7 consells per maximitzar l’autonomia del cotxe elèctric

A continuació, es mostren alguns consells per obtenir el màxim de quilometratge del vostre vehicle elèctric.

Tot i que alguns dels vehicles elèctrics més recents poden recórrer més de 200 milles amb una sola càrrega, els conductors de cotxes elèctrics pateixen, no obstant això, “ansietat d’autonomia”. Conduir amb un ull a la carretera i l’altre al comptador de l’estat de càrrega del vehicle pot ser nerviós, i ningú vol quedar-se enganxat a la carretera amb una bateria morta.

Afortunadament, treure el màxim de milles d’una càrrega és senzill, i l’autonomia d’un vehicle elèctric (EV) es pot ampliar molt més enllà del seu abast anunciat. Aquí teniu algunes maneres fàcils de fer-ho:

1. Condueix amb suavitat

Quan es tracta de maximitzar l’ús d’energia, prendre el camí de menys resistència sempre donarà els seus fruits. No veureu quilòmetres passar de l’indicador d’autonomia més ràpid del que roden sota les vostres rodes si eviteu el desig de gaudir tant d’una frenada sobtada com d’una acceleració ràpida.

Podreu portar més velocitat a les cantonades, a les rotondes i a les interseccions millorant la vostra anticipació i centrant-vos en llegir la carretera. Això us permet ser més delicat amb els frens i l’accelerador, la qual cosa us permet obtenir més autonomia. Més important encara, us convertireu en un conductor de vehicle elèctric millor i més segur com a resultat de l’experiència, ja que us esforceu per mantenir la velocitat mitjana sense esgotar la bateria.

2. Maximitzar l’ús de la frenada regenerativa

La frenada regenerativa és estàndard en tots els vehicles elèctrics. Aquesta tecnologia utilitza el motor elèctric com a generador per retornar l’energia a la bateria cada vegada que treus el pedal de l’accelerador o freguessin els frens. Tot i que només es crea una petita quantitat d’electricitat, si la configuració s’utilitza bé per evitar l’activació dels frens de fricció tradicionals, podeu ampliar el rang molt més enllà del que podríeu esperar.

Això és especialment rellevant per als vehicles elèctrics que us permeten canviar la resistència del generador per crear un efecte de frenada més agut, alliberant més energia per retornar a la bateria. Alguns vehicles elèctrics poden funcionar en configuració d’un sol pedal, cosa que us permetrà aturar-vos gairebé completament sense utilitzar els frens de fricció habituals.

Per maximitzar la generació d’energia a la distància de parada habitualment curta de la ciutat, és recomanable seleccionar un nivell de regeneració més alt. A l’autopista, però, és preferible un nivell de regeneració més baix per optimitzar la distància recorreguda en creuer.

3. Precondicioneu el vostre cotxe elèctric

La programació prèvia dels programes de càrrega i calefacció/refrigeració del vostre EV des de la comoditat de la vostra butaca és potser un dels trucs més interessants que podeu fer amb un EV. El sistema d’aire condicionat consumeix una quantitat important d’energia per funcionar, especialment quan s’intenta escalfar o refredar la cabina a altes temperatures.

Per tant, si ho fas mentre el cotxe està endollat ​​i carregant, tot el que hauràs de fer mentre condueixes és mantenir una determinada temperatura, la qual cosa consumeix menys energia.

4. Selecció de ruta

No és només una qüestió de fins on pots conduir el teu vehicle elèctric; també és qüestió de com arribar-hi. Com més temps passis a carreteres d’alta velocitat com les autopistes i les autopistes, més energia necessitaràs i més ràpid disminuirà el teu abast previst.

Tanmateix, si planifiqueu bé el vostre viatge, podeu obtenir més quilòmetres per quilowatt. La majoria dels sistemes de navegació elaboraran una ruta efectiva en segons, de manera que no haureu de passar hores mirant el vostre atles de carreteres.

Amb uns quants tocs a una pantalla tàctil, podeu fer-ho trobar una alternativa per al camí més rendible. Trigarà una mica més a arribar del punt A al punt B, però és possible que pugueu anar encara més lluny amb una càrrega i evitar haver d’aturar-vos per a una recàrrega que requereix molt de temps.

5. Manteniu l’estat de la bateria

Amb l’ús i el temps, bateries de cotxes elèctrics degradar, perdent energia i limitant la distància de conducció òptima per a cada càrrega. Les bateries, de mitjana, mantenen el 75 per cent o més de la seva energia durant almenys quatre anys. Tanmateix, la velocitat a la qual es degrada la capacitat d’una bateria depèn significativament de com s’utilitza.

Les bateries dels cotxes que sovint es deixen a l’exterior quan fa calor es degraden a un ritme molt més ràpid que les bateries dels cotxes que es mantenen en climes temperats. La mida de l’impacte varia segons la temperatura i el model mitjans, de manera que escollir l’automòbil correcte per a climes més càlids, que generalment significa un amb un sistema de refrigeració actiu, fa una diferència important.

L’estat mitjà de càrrega (SOC) d’una bateria és una altra consideració. Com més temps es carregui un automòbil a la seva capacitat o gairebé, més arriscat és per a la bateria. Podeu utilitzar les dades de conducció per organitzar cicles de càrrega que mantinguin el SOC moderat, o fins i tot aparcar els vehicles elèctrics en zones més fresques durant el dia quan no s’utilitzen.

6. Mantingueu-ho ben ajustat

Com més pes porta un vehicle, menys eficient es torna. Per augmentar lleugerament l’autonomia, traieu qualsevol càrrega no essencial del cotxe quan estigui en ús. Els passatgers, els articles de lliurament o l’equip que heu comprat però que no heu pensat en treure’l del cotxe entren en aquesta categoria. Cada petita mica marca la diferència.

7. Sigues valent

Segons una enquesta de Venson, els conductors de vehicles elèctrics estan massa ansiós per quedar-se sense energia. Educar els conductors sobre com combinar les dades de conducció i l’experiència en ruta amb les previsions d’autonomia integrades d’un vehicle elèctric hauria de permetre’ls treure el màxim profit de cada càrrega. Escurçar un viatge innecessàriament o ampliar el servei per carregar quan no es necessita més energia pot ser una pèrdua de temps i diners.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *