Smoothie de nabius

Aquest batut d’esmorzar de nabius ple de nutrients està carregat de greixos saludables de l’alvocat, vitamines de verdures de fulla verda, calci del iogurt i s’acaba amb un punxó dolç i cítric.

Tal com ho veig, un batut d’esmorzar és una oportunitat per fer dues coses: començar el dia amb alguna cosa realment saborosa i empaquetar un munt d’ingredients bons per a tu en un sol got. I endevina què? Aquest batut de nabius fa les dues coses.

És la meva barreja d’esmorzar principalment perquè m’encanta el sabor, però també m’encanta fer alguna cosa bona per a mi a primera hora del matí (nota al marge: no hi ha cap regla que digui que no es pugui gaudir d’això a qualsevol hora del dia!).

Smoothie de nabius en una instantània

 • Fred i cremós amb un gust dolç/àcid de nabius
 • Prou abundant com per ser un àpat lleuger o un aperitiu generós
 • Ple de fibra, proteïnes, greixos saludables, vitamines i calci
 • Aprovat per adults i apte per a nens

Una central de nutrients

Un desavantatge comú dels batuts és que poden tenir un alt contingut de sucre i calories sense una gran quantitat d’aliments. Aquesta barreja de nabius, d’altra banda, té molt a oferir des del punt de vista nutricional.

És una font dels tres macronutrients: hidrats de carboni, proteïnes i greixos. Això vol dir que us donarà una energia sostinguda, no només un impuls ràpid (i després un accident de sucre). El fet que el batut estigui construït sobre una base de nabius o nabius silvestres significa una dosi significativa d’antocianes, compostos vegetals antiinflamatoris amb una llista de beneficis per a la salut.

El batut també és ric en calci, vitamina A, vitamina C i proporciona més d’un terç de les vostres necessitats diàries de fibra. Ara aquest és un batut que aquest dietista pot aconseguir!

Més que nabius en aquest batut!

La base del batut són els nabius, per descomptat, la qual cosa explica el color vibrant i el sabor profund de baies.

El batut obté la seva espessa i cremosa d’una combinació de Iogurt a l’estil grec i prou alvocat per donar-li una textura deliciosa sense afectar el sabor (traducció: no té gust de guacamole).

Una mandarina sencera, un raig de xarop d’auró i una mica de canyella completen el sabor i afegeixen un toc de dolçor. I com que mai no perdo l’oportunitat d’incorporar verdures de fulla verda a la meva vida, també hi ha mitja tassa d’espinacs, que es barregen sense deixar rastre.

Prep Ahead Smoothie de nabius

Tot i que aquest batut és bastant ràpid per preparar junts, una mica de preparació avançada mai no fa mal, i farà que el vostre matí sigui molt més suau (sense joc de paraules).

Podeu preparar els ingredients per a un batut la nit abans o preparar-los per lots i congelar-los perquè pugueu barrejar-los segons sigui necessari.

Per preparar 1 batut la nit anterior: Només cal que afegiu els nabius, el iogurt, la mandarina, el xarop d’auró, els espinacs i la canyella a la vostra batedora i guardeu-lo a la nevera durant la nit. Si no teniu espai per a la garrafa de la batedora a la nevera, deseu els ingredients en un got alt i transferiu-los a la batedora al matí. Quan sigui l’hora del batut, només cal afegir l’alvocat i el gel i barrejar. Fàcil!

Per preparar per lots diversos batuts de nabius: Talleu l’alvocat a daus i segmenteu la mandarina. A una bossa amb cremallera afegiu els segments de mandarina, nabius, alvocat, espinacs, glaçons i canyella. Utilitzeu un sharpie per escriure la quantitat de llet, iogurt i xarop d’auró necessaris a l’exterior de la bossa. Feu-ne tants com vulgueu i poseu-los al congelador. Quan estigui llest per utilitzar, deixeu anar el contingut a la batedora directament des del congelador, afegiu-hi els ingredients restants i barregeu-lo.

Taller amb els conceptes bàsics de batuts

Tot i que la recepta aquí és la meva iteració més provada i veritable, sempre estic retocant els conceptes bàsics en funció dels ingredients que tinc a una mà. Aquí hi ha alguns canvis i substitucions que faig tot el temps.

 • Substituïu l’alvocat d’aquesta recepta per 1/2 plàtan congelat o diversos daus de mango congelat. Acabaràs amb una consistència cremosa similar, però amb un gust diferent!
 • Utilitzeu iogurt normal o kefir normal en lloc del iogurt grec. Tindrà un perfil nutricional lleugerament diferent i una consistència més fina, però serà molt saborós.
 • Utilitzeu espinacs congelats en comptes de frescos, tallant la quantitat per la meitat i després afegint-ne una mica més al gust, si ho desitja.
 • El batut ja conté molta proteïna, però si voleu augmentar encara més l’aposta, afegiu-hi una cullerada de pèptids de col·lagen sense sucre o la vostra proteïna en pols preferida.
 • Afegiu-hi una cullerada de mantega de fruits secs o llavors per obtenir calories addicionals i greixos saludables.
 • Potencia el batut amb una cullerada de llavors de chía o de cànem riques en omega-3.
 • Remeneu el batut amb una cullerada de granola, fruits secs picats o grans de cacau per a una mica de cruixent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *