Smoothie de cafè

Estem aquí per presentar-vos el vostre nou dolç favorit del matí! Un batut cremós de cafè moca fet amb plàtans congelats, mantega d’ametlles, cacau en pols i llavors de chai.

Vaig aconseguir passar la universitat, l’escola de postgrau i la mare de tres nens petits sense el crossa de cafè. No em va agradar gaire el gust, ni en una tassa, un caputxino o fins i tot una cullerada de gelat de cafè. Però l’any passat em vaig trobar atret pel culte del cafè.

Al principi, me’l vaig beure en petit tasses abocat pel meu marit. Finalment, vaig començar a elaborar-lo pel meu compte. El següent pas natural ha estat combinar la meva nova estima pel cafè amb el meu amor des de fa temps pels batuts.

Tots dos solen ser esforços matinals de totes maneres, així que per què no un batut de cafè moca?

Smoothie de cafè en una instantània

 • Mescla cremosa i suaument moca
 • Fet amb ingredients nutritius
 • Proteïnes i greixos saludables per ajudar-te a omplir-te
 • Es pot fer amb cafè descafeïnat

En poques paraules, aquesta crema cremosa té gust com un batut de moca gelada, només una mica més lleugera, ja que no hi ha cap gelat. És prou dolç i ofereix un sabor de cafè suau amb un to de xocolata gràcies a l’addició de cacau en pols.

Com fer un batut de cafè

Aquesta recepta només inclou un grapat d’ingredients.

Cafè: Comenceu amb una tassa de cafè fort i fred. Vostè pot qualsevol elabora i refresca-ho tu mateix o recollir una ampolla de cervesa freda al mercat.

Llet: Si estàs utilitzant llet de vaca, recomanaria almenys un 1% de greix de llet. Si trieu una llet vegetal, busqueu una varietat sense sucre que tingui una mica de cos, com ara la llet de civada o la de coco.

Cacau en pols: No es pot anomenar moka sense un toc de xocolata. Per a aquesta recepta, es presenta en forma de cacau en pols, que fa que el batut tingui un gust deliciós i ofereix flavonoides vegetals saludables. Si preferiu utilitzar cacau en pols, la versió crua de cacau en pols, aneu-hi. Té un sabor una mica més amarg però és més ric en antioxidants.

Add Ins a batuts: Un plàtan madur congelat afegeix dolçor i viscositat al vostre batut. Per últim, una cullerada de llavors de chía i mantega d’ametlla augmenta les proteïnes i els greixos saludables que donen al batut una mica de poder de permanència (traducció: no tindreu gana 10 minuts després d’haver-lo begut).

Barreja-ho: sigues el teu propi barista de batuts

La recepta que es mostra a continuació és només per començar. Hi ha molt més que podeu fer per canviar les coses segons l’estat d’ànim. Aquí teniu un grapat d’idees per canviar el perfil de sabor o augmentar la nutrició:

 • Afegiu 1/3 tassa de flors de coliflor fresques o congelades per augmentar el producte a la vostra barreja d’esmorzar (no podeu tastar-lo realment, t’ho prometo!)
 • Afegiu el batut amb una mica de xocolata negra (afaiteu trossos d’una barra de xocolata amb un pelador de verdures).
 • Per afegir proteïnes i calci, barregeu unes quantes cullerades de llet en pols sense greix al batut. Alternativament, afegiu una cullerada de la vostra proteïna en pols preferida sense gust o pèptids de col·lagen.
 • Canvia 3 cullerades de civada per les llavors de chía.
 • Canvieu la mantega d’ametlla i feu servir mantega de gira-sol, anacard o cacauet.
 • Poseu-hi unes quantes culleradetes de cacau per obtenir fibra, cruixent i més sabor a xocolata.
 • Afegiu 1/4 culleradeta (o més) d’espècies de cardamom, canyella o pastís de carbassa a la barreja.
 • Per obtenir més d’un batut de postres, canvieu 1/2 tassa de iogurt de vainilla congelat per llet.

Beneficis del cafè

La meva aversió anterior al cafè tenia més a veure amb el gust que amb qualsevol idea que la cafeïna no fos bona per a mi.

De fet, amb el temps he après que el cafè té potencials avantatges. Quan es consumeix en quantitats raonables, la cafeïna s’associa a un augment vigilància mental, concentració, i millora del rendiment esportiu. La clau és no exagerar.

Massa cafè pot provocar nerviosisme, per no parlar d’interferir amb l’hora d’anar a dormir si el beu massa tard al dia. La porció de 2/3 de tassa d’aquesta recepta no hauria de ser problemàtica per a la majoria de la gent, i si ho és, no hi ha cap raó perquè no pugueu fer el vostre batut amb descafeïnat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *