Facebook aposta molt pel Metaverse. Què es?

El futur d’Internet serà virtual i “Meta”, diu l’empresa coneguda pel públic com Facebook, que creu que 1.000 milions de persones treballaran i jugaran en el món immersiu i tridimensional conegut com el “Metavers”. a finals de la dècada.

“Creiem que el Metaverse serà el successor d’Internet mòbil”, va dir el director general de Facebook, Mark Zuckerberg, a la conferència anual de desenvolupadors de la companyia aquest dijous, on la companyia va dir que és oficial. canviant el seu nom a Meta.

“Podrem sentir-nos presents com si estiguéssim allà mateix amb gent, per molt lluny que estiguem realment. Podrem expressar-nos de noves maneres alegres i completament immersives”, va dir.

Encunyat a la novel·la de ciència-ficció de 1992 “Snow Crash” de Neal Stephenson, el “Metaverse” és un concepte tecnològic que descriu una xarxa de concentradors de realitat augmentada i virtual a què s’accedeix en telèfons intel·ligents i amb visors. En lloc de carregar una aplicació o un lloc web, els usuaris s’enganxen una visera per interactuar en entorns virtuals.

Els pares poden compartir vídeos dels seus fills amb els membres de la família i sentir-se com si estiguessin a la mateixa habitació. Les reunions amb companys que es troben a milers de quilòmetres de distància tindran el mateix impacte. Assistir a un concert amb un amic pot significar que dues persones asseuen al sofà de casa, però se senten com si estiguessin en un lloc amb milers d’altres.

Zuckerberg va dir que la qualitat definitòria del Metavers serà “la sensació de presència”.

“De veritat et sentiràs com si estiguessis allà amb altres persones. Veureu les seves expressions facials o el seu llenguatge corporal”, va dir Zuckerberg.

“Podreu teletransportar-vos a l’instant com un holograma per estar a l’oficina sense desplaçar-vos, en un concert amb amics o a la sala d’estar dels vostres pares per posar-vos al dia”, va dir Zuckerberg en un Carta del fundador publicat en línia.

Els usuaris també poden crear avatars al món virtual que s’assembli a la seva aparença al món real.

Els avatars, va dir Zuckerberg, seran tan habituals com les imatges de perfil a les xarxes socials, però “en lloc d’una imatge estàtica hi haurà representacions vives i en 3D de tu”.

És possible que els usuaris puguin personalitzar els seus avatars per treballar i jugar. “Tindreu roba virtual per a diferents ocasions dissenyada per diferents creadors de diferents aplicacions i experiències”, va dir Zuckerberg.

Tot i que alguns dels blocs de construcció del Metaverse ja són aquí, bona part de la tecnologia encara està a anys d’estar àmpliament disponible.

Facebook diu que no vol ser propietari del Metaverse i està posant a disposició eines que permetran als desenvolupadors connectar la seva plataforma amb altres desenvolupadors.

També estan en marxa eines que permeten als creadors connectar diverses ubicacions físiques en experiències de realitat augmentada per a visites virtuals i caceres del carrony. Zuckerberg va dir que aquestes eines permetran “molt més comerç i ajudaran a créixer l’economia global de Metaverse”.

Però el creixement del Metaverse també significarà més escrutini per a una empresa que actualment està sota el foc per no protegir adequadament els usuaris. A principis d’aquest mes, l’exempleada de Facebook Frances Haugen es va presentar públicament després de filtrar milers de documents que es mostraven Els executius de l’empresa sabien que la plataforma ajudava a difondre desinformació durant anys, però no va fer prou per combatre els efectes negatius.

En testimoni davant una comissió del Congrés i a “60 Minutes”, va acusar l’empresa de posar els beneficis per sobre de les persones. Facebook ha negat aquestes acusacions.

En diversos documents interns filtrats revisats per CBS News, els investigadors de Facebook van expressar la seva preocupació perquè la companyia sovint prengués mesures per protegir els usuaris després que s’hagués fet el dany.

Però el director de tecnologia entrant de Facebook, Andrew Bosworth, va dir a CBS News en una entrevista exclusiva que “milers de milions de persones confien” en Facebook.

“Ho demostren fent servir els productes que creem cada dia”, va dir Bosworth, que actualment és el vicepresident de Reality Labs de Meta. “No ens prenem el nostre compromís amb aquestes persones a la lleugera”.

Bosworth va dir que fa una dècada, la indústria tecnològica no pensava de manera crítica sobre els reptes que crearien els seus productes. “Allà no és on som avui”, va dir. “Estem discutint molt per endavant els danys que són possibles per la tecnologia o amplificats o exposats per la tecnologia i què podem fer amb aquestes coses”.

Dijous, Zuckerberg va dir que una de les lliçons que ha “interioritzat” en els últims cinc anys és que la privadesa i la seguretat s’han d’incorporar al Metaverse des del primer dia.

“Amb totes les noves tecnologies que s’estan desenvolupant, tothom que està construint per al Metaverse s’hauria de centrar a construir de manera responsable des del principi”, va dir Zuckerberg.

Nick Clegg, vicepresident d’afers globals de Meta, va dir que la nova tecnologia tendeix a deixar enrere els legisladors i els reguladors. Però aquesta vegada, va dir Clegg, Meta té temps per crear els controls de seguretat a mesura que el producte creix.

“Tenim anys fins que el Metavers, tal com ens imaginem, es realitzi completament”, va dir Clegg. “Aquest és l’inici del viatge”, ha afegit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *