Com utilitzar l’iPhone Face ID amb una màscara: 4 consells

Fart de no poder utilitzar Face ID al vostre iPhone mentre porteu una màscara? Aquests consells haurien de ser d’ajuda!

Des del seu llançament el 2017, Face ID ha estat la principal manera de desbloquejar la majoria dels iPhones. Amb només les nostres cares, mai no ha estat tan fàcil obrir els nostres dispositius i seguir els nostres dies.

Tanmateix, en els últims temps, les màscares facials s’han convertit en part de la vida diària. Malauradament, Face ID no va ser dissenyat per funcionar amb parts de les nostres cares cobertes per una màscara. Amb només la meitat superior de la nostra cara, Face ID sovint no pot determinar si és segur donar accés als nostres dispositius.

Si teniu problemes per desbloquejar el vostre iPhone amb Face ID mentre porteu una màscara, aquí teniu alguns consells per ajudar-vos.

1. Utilitzeu el vostre Apple Watch

La manera més fàcil de fer-ho desbloqueja el teu iPhone amb Face ID mentre portes una màscara està amb l’Apple Watch. Amb un Apple Watch desbloquejat al canell, pots desbloquejar el teu iPhone automàticament.

Perquè això funcioni, el vostre Apple Watch ha d’estar vinculat al vostre iPhone, que ha d’iniciar la sessió al vostre compte d’ID d’Apple. Malauradament, aquest mètode no funcionarà per a aplicacions d’alta seguretat com les que s’utilitzen per a serveis financers, com Apple Pay o el vostre banc.

Tampoc funciona per a ningú sense un Apple Watch!

2. Creeu una aparença alternativa

És habitual que la gent sembli diferent segons els seus plans per al dia. Per exemple, podeu semblar completament diferent mentre esteu relaxant-vos al sofà i quan esteu maquillats preparant-vos per a una nit a la ciutat. Amb Face ID, podeu afegir una aparença alternativa que tingui en compte la vostra màscara facial.

Per configurar una aparença alternativa a Face ID, aneu a Configuració > Face ID i contrasenya. A continuació, introduïu la vostra contrasenya i feu clic Configura una aparença alternativa.

Com que Face ID utilitza la forma de la teva cara, així com les característiques, fes servir un tros de cinta adhesiva per assegurar la màscara sota la barbeta i a la punta del nas. Quan comproveu la vostra aparença per primera vegada, doblegueu la màscara per la meitat i subjecteu-la a un costat de la cara. En el segon intent, moveu la màscara doblegada al costat oposat de la cara.

Tot i que és possible que rebeu un error que digui que la vostra cara està coberta, això desapareixerà després d’uns quants intents. A més, tingueu en compte que és possible que això no funcioni tot el temps, ja que Face ID no està dissenyat per funcionar amb cap obstrucció.

3. Feu lliscar el dit cap amunt per introduir una contrasenya

Quan configureu un Face ID, també heu de configurar una contrasenya. Amb això, els usuaris d’iPhone poden saltar el requisit de Face ID fent lliscar cap amunt utilitzant la contrasenya de sis dígits.

Si trobeu que escriure sis números cada vegada és massa complicat, també podeu fer una contrasenya de quatre números. Tot i que, tingueu en compte que això no és recomanable, ja que augmenta el vostre risc de seguretat. Per canviar la vostra contrasenya, aneu a Configuració > Face ID i contrasenya > Canvia la contrasenya.

4. Utilitzeu Touch ID a l’iPhone SE

Des del llançament de l’iPhone X, Apple ha optat per Face ID en lloc de Touch ID per als seus models emblemàtics. No obstant això, el va mantenir per als seus dispositius iPhone SE amb pressupost.

Si encara esteu buscant un telèfon nou, l’iPhone SE encara utilitza Touch ID. A part d’això, també podeu optar per models d’iPhone més antics. A diferència de Face ID, només necessiteu la vostra empremta digital per obrir el vostre iPhone, de manera que una màscara no suposarà cap problema.

Face ID o no?

Tot i que Face ID s’ha presentat com el futur de la seguretat de l’iPhone, la realitat és que no és una solució perfecta per a tothom. Tot i que abans Face ID ja tenia la seva bona part de problemes, les màscares facials afegeixen una altra capa de dificultat.

Afortunadament, encara és possible optar per no utilitzar Face ID fins que funcioni quan ho necessiteu. Mentrestant, encara podeu utilitzar el vostre Apple Watch, crear una aparença alternativa, mantenir-vos amb Touch ID o anar a la vella escola amb una contrasenya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *