4 alternatives de Visio per a diagrames fàcils d’entendre

Microsoft Visio és una de les millors eines de diagrames i diagrames de flux. Però no és barat, i hi ha alternatives gratuïtes que poden ser millors.

Microsoft Visio és un programari estàndard del sector per representar visualment informació i dades. Podeu utilitzar-lo per crear diagrames de flux detallats, organigrames, plànols de planta i altres tipus de representacions visuals.

Tot i que Visio és una eina fantàstica, té algunes deficiències evidents, com ara una corba d’aprenentatge pronunciada, una accessibilitat limitada i problemes de versions. També costa molt només per a ús personal.

Hi ha moltes opcions gratuïtes per substituir Visio, però no tots els programes de diagramació es creen iguals. Aquest article analitza les millors alternatives gratuïtes de Visio que podeu utilitzar per crear diagrames d’aspecte professional.

1. diagrames.net

Plataformes: Basat en web

Preu: Gratuït

diagrams.net (anteriorment draw.io) és un programari de dibuix en línia gratuït i de codi obert. El programa basat en navegador té una interfície molt senzilla i intuïtiva. No perdreu temps per començar a crear els vostres diagrames.

L’eina s’integra bé a Google Drive, OneDrive, Dropbox i altres serveis basats en núvol. Podeu connectar-lo amb el vostre compte de Google per col·laborar en temps real.

També podeu utilitzar aquest programari tant en línia com fora de línia. L’eina de diagramació és compatible amb Chrome i Firefox. També podeu descarregar una aplicació d’escriptori que s’executi a Windows, macOS i Linux.

El millor és que no cal registrar-se ni iniciar sessió per utilitzar diagrams.net. Simplement obriu el lloc, trieu una plantilla i comenceu a crear els vostres dissenys. Podeu començar amb un diagrama en blanc si voleu.

diagrams.net us permet crear formes i mides bàsiques; té una opció per cercar formes. Podeu utilitzar-lo per crear organigrames, diagrames de flux, diagrames de Venn i UML. A més, hi ha una opció per importar Lucidchart, Gliffy, VSDX i més tipus de fitxers.

Un cop hàgiu creat el vostre diagrama, podeu desar-lo als serveis al núvol, com ara OneDrive, Google Drive o fins i tot el vostre disc dur. A més, podeu exportar els vostres projectes en PNG, SVG, XML, PDF i molt més.

2. Lucidchart

Plataformes: Basat en web

Preu: Freemium

Lucidchart és una altra alternativa basada en web a Visio. L’eina de diagramació és utilitzada per clients com Google, Amazon, Cisco i Intel. L’eina en línia inclou una gran biblioteca de plantilles i formes. Des de maquetes d’Android fins a plànols, té una àmplia gamma de plantilles prefabricades.

Lucidchart també admet arrossegar i deixar anar, la qual cosa la converteix en una opció fantàstica per crear dissenys ràpidament. També podeu importar fitxers de Visio, Excel i Zapier. Des de Creació de diagrames de flux de dades a diagrames tècnics complexos, Lucidchart ho pot fer tot. Podeu afegir diferents formes, contenidors i connectors intel·ligents per crear dissenys atractius.

L’eina també us permet treballar el mateix diagrama amb un equip. Lucidchart s’integra perfectament amb G Suite, cosa que us permet gestionar el vostre equip Lucidchart a través de Google Workspace. Només has de registrar-te per obtenir una versió gratuïta per començar.

Tanmateix, la versió gratuïta us limita a utilitzar tres documents actius alhora, cosa que hauria de ser suficient per a ús personal. A més, el nombre d’elements que es mostren en un únic diagrama és limitat. L’actualització a un pla premium resol aquestes limitacions.

3. Editor de gràfics yEd

Plataforma: Basat en web

Preu: Gratuït

Tant si necessiteu un diagrama senzill com un de complex, podeu crear-lo amb yEd. La interfície del programari facilita la personalització dels diagrames. L’eina proporciona una gran varietat d’elements de diagrama, com ara símbols de diagrama de flux, nodes de forma i tipus d’arestes. Això ajuda a facilitar el procés de creació de diagrames com ara diagrames de flux i mapes mentals.

L’editor de diagrames també inclou un disseny automàtic que ajuda a organitzar els elements dels diagrames. Per exemple, si el vostre diagrama de flux té moltes dades, podeu controlar les direccions de la branca automàticament des del tauler de configuració.

Podeu importar dades externes, com ara fitxers de Visio i fulls de càlcul Excel, per crear diagrames personalitzats. Un cop hàgiu acabat, podeu desar el vostre contingut en diversos formats, com ara JPEG, SVG, GIF, PDF, SWF i HTML.

4. Dibuix de LibreOffice

Plataformes: Windows, macOS i Linux

Preu: Gratuït

LibreOffice Draw és una de les alternatives més populars a Microsoft Visio. L’editor de gràfics de codi obert forma part de la suite LibreOffice que inclou un processador de textos, una eina de full de càlcul i algunes altres eines.

Draw inclou una correcció automàtica, un corrector ortogràfic i un tesaurus. També inclou una galeria integrada amb imatges predissenyades que podeu arrossegar al llenç per utilitzar-les.

L’eina fàcil d’aprendre us permet crear qualsevol cosa, des d’un esbós ràpid fins a dibuixos tècnics. Utilitzeu-lo per dissenyar i crear diagrames com ara diagrames de flux, organigrames, dissenys de xarxa i pòsters. Fins i tot podeu editar un fitxer PDF a Linux.

El programari té una funció d’agrupació que us permet agrupar diferents objectes. L’opció també us permet realitzar diverses accions al grup, com moure’l o connectar-lo amb altres grups. Podeu exportar diagrames completats en diferents formats, com ara JPEG, PNG, SVG i PDF.

Creeu imatges visuals potents amb alternatives gratuïtes a Visio

Microsoft Visio és una eina potent que ajuda a les persones a representar la informació mitjançant dibuixos. Podeu utilitzar-lo per crear diagrames de flux, organigrames, plànols de planta i més diagrames. Però pot ser que Visio no sigui sempre la millor opció per a vostè, atesos els seus preus elevats i els canvis cosmètics.

Afortunadament, hi ha moltes eines de diagramació que ofereixen una funcionalitat similar a Visio. En aquest article, explorem les millors alternatives gratuïtes de Visio que fan la feina. La llista, però, no inclou totes les eines útils, com ara el programari de mapes mentals, que ajuden a presentar la informació d’una manera clara i útil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *