5 llocs web gratuïts de transferència de fitxers per compartir dades sense correu electrònic ni programari

Aquests llocs web de transferència de fitxers gratuïts i ràpids ofereixen una manera còmoda de compartir fitxers grans en línia, sense instal·lar res.

Deixeu d’obstruir la vostra safata d’entrada enviant correus electrònics amb fitxers adjunts grans. En canvi, canvieu a un d’aquests llocs web de transferència de fitxers gratuïts i ràpids per obtenir una manera més còmoda de compartir fitxers grans sense instal·lar res.

Per què Internet té tantes aplicacions diferents per facilitar la transferència de fitxers? Penseu en Dropbox, Google Drive, WeTransfer o Jumpshare. La resposta és que compartir fitxers és una de les activitats més habituals que fem, i cadascú té requisits diferents per fer-ho. Alguns valoren la velocitat i el xifratge, d’altres volen un espai segur per als seus documents d’oficina i uns quants necessiten enviar fitxers de gran mida. No et preocupis; hi ha una solució per a tothom.

1. Forat de cuc (Web): transferències de fitxers més ràpides, xifrat d’extrem a extrem

El forat de cuc és aplicació de transferència de fitxers més ràpida a Internet avui si voleu enviar fitxers grans el més ràpidament possible. L’aplicació també destaca la seguretat de les dades, amb xifratge d’extrem a extrem, a diferència dels serveis al núvol com Dropbox. Això vol dir que Wormhole no pot obrir les vostres dades en cap moment i només emmagatzema fitxers fins a 24 hores abans d’eliminar-los dels seus servidors.

Però el focus principal és la velocitat. Carregueu un fitxer i obtindreu un enllaç a l’instant, fins i tot abans que s’acabi de carregar tot el fitxer. Compartiu aquest enllaç i els destinataris també podran començar a descarregar el fitxer abans que es carregui completament mitjançant protocols de compartició d’igual a igual (P2P) basats en navegador. És ràpid i és un gran estalvi de temps en comparació amb altres aplicacions on heu d’esperar que el fitxer s’acabi de carregar abans de poder compartir un enllaç.

Amb Wormhole, podeu carregar fitxers de fins a 5 GB, compartir l’enllaç i tancar la pestanya. Per als fitxers de més de 5 GB, heu de mantenir la pestanya oberta, ja que Wormhole utilitza l’ús compartit de fitxers P2P per transferir dades entre vosaltres i el destinatari.

2. Drop.lol (Web): Comparteix fitxers entre dispositius a la mateixa xarxa

Drop.lol pot ser una eina útil per enviar dades per transferir un fitxer entre el telèfon i l’ordinador o quan els companys d’equip estan a la mateixa Wi-Fi.

Així és com funciona. El primer usuari ha d’obrir Drop.lol per crear automàticament una habitació i després compartir un enllaç amb altres persones per unir-se a aquesta habitació. Els que tenen telèfons poden escanejar un codi QR pràctic per connectar-se ràpidament.

Un cop els altres són a l’habitació, a cada persona se li assigna una “rajola”. Afegiu fitxers al vostre mosaic perquè altres puguin baixar-los, comprovar què comparteixen els altres o arrossegar i deixar anar per iniciar la transferència. També hi ha un tauler de xat senzill per enviar missatges si cal. Tot funciona amb l’ús compartit de fitxers entre iguals, de manera que haureu de mantenir la pestanya oberta.

3. Dropall (Web): compartició de fitxers P2P amb navegadors, sense límits de mida

Dropall és una de les aplicacions d’intercanvi de fitxers P2P més senzilles per utilitzar amb navegadors. No cal que instal·leu res ni us registreu per obtenir un compte; tot el que necessiteu és un navegador web modern. Com que és P2P, n’hi ha sense límit de mida del fitxer, ni un límit en quants fitxers podeu transferir simultàniament.

Primer, creeu una sala amb un nom d’usuari i una contrasenya opcionals. A continuació, comparteix l’enllaç d’aquesta sala amb els destinataris. La sala en si mostra tots els fitxers que heu penjat i, per als formats de fitxer habituals, fins i tot mostra una vista prèvia. Per exemple, els fitxers de text s’obren per mostrar les seves notes i els fitxers d’imatge es mostren com a miniatures, no com a icones. Podeu triar descarregar un fitxer o obrir-lo a l’aplicació si és possible.

Una vegada que un destinatari decideixi baixar un fitxer gran, l’encarregat de pujar haurà de romandre en línia i a la sala fins que s’hagi completat la transferència. La transferència de dades és totalment sense servidor, mantenint la vostra activitat segura i privada.

4. EnviarBig (Web): transfereix fitxers grans (fins a 30 GB) gratuïtament i reprèn les càrregues

La majoria dels serveis de transferència de fitxers limiten la mida dels fitxers a 2 GB o 5 GB, amb algunes excepcions. Per a fitxers més grans, normalment heu de pagar. Fins ara, un dels millors que havíem trobat era PixelDrain amb el seu límit de 10 GB, el que el converteix en un dels les aplicacions gratuïtes més ràpides per compartir fitxers en línia. SendBig i el seu límit de mida de fitxers de 30 GB fan fora de l’aigua la majoria dels competidors.

Haureu de registrar-vos per obtenir un compte gratuït per desbloquejar el límit de mida del fitxer de 30 GB, però no hi ha cap altra condició. A més, SendBig resol el problema més gran amb la càrrega de fitxers grans: una càrrega fallida. Si us desconnecteu o no podeu acabar la càrrega per qualsevol motiu, SendBig la reprendrà la propera vegada que us torneu a connectar al servei (sempre que encara tingueu el fitxer original). És una característica molt important per a les transferències de fitxers grans.

A part d’això, SendBig ofereix totes les funcions que esperaries d’un servei com aquest. Podeu protegir el fitxer amb contrasenya, establir quantes vegades es pot descarregar i establir una data de caducitat quan s’eliminarà. També podeu utilitzar el servei SendBig Snap per a fitxers d’autodestrucció que s’esborren automàticament quan es descarreguen una vegada.

5. TransferKit (Web): transferència descentralitzada de fitxers fàcil per als usuaris habituals

TransferKit intenta posar els avantatges de les xarxes d’emmagatzematge descentralitzats a l’abast de qualsevol usuari profà, sense necessitat de comptes Blockstack ni d’altres coneixements tècnics.

Basat a la xarxa Filecoin, el procés de compartir fitxers és tan senzill com qualsevol altre servei de transferència de fitxers. Pengeu els vostres fitxers (fins a 32 GB en total) i, a continuació, compartiu l’enllaç perquè qualsevol els pugui baixar.

L’avantatge de les xarxes d’emmagatzematge descentralitzats és que esteu protegits de fallades de maquinari o ciberatacs. Aleshores, un fitxer penjat a la xarxa d’emmagatzematge descentralitzat no es pot suprimir per la seva naturalesa, de manera que les vostres dades estaran allà per sempre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *