Els usuaris de Facebook i Instagram informen d’interrupcions

Els usuaris de Facebook i Instagram estaven experimentant interrupcions generalitzades dimecres, segons un portaveu de Meta. L’empresa va dir que treballava per solucionar els problemes “tan aviat com sigui possible”.

“Som conscients que algunes persones tenen problemes per accedir a Messenger, Workplace Chat i Instagram DM”, va dir en un comunicat un portaveu de Meta, l’empresa matriu de les plataformes de xarxes socials. “Estem treballant perquè les coses tornin a la normalitat el més aviat possible i demanem disculpes per les molèsties”.

Instagram també es va disculpar per les molèsties, dient que “sabia que alguns de vosaltres teniu problemes per accedir a les nostres aplicacions de missatgeria en aquest moment” i que “treballava per arreglar les coses el més ràpidament possible”.

Dades de DownDetector.com va mostrar que els usuaris van començar a informar de problemes amb Instagram i Facebook al voltant de les 2 p. m. ET de dimecres, passant a milers d’informes a les 3:30 p. m. Els usuaris van dir que no podien iniciar sessió ni carregar historials de xat i comentaris a Instagram, i missatges directes de Messenger, Workplace Chat i Instagram. tampoc s’ha pogut carregar.

Ara, alguns dels problemes s’estan resolent a poc a poc, però els informes de problemes encara estan generalitzats.

A principis d’octubre, les plataformes van experimentar dues interrupcions en una setmana. Els representants de Facebook van culpar la primera interrupció a un problema de xarxa que va desactivar la comunicació adequada entre la tecnologia interna. La segona interrupció, que Facebook va dir que no estava relacionada amb la primera, va ser culpable sobre un “canvi de configuració”, segons l’empresa.

Les interrupcions de dimecres es van produir només una setmana després que el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, anunciés que l’empresa es sotmetria a un procés corporatiu. La nova empresa matriu de Facebook a “Meta”. El nou nom vol emfatitzar la visió de la marca i centrar-se en l’espai virtual tridimensional anomenat metavers.

“A partir d’ara serem Metaverse primer, no Facebook”, va dir Zuckerberg dit el passat dijous. “Espero que la gent conegui la marca Meta i el futur que defensem”.

Abans del canvi de nom, l’empresa va experimentar una forta reacció després d’a entrevista al denunciant amb “60 Minutes” de CBS, on l’exempleada Frances Haugen va afirmar que la companyia era conscient de com la desinformació i el discurs d’odi es propagaven a les seves plataformes i ho ocultaven deliberadament al públic.

Dimarts, l’empresa també acabat el seu controvertit sistema de reconeixement facial, que elimina la data facial de més de 1.000 milions d’usuaris per intentar alleujar els problemes de privadesa.

“Hi ha moltes preocupacions sobre el lloc de la tecnologia de reconeixement facial a la societat, i els reguladors encara estan en procés de proporcionar un conjunt clar de regles que regulen el seu ús”, Jerome Presenti, vicepresident d’intel·ligència artificial de Meta. dit. “Enmig d’aquesta incertesa contínua, creiem que és adequat limitar l’ús del reconeixement facial a un conjunt reduït de casos d’ús”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *