Shakshuka amb feta, olives i pebrots

Shakshuka és una recepta fàcil de fer on els ous bullits amb salsa de tomàquet es condimenten amb comí i pebre vermell fumat. Remeneu-lo amb coriandre, feta i olives i serviu-lo per esmorzar, dinar o sopar.

Dóna’m ous a qualsevol hora del dia perquè són el millor menjar reconfortant.

En aquest plat d’una paella, els ous i els colorits pebrots vermells i grocs es couen a foc lent amb una salsa de tomàquet picant amb comí i pebre vermell fumat. Un ruixat de feta salada i olives sense pinyol animen el plat.

Shakshuka és un àpat saludable i abundant que funciona per esmorzar, dinar o sopar. És un tipus de plat ràpid per a tots els usos que garanteix il·luminar un matí fred o alleujar la bogeria en una nit de setmana.

Què és Shakshuka?

Shakshuka, un plat d’ous escalfats amb una salsa de tomàquet picant, té els seus orígens al nord d’Àfrica, però ha emigrat a l’Orient Mitjà i ara és ben conegut a tot el món, especialment a Israel, on és pràcticament una especialitat nacional. .

Tot i que moltes versions (com aquesta) tenen una base de tomàquet i pebrot, hi ha moltes variacions. Afegiu harissa a la salsa i serviu-la amb un rajolí de iogurt o labne (labneh) un iogurt colat i espessat.

Feu una salsa de tomàquet de menta amb jalapeño per canviar o salteu els tomàquets i feu a shakshuka verd amb herbes, verdures i nata. També el podeu fer amb verdures fresques d’estiu i pesto com aquest un. Altres addicions poden incloure carxofes, verdures, mongetes canellini, cigrons o fins i tot patates tallades a daus. El concepte està obert a la improvisació, així que aneu-hi!

Els millors tomàquets per a Shakshuka

Prefereixo fer servir tomàquets sencers en conserva en lloc de tallats a daus per a aquesta salsa, especialment tomàquets San Marzano. Normalment es banyen en un puré espes i es descomponen fàcilment quan les tritureu. Aquí esteu buscant una salsa espessa amb una textura suau i els tomàquets sencers us arribaran.

Els tomàquets tallats a daus estan envasats en clorur de calci i suc de tomàquet més prim, que els ajuda a mantenir la seva forma. Podeu utilitzar-los si això és el que teniu a mà, però si esteu comprant específicament aquesta recepta, agafeu una llauna de tomàquets sencers per obtenir el millor resultat.

Els tomàquets frescos són una opció, però estigueu preparats per pelar-los i cuinar-los durant molt més temps.

Quan es tracta d’ous: salteu el forn!

L’objectiu és coure l’ou, però deixar el rovell líquid. Moltes receptes aconsellen posar la paella al forn, però trobo que els ous són massa fàcils de cuinar amb aquest enfocament. Jo cuino els ous a sobre dels fogons, no al forn.

Als fogons, podeu comprovar-los sense afectar massa la calor obrint la tapa. Traieu-los del foc en el moment oportú i ja esteu daurats.

Si sou adversos als rovells líquids, podeu mantenir la tapa a la paella més temps i cuinar els rovells fins al final.

Com serveixes Shakshuka?

La millor manera de servir els ous és portar la paella directament a la taula. Assegureu-vos de tenir-ne un munt pa cruixent o pita a mà per treure’n els sucs.

Per dinar o sopar, feu un amanida verda senzilla. Una vegada me’l vaig menjar en una terrassa amb vistes al mar quan vaig visitar el meu amic turc a Martha’s Vineyard. Ara va ser memorable!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *