8 banderes vermelles dels clients que tots els autònoms haurien de tenir en compte

Tots tenim clients que no encaixen bé. Aquí teniu algunes banderes vermelles que cal tenir en compte quan treballeu amb clients nous.

Digueu-nos si us sona familiar: el vostre client no sap què vol, però el vol ara, el vol barat i el vol d’alta qualitat. Relacionable? Sí, he estat allà, ho he vist. Per molt que el treball autònom sigui per tot tipus de motius, també acostuma a ser més difícil.

És possible que tingueu ganes de ser el vostre propi cap, treballar horaris flexibles i crear un horari personalitzat que us convingui. Tanmateix, aquests avantatges estan condicionats a si podeu construir bones relacions client-autònom. Vegem les 10 banderes vermelles de clients més importants que cal evitar.

1. Demanen mostres gratuïtes

Aquesta és una de les banderes vermelles de client més habituals per als autònoms. Potser penseu que una mostra gratuïta està justificada, i de vegades ho és, perquè el client necessita conèixer el vostre nivell d’experiència i habilitat. Però si ja teniu una cartera rellevant, una mostra gratuïta és innecessària.

La vostra cartera ja és un indicador de la vostra competència i el vostre treball reeixit amb altres clients. Si encara insisteixen en una mostra gratuïta, és probable que facin servir, vendre o modificar el vostre treball sense el vostre consentiment i sense pagar-vos. Recordeu que una mostra és només una pista del vostre servei, no el servei complet.

2. Esperen una disponibilitat constant

La gent opta per ser autònom abans que treballar perquè volen treballar segons les seves pròpies condicions. Una gran part d’això és treballar a l’hora que us més còmode, és a dir, un horari flexible en lloc d’un torn fix de vuit hores.

D’aquesta manera, podreu passar més temps amb els vostres éssers estimats i fer les coses que us agraden. Un client que contracta un autònom com vostè ha de fer-ho sabent que no sempre estarà disponible segons el seu horari comercial.

3. Et comparen amb els altres

Aquesta bandera vermella és francament vergonyós i encara més trista un cop s’assabenta del comú que és. Els mals clients et compararan amb els altres, sovint per justificar les seves ofertes i expectatives poc raonables dels teus preus.

Diran coses com “vam contractar algú la setmana passada que ho va fer per menys”, però no esmentaran que potser s’obliden de seguir la guia d’estil i arruïnen tot el projecte. O bé, “Puc trobar algú a Upwork que tingui més experiència”, però no esmentarà com no s’ho pot permetre.

4. Esperen revisions il·limitades

Com a autònom, cobres pels teus serveis, no pel teu temps. Això vol dir que cada hora que dediques a revisar treballs antics es malgasta, no agafant un projecte nou que et pugui guanyar més diners.

Per descomptat, cal esperar algunes revisions, però si el vostre client espera revisions il·limitades de vosaltres, això és una bandera vermella fàcil. Tingueu clar el nombre de revisions que permeteu als vostres clients i la tarifa addicional per a revisions addicionals més enllà d’aquest límit.

5. No paguen a temps

Aquest és una obvietat. Els bons clients respectaran la data de venciment de la seva factura i pagaran tal com s’havien promès. Tot i que els clients dolents, en canvi, no respectaran la vostra data de venciment i hauran de ser recordats repetidament sempre que s’hagi de pagar un pagament.

A menys que confieu en el client, és una bona idea rebre una part del pagament per avançat abans de començar a treballar. D’aquesta manera, tens tranquil·litat i sensació de seguretat. Podeu centrar més temps i energia en el projecte en si en lloc d’intentar que el client pagui després de completar el vostre treball.

RELACIONATS:Consells de productivitat inusuals que tots els autònoms haurien d’utilitzar

6. Fan crítiques poc raonables

Tots els professionals autònoms sap l’important que és el feedback dels clients, però hi ha una línia clara entre el bon feedback i el mal feedback. Un bon feedback és específic, rellevant, orientat a resultats, professional i inclou suggeriments útils.

Els comentaris dolents són vagues, confusos, plens de crítiques poc raonables, no inclouen cap suggeriment i fins i tot poden ser personals i sentir-se amenaçadors. Aquests clients són un no-no estricte, ja que no només violen el decòrum professional, sinó que també són impossibles de treballar.

7. Es neguen a signar un contracte

Signar un contracte sovint és una cosa espantosa tant per a tu com per al teu client. Però és important tanmateix perquè garanteix que ambdues parts tinguin els seus interessos protegits. Això ajuda a resoldre conflictes en el futur i afegeix claredat a la relació.

Si estàs agafant un projecte petit, és comprensible si no vols molestar-te amb un contracte. Però per a projectes més grans i complicats, el millor és tenir un contracte escrit signat per ambdues parts. Si el client es nega a fer-ho, potser voldreu marxar.

8. Et microgestionen

Sempre que completeu el vostre treball a temps i d’acord amb les expectatives, un client no té cap influència en com dediqueu el vostre temps o com feu el vostre treball. Malauradament, molts clients tendeixen a microgestionar els autònoms que contracten.

No només limiten la vostra creativitat, sinó que també us estan perdent el temps demanant-vos que seguiu passos innecessaris. Per descomptat, necessiteu l’aportació del client, però no necessiten fer un seguiment de tots els vostres moviments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *