HSBC supera els objectius de contractació de riquesa a la Xina, explora la reentrada de la banca privada de l’Índia

Àsia és la regió més gran per a HSBC, i la unitat de banca personal i patrimonial va contribuir amb un 44% o 22.000 milions de dòlars als ingressos globals ajustats d’HSBC, amb seu a Londres, l’any passat.

Singapur: HSBC Holdings Plc està per davant dels seus objectius de contractació per al seu negoci de gestió de patrimonis minoristes a la Xina i està explorant la reincorporació al negoci de banca privada de l’Índia, van dir els alts executius, com a part del seu pla per convertir Àsia i la riquesa en els pilars clau del creixement.

Sota una estratègia encapçalada pel director general del grup, Noel Quinn, HSBC està invertint 3.500 milions de dòlars en el seu negoci de banca personal i patrimonial, d’acord amb la seva ambició de convertir-se en el màxim gestor de riquesa d’Àsia el 2025.

“Som el banc internacional líder a la Xina, així que volem aprofitar aquesta oportunitat”, va dir el director general de Wealth and Personal Banking, Nuno Matos, un dels quatre alts executius que es traslladarà a Hong Kong des de Londres aquest any com a part del pivot regional del banc.

“En el costat de la banca privada, ara estem en un mode d’expansió clar”, va dir Matos a Reuters en una de les seves primeres entrevistes des que es va traslladar a la regió.

Àsia és la regió més gran per a HSBC, i la unitat de banca personal i patrimonial va aportar un 44% o 22.000 milions de dòlars als ingressos globals ajustats d’HSBC, amb seu a Londres, l’any passat.

El banc busca impulsar el seu servei de planificació patrimonial mòbil, HSBC Pinnacle, a la Xina amb uns 700 planificadors de riquesa personals a finals d’any en lloc dels 550 previstos inicialment, va dir Matos.

Els serveis de gestió patrimonial d’HSBC inclouen inversions, assegurances i productes de gestió d’actius, mentre que la banca privada atén les necessitats d’aquells amb actius invertibles de 5 milions de dòlars o més.

El banc tenia 20 persones que operaven al negoci de banca privada terrestre a la Xina a finals de l’any passat, va dir Siew Meng Tan, cap de Banca Privada d’HSBC per a Àsia Pacífic.

“A finals d’aquest any, arribarem a 64 i a finals de l’any vinent, ho duplicarem”, va dir.

HSBC està explorant si tornar a entrar a la banca privada terrestre a l’Índia, on les files dels superrics creixen ràpidament i els mercats de valors rècord han creat una sèrie de noves empreses de mil milions de dòlars.

HSBC va sortir del negoci de banca privada índia el 2015 com a part d’una estratègia del grup. El lucratiu però molt competitiu mercat indi té pocs jugadors estrangers.

“Volem comptar amb una gran quantitat de clients rics i amb un patrimoni net elevat. En aquest moment, els dos grans pilars que estem expandint a l’Índia són les assegurances i la gestió d’actius”, va dir Matos. “Des del costat de la banca privada, encara no hi som i això és una cosa que exigeix ​​una decisió estratègica aquest any”.

Actualment, HSBC s’està centrant a atendre els indis rics dels seus centres globals a Singapur, Londres i l’Orient Mitjà.

“OPORTUNITAT IMPECABLE”

HSBC també busca augmentar la seva presència a Singapur i el sud-est asiàtic, va dir Matos. A l’agost, el banc va comprar els actius de Singapur de l’asseguradora francesa AXA per 575 milions de dòlars.

Tot i que HSBC té una presència dominant a Àsia amb la seva banca minorista, especialment al centre financer de Hong Kong, líders mundials com UBS i Credit Suisse governen el mercat dels clients més rics.

Els gestors de patrimonis mundials segueixen sent optimistes sobre les seves perspectives de creixement a la Xina malgrat una repressió regulatòria sense precedents a la segona economia més gran del món.

En un informe de riquesa mundial publicat al juny, Boston Consulting Group va dir que els fons d’ingressos de gestió patrimonial d’Àsia augmentaran més ràpidament que qualsevol altre mercat del món, gairebé duplicant-se durant els propers cinc anys fins als 52.000 milions de dòlars.

“La riquesa asiàtica s’està expandint el doble de ràpid que la resta del món. Aquesta és una oportunitat atractiva per a nosaltres”, va dir Matos, que es va fer càrrec de la nova divisió combinada d’HSBC al febrer.

“No tornaré a fer ara els nostres objectius, però el que puc dir és que el 2021, complirem en excés els nostres objectius pel que fa a la riquesa”, va dir.

Després d’anunciar els plans l’any passat per comprar el seu soci d’empresa conjunta d’assegurances de vida a la Xina, HSBC també té ganes d’aconseguir el control total de la seva empresa de gestió d’actius al país, va dir Matos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *