La Xina construeix maquetes de vaixells de guerra nord-americans en un aparent nou rang d’objectius

Pequín — Es mostren imatges de satèl·lit Xina ha construït maquetes d’un portaavions i destructor de la Marina dels Estats Units al seu desert del nord-oest, possiblement per a la pràctica d’un futur enfrontament naval a mesura que augmenten les tensions entre les nacions. La Xina ha millorat massivament el seu exèrcit en els últims anys, i la seva capacitat i intencions són cada cop més preocupants per als Estats Units a mesura que augmenten les tensions sobre el Mar de la Xina Meridional, Taiwan i la supremacia militar a l’Indo-Pacífic.

Les imatges captades per l’empresa d’imatges per satèl·lit de Colorado Maxar Technologies amb data de diumenge mostren els contorns d’un portaavions nord-americà i almenys un destructor assegut a una via de tren.

Maxar va identificar la ubicació com a Ruoqiang, un comtat del desert de Taklamakan a la regió nord-oest de Xinjiang.

L’Institut Naval dels Estats Units independent va dir al seu lloc web que les maquetes de vaixells nord-americans formaven part d’un nou rang d’objectius desenvolupat per l’Exèrcit Popular d’Alliberament. No quedava clar a partir de les imatges quants detalls s’havien inclòs en els objectius aparents, tot i que USNI va dir que havia identificat característiques del destructor, inclosos els seus embuts i sistemes d’armes.

El portaveu del Ministeri d’Afers Exteriors xinès, Wang Wenbin, va dir dilluns en una sessió informativa diària que no tenia informació sobre les imatges, i va dir: “No sóc conscient de la situació que heu esmentat”.

La millora militar massiva de la Xina ha posat èmfasi en la lluita contra les forces navals dels Estats Units i d’altres països.

Això inclou el desenvolupament de míssils llançats per terra, mar i aire per repel·lir i possiblement enfonsar vaixells contraris, expressat de manera més contundent pel míssil balístic DF-21D terrestre conegut com el “assassí portador”.

Els darrers mesos també s’han produït un important augment dels vols militars xinesos just al sud-oest de Taiwan, la república insular autònoma reivindicada per Pequín i que amenaça d’annexionar-se per la força. Washington proporciona a Taiwan gran part del seu armament i la llei nord-americana exigeix ​​que garanteixi que l’illa pugui defensar-se i tracti les amenaces com a qüestions de “gran preocupació”.

Les imatges difoses per Maxar arriben enmig de la creixent preocupació per la possibilitat d’un conflicte militar entre les dues economies més grans del món, que estan en desacord per una lletania de qüestions polítiques i econòmiques.

El Pentàgon va emetre aquest mes un informe dient que la Xina està ampliant la seva força nuclear molt més ràpid del que van predir els funcionaris nord-americans fa només un any. Sembla dissenyat per permetre a Pequín igualar o superar el poder mundial dels EUA a mitjans de segle, segons l’informe.

Els funcionaris de defensa dels Estats Units han dit que cada cop desconfien de les intencions de la Xina, sobretot pel que fa a l’estatus de Taiwan.

“L’evolució de les capacitats i els conceptes de l’EPL continuen enfortint la capacitat (de la Xina) de “lluitar i guanyar guerres” contra un “enemic fort”, un probable eufemisme per als Estats Units”, va dir l’informe.

La marina i la guàrdia costanera de la Xina també estan afegint nous vaixells a un ritme rècord, concentrant-los al mar de la Xina Meridional, la via navegable estratègica que la Xina reclama pràcticament en la seva totalitat.

Si bé l’armada nord-americana continua sent predominant, els seus recursos es reparteixen entre l’Indo-Pacífic, el Golf Pèrsic, el Mediterrani i altres regions on es troben els interessos americans.

de la Xina prova d’una arma hipersònica capaç d’orbitar parcialment la Terra abans de tornar a entrar a l’atmosfera i lliscar per un camí maniobrable cap al seu objectiu també va sorprendre els principals líders militars nord-americans. Pequín va insistir que estava provant un vehicle espacial reutilitzable, no un míssil, però el disseny del sistema d’armes està pensat per evadir les defenses antimíssils dels EUA.

El general Mark Milley, president de l’Estat Major Conjunt, va dir que la prova estava “molt a prop” de ser un “moment Sputnik”, semblant al llançament de 1957 per part de la Unió Soviètica del primer satèl·lit espacial del món, que va alimentar els temors dels Estats Units. Els estats s’havien endarrerit tecnològicament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *