La vostra factura mensual de tot augmentarà aviat; aquí és per què

Els preus de tot, des dels aliments envasats fins als articles d’ús diari, augmentaran a mesura que els problemes de l’oferta continuen afectant els fabricants.

La vostra factura mensual de tot, des de queviures fins a productes bàsics per a la cura personal i aliments envasats, augmentarà a mesura que el transport de mercaderies, l’envasament i els productes agrícoles s’encareixin.

RS Sodhi, MD de Gujarat Cooperative Milk Marketing Federation Ltd (GCMMF), propietari de la marca Amul, va dir a ET: “Esperem que els preus dels productes lactis augmentin aquest estiu”. A més, va dir que la inflació mundial en el sector lacti és d’aproximadament un 10%.

Nestle India, el director general d’aliments envasats, Suresh Narayanan, va dir que l’any vinent serà difícil a causa dels preus més alts dels productes bàsics alimentaris. Espera un nou augment dels preus dels aliments.

A més, va dir que l’obertura de l’economia ha donat lloc a un augment de la demanda que ha provocat un augment dels preus de la llet i que s’espera una major escalada.

Els preus mundials del cafè també estan augmentant a causa de les limitacions de l’oferta en el complex petrolier, els materials d’embalatge que han provocat un augment del 4-5% dels preus.

La direcció de Reckitt Benckiser, fabricants de rentat de mans Dettol i desinfectant Lizol, en la seva conferència sobre els guanys del trimestre de setembre va dir que la companyia s’enfrontava a la “inflació de costos d’un cop en una generació” a tots els mercats.

El conseller delegat de Dabur, Mohit Malhotra, en una trucada als inversors dijous, va dir: “Vam veure una inflació al voltant del 9% al segon trimestre d’aquest fiscal i vam augmentar els preus entre un 3 i un 4% per mitigar l’impacte”. Va dir, a més, que la companyia anticipava que la inflació es reduirà el trimestre de setembre, però això no va passar. “Mirarem la situació durant un trimestre més i en cas que la inflació continuï sense disminuir, mirarem una altra ronda d’augments de preus al quart trimestre”, va dir.

L’informe d’ET que citava un distribuïdor líder de FMCG va dir que la companyia havia indicat un augment del preu dels paquets grans, però que els paquets més petits i d’entrada no es veuran afectats, va afegir. Els preus més elevats es veuran afectats en envasos més grans que es comercialitzen al detall a les plataformes de comerç electrònic i de comerç electrònic modernes destinades al consum urbà. Aquest augment estarà per sobre de l’augment del 2-10% que ja s’ha fet a la majoria de béns. Tots els grans productes de gran consum com Hindustan Unilever, Procter & Gamble, Marico, Dabur, Nestle i Godrej Consumer Products han augmentat els preus durant els últims 6-8 mesos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *