d’una etapa inicial per esquivar el risc de les hores extres. I segons un nou estudi, la dieta pot tenir un paper clau per reduir el risc de demència.

Dieta i demència: s’explica l’enllaç

Segons experts de França, menjar més peix està relacionat amb un menor risc de patir malalties vasculars cerebrals. Això inclou els vasos sanguinis danyats al cervell, un factor de risc clau per a l’ictus i la demència vascular. Aquest enllaç va ser el més fort entre les persones de 65 a 69 anys.

Experts de la Universitat de Bordeus van analitzar les dades d’un gran estudi que descodificava la relació entre la demència i les malalties vasculars. Es van avaluar les ressonàncies magnètiques de 1.623 persones majors de 65 anys sense antecedents de malaltia cardíaca, ictus o demència. Els participants també van omplir qüestionaris sobre els seus, i es van dividir en quatre grups segons la seva ingesta de peix: un cop per setmana, dues vegades, tres o més de quatre vegades.

Els peixos poden afectar el risc de demència?

Els pacients que tenien més peixos tenien menys signes de dany segons les exploracions de ressonància magnètica dels seus cervells. Aquesta associació era més forta en les persones de 65 a 69 anys que en els majors de 75 anys.

Els experts van revelar que el risc de demència depèn del medi ambient i dels factors genètics, amb l’estil de vida que deixa el major impacte en la salut del cervell. El Servei Nacional de Salut d’Anglaterra recomana dues porcions o porcions de peix en una setmana com a part integral d’una dieta equilibrada. El peix és una bona font d’àcids grassos omega-3 que té un paper clau en el manteniment de la salut del cervell.

Símptomes de demència a tenir en compte

Encara que no és una malaltia en si mateixa, la demència es caracteritza per símptomes que col·lectivament són el resultat del dany cerebral causat per condicions com l’Alzheimer. Segons la part del cervell que està danyada, els símptomes de la demència poden variar i alguns símptomes poden aparèixer abans del diagnòstic. Els símptomes de la demència inclouen:

  1. Dificultat per concentrar-se
  2. Problemes de memòria
  3. Incapacitat per realitzar tasques quotidianes
  4. Dificultat per trobar les paraules adequades en una conversa
  5. Canvis d’humor
  6. Confusió

Tot i que aquests símptomes poden semblar normals al principi, és probable que empitjorin amb el temps.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *