L’experiment intel·ligent revela la data límit ideal per establir per fer les coses realment

Amb els terminis, és millor establir-ne un de ajustat, o un més en el futur, per donar més temps per completar la tasca? O potser cap data límit funciona millor? Aquesta és la pregunta que planteja un nou estudi, i els resultats us poden sorprendre.

Els participants de l’estudi, dirigits per investigadors de la Universitat d’Otago a Nova Zelanda, van ser seleccionats a l’atzar del cens electoral de Nova Zelanda. Cada persona va rebre una carta demanant-los que completessin una enquesta en línia sobre donacions benèfiques, que trigaria uns cinc minuts a completar-se. A canvi, obtindrien una petita recompensa monetària que podrien donar a World Vision o a l’Exèrcit de Salvació.

Es van enviar tres correus diferents, que van cobrir 1.092 persones en cada cas: un amb un termini de 10 dies després de l’enviament de les cartes (per tant, 7-9 dies després del lliurament), un amb tres setmanes addicionals i un altre que especificava. cap termini en absolut.

És possible que vulgueu endevinar quin grup ha retornat més respostes abans de donar els resultats. Mentrestant, una paraula de l’equip de recerca.

“Els terminis seleccionats adequadament poden indicar la urgència i la importància de la tasca, la qual cosa augmenta les possibilitats de finalització, ja que és probable que les persones facin les coses des del primer moment”. diu l’economista Maroš Servátka, de la Macquarie Business School d’Austràlia.

“Això és especialment important en situacions que no inclouen recordatoris naturals perquè una vegada que la gent posposa la tasca, pot oblidar-ne”.

Curiosament, la taxa de resposta va ser més alta, amb un 8,32 per cent de les persones que van completar l’enquesta, quan no es va donar cap termini. Sembla que almenys en aquest escenari, afegir una sensació d’urgència a la tasca no donaria lloc a més respostes.

Amb un termini d’una setmana, el 6,59 per cent de les persones van completar l’enquesta (incloses tres enquestes que van arribar després de la data límit). Dels participants amb un termini d’un mes, només el 5,53 per cent dels participants van introduir una resposta en línia.

La data límit del mes també va veure les respostes més lentes, amb les enquestes més ràpides que van completar les persones amb el termini d’una setmana o sense cap termini, moltes de les quals van omplir l’enquesta durant els primers dies de coneixement.

Pot semblar lògic que permetre més temps per completar una enquesta significaria tornar més respostes, però és interessant que tractar de transmetre urgència i importància amb un termini pot ser contraproduent, sobretot si el termini és superior a uns quants dies.

“És important per als nostres resultats principals, el tractament sense termini presenta un augment de respostes al principi i una llarga cua de respostes posteriors, mentre que el tractament d’un mes gairebé no presenta respostes entre el dia 14 i el dia 27, però un petit pic els dies 27. a 30”, escriuen els investigadors el seu article publicat.

“L’augment podria ser una evidència d’un nombre reduït de persones que estiguin atentes o potser siguin sofisticades i s’estableixin un recordatori”.

L’estudi es recolza treball anterior suggerint que no tenir una data límit dóna més oportunitat a les persones oblidades i desateses de recordar alguna cosa que volien fer, sobretot si hi ha una carta física a la taula o a la nevera que els recorda.

Val la pena tenir en compte que només es tracta d’un tipus de tasca: els terminis de durada diferents podrien donar resultats diferents si els participants de l’estudi estiguessin escrivint assaigs, omplint declaracions d’impostos o es mouessin per pintar el bany.

Tanmateix, l’estudi és certament interessant pel que fa a com mostra el benefici de no tenir cap termini en aquests escenaris. Si les organitzacions benèfiques volen obtenir tanta ajuda i suport del públic com sigui possible, potser voldrien evitar establir terminis més llargs d’un mes i potser evitar establir cap termini.

“Interpretem això com una evidència que especificar un termini més llarg en lloc d’un termini curt o cap termini, elimina la urgència d’actuar, que sovint és percebuda per la gent, quan se’ls demana que ajudin”. conclouen els investigadors.

“Per tant, la gent retarda la realització de la tasca i, com que no està atenta o s’oblida, l’ajornament provoca taxes de resposta més baixes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *