Tesla fa baixar el preu de les accions després que l’enquesta de Twitter del CEO avala la venda de participacions; El patrimoni net de Musk es va reduir en 2.000 milions de dòlars

El director general de Tesla, Elon Musk, havia dit anteriorment que hauria d’exercir un gran nombre d’opcions sobre accions en els propers tres mesos, cosa que suposaria una gran factura fiscal. Vendre algunes de les seves accions podria alliberar fons per pagar els impostos.

Nova Delhi: Les accions del fabricant de cotxes elèctrics Tesla Inc que cotitzen a Frankfurt van caure dilluns al voltant d’un 9% mentre els inversors es preparaven per a la proposta de venda del conseller delegat, Elon Musk, d’aproximadament el 10% de les seves participacions a la companyia després de la seva enquesta a Twitter. El multimilionari de 50 anys va tuitejar dissabte que descarregaria el 10% de les seves accions si els usuaris de la xarxa social aprovaven la proposta.

L’home més ric del món amb un patrimoni net de 338.000 milions de dòlars, va enquestar dissabte als seus més de 62 milions de seguidors a Twitter si hauria de vendre el 10 per cent de les seves accions de Tesla, insistint que faria com diuen els votants. La consulta de Musk segueix una proposta dels demòcrates del Congrés per gravar més els superrics dirigint-se a les accions, que normalment només es tributen quan es venen.

“Darrerament es fa molt que els guanys no realitzats són un mitjà per evitar impostos, així que proposo vendre el 10% de les meves accions de Tesla”, va escriure Musk, preguntant als seguidors si estan d’acord amb “sí” o “no”. A més, va tuitejar: “Comparé els resultats d’aquesta enquesta, sigui com sigui”. Fins ara, gairebé el 58% ha votat a favor de la venda.

Les accions de Tesla cotitzades a Frankfurt van baixar un 7% a 986 euros a les 0827 GMT. Amb la caiguda de les accions de Tesla, el patrimoni net de Musk també es va reduir en 2.000 milions de dòlars. El patrimoni net d’Elon Musk dilluns és de 338.000 milions de dòlars. Malgrat una caiguda de 2.000 milions de dòlars en el patrimoni net, Musk està molt per davant de la segona persona més rica, Jeff Bezos. Segons l’índex de multimilionaris de Bloomberg, el patrimoni net de Jeff Bezos és de 202.000 milions de dòlars, uns 136.000 milions de dòlars menys que el patrimoni net de Musk.

Musk havia dit anteriorment que hauria d’exercir un gran nombre d’opcions sobre accions en els propers tres mesos, cosa que suposaria una gran factura fiscal. Vendre algunes de les seves accions podria alliberar fons per pagar els impostos. “Estava preparat per acceptar qualsevol dels dos resultats”, va dir Musk després d’acabar la votació. El multimilionari també va aclarir en un altre tuit que no agafa un sou ni una bonificació en efectiu de cap lloc i que només té accions, per la qual cosa l’única manera de pagar impostos personalment és vendre accions.

Tingueu en compte que les accions del fabricant de cotxes elèctrics que cotitzen als EUA han augmentat un 73,2% en el que va d’any, en comparació amb un augment del 23,9% de l’índex Nasdaq Composite. A partir del 30 de juny, la participació d’Elon Musk a Tesla és d’uns 170,5 milions d’accions i la venda del 10% suposaria prop de 21.000 milions de dòlars segons el tancament de divendres.

Segons Bloomberg, Musk posseïa al voltant del 17 per cent de les accions en circulació de Tesla el 30 de juny, amb un valor actual de 208.370 milions de dòlars. També se li va atorgar un gran paquet d’opcions sobre accions i accions convertibles com a compensació. L’empresari té una participació del 23% a Tesla, incloses les opcions d’accions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *