Un estudi relaciona AQUEST hàbit amb el risc de malalties del cor, i no és una dieta

Les malalties cardíaques són una de les principals causes de mort a nivell mundial: el tabaquisme, l’alcoholisme, la dieta alta en greixos i sucres, l’obesitat i la diabetis són els principals factors de risc. No obstant això, per a les dones grans i menopausiques, hi ha un factor de risc addicional que pot contribuir al risc de malalties del cor, i no és la dieta.

PUNTS DESTACATS CLAU

  • Segons l’estudi publicat a la revista Menopause, les dones grans tenen més ganes de desenvolupar malalties del cor si són propenses a menjar soles.
  • Els experts de l’estudi van revelar que, malgrat els resultats, pot ser que la soledat no sigui l’únic factor associat a les malalties del cor en dones grans.
  • És probable que les dones que mengen soles en una etapa posterior de la vida tinguin pocs coneixements nutricionals amb poca consciència de les etiquetes nutricionals dels aliments a diferència dels seus homòlegs.

Nova Delhi: La menopausa marca el final dels anys reproductius de la vida d’una dona. Amb el seu inici entre els 45-55 anys d’edat, la menopausa és quan un cicle menstrual no té lloc durant un període de 12 mesos consecutius. Tot i que és una transició natural, la menopausa pot ser debilitant a causa de símptomes com els sufocs, la sequedat vaginal, els canvis d’humor i la disminució del desig sexual, per citar-ne alguns. No obstant això, segons un nou publicat a la revista Menopause de la North American Menopause Society, hi ha un hàbit postmenopausa que pot augmentar el risc de patir malalties del cor a llarg termini.

Com es relacionen el risc de malalties del cor i la menopausa?

Les malalties cardíaques són una de les principals causes de mort a nivell mundial: el tabaquisme, l’alcoholisme, la dieta alta en greixos i sucres, l’obesitat i la diabetis són els principals factors de risc. No obstant això, per a les dones grans i menopausiques, hi ha un factor de risc addicional que pot contribuir al risc de malalties del cor, i no és la dieta.

Segons l’estudi publicat a la revista Menopause, les dones grans tenen més ganes de desenvolupar malalties del cor si són propenses a menjar soles. Per a aquest estudi, experts de la Universitat Catòlica de Corea, la Universitat d’Ulsan i la Universitat de Semyung van avaluar les dades de 590 dones menopausiques d’uns 65 anys d’edat. Es va descobrir que les dones que menjaven més de dos àpats soles eren 2,58 vegades més propenses a patir angina de pit, dolor al pit provocat per la reducció de la circulació sanguínia al cor. Segons l’Associació Americana del Cor, aquesta condició sovint està relacionada amb la malaltia microvascular coronària i la malaltia coronària.

La soledat és l’únic factor impulsor?

Els experts de l’estudi van revelar que, malgrat els resultats, pot ser que la soledat no sigui l’únic factor associat a les malalties del cor en dones grans. És probable que les dones que mengen soles en una etapa posterior de la vida tinguin pocs coneixements nutricionals amb poca consciència de les etiquetes nutricionals dels aliments a diferència dels seus homòlegs. Aquestes dones tenien més probabilitats de consumir menys hidrats de carboni, fibra, potassi, calories i sodi. Per tant, les malalties del cor no són l’única conclusió per a la solitud.

La millor dieta per a dones en menopausa

Segons l’Associació Americana del Cor, es recomana a les dones a la menopausa moltes fruites, verdures, lactis baixos en greixos, aus de corral, peix i cereals per evitar el risc de malalties del cor. A més, fer exercici durant tota la setmana, deixar de fumar i l’alcoholisme i mantenir un índex de massa corporal saludable pot ajudar encara més a reduir el risc de malalties del cor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *