L’Índia està a punt per assolir l’objectiu d’exportació de serveis d’un bilió de dòlars el 2030, diu Piyush Goyal

El sector serveis dóna feina a prop de 2,6 milions de persones i contribueix aproximadament el 40% a les exportacions globals totals de l’Índia. L’excedent comercial de serveis va ser de 89.000 milions de dòlars l’any fiscal 2020-21

Nova Delhi: El ministre de Comerç, Piyush Goyal, va dir dimarts que l’Índia està preparada per assolir l’objectiu d’exportació de serveis d’1 bilió de dòlars l’any 2030. En una reunió al ‘Conclave de Promoció d’Exportacions de Serveis – Conclave de Serveis Globals 2021’ a Nova Delhi avui, el ministre va dir que els serveis són un motor clau del creixement econòmic de l’Índia.

Va afegir que el sector serveis dóna feina a prop de 2,6 milions de persones i contribueix aproximadament el 40% a les exportacions globals totals de l’Índia. Goyal va afegir que l’excedent comercial de serveis va ser de 89.000 milions de dòlars l’any fiscal 2020-21 i que ha estat el major receptor d’IED (53% de les entrades d’IED 2000-2021). El tema del Global Services Conclave 2021 va ser India Serves: Exploring Potential Growth Sectors Beyond IT/ITs.

Subratllant que el sector de serveis és el nostre avantatge competitiu, impulsat per les habilitats, les startups i les solucions informàtiques, el ministre va dir que avui els serveis indis tenen el doble poder de l’acceptació universal i l’atracció universal. Lloant el compromís de l’Índia de permetre el “treball des de casa” durant la pandèmia, Goyal va dir que, tot i que el comerç de serveis continuava deprimit a altres països, el sector de serveis de l’Índia va mostrar una immensa resiliència.

“Sectors com el turisme, l’hostaleria, etc. que van patir a causa de la COVID-19, mostrant signes de reactivació”, ha afegit. Valorant l’esperit que va fer sorgir en els moments difícils que ha viscut el sector, el conseller va dir que els temps difícils no duren, però les persones dures sí. També va expressar la seva admiració pel servei desinteressat de tots els treballadors de primera línia durant la pandèmia de la COVID-19.

El ministre va dir, a més, que el 2020, l’Índia es va convertir en el setè exportador de serveis més gran del món, pujant dues posicions a l’escala. El PMI de serveis va pujar a un màxim de la dècada de 58,4 l’octubre del 21, va esmentar. Emfatitzant que l’Índia tenia el potencial de convertir-se en el principal exportador de serveis del món, Goyal va dir que els serveis estan impulsant la transició de l’Índia d’una economia de l’Assemblea a una economia basada en el coneixement.

Els sentiments globals estan canviant de “Per què l’Índia” a “Servir el món des de l’Índia”, va afegir. Observant que l’Índia s’ha transformat de ser el “back office” a l'”oficina del cervell” del món, el ministre va dir que Microsoft, Google, etc. anomenen l’Índia “una llar lluny de casa”, ja que tenen les oficines més grans fora dels EUA a l’Índia. .

Va continuar destacant que avui en dia, l’exportació de serveis de l’Índia consisteix principalment en TI/TI i va subratllar que l’Índia s’ha de centrar en altres sectors de creixement potencial. La informàtica de l’Índia (Talent inherent) ajudarà a ampliar l’abast del sector de serveis de l’Índia molt més enllà dels serveis informàtics, va dir Goyal.

El ministre va enumerar alguns sectors crucials que poden catapultar el sector dels serveis de l’Índia en una trajectòria d’alt creixement com l’educació superior. Va parlar de l’enorme potencial dels cursos de formació en línia, cursos d’idiomes, els horitzons dels quals s’han ampliat encara més amb la Nova Política Educativa. Va observar que els estudiants dels EUA, Canadà, Emirats Àrabs Units, Corea del Sud, etc. prefereixen l’Índia per als estudis de patrimoni, art i cultura.

Parlant del sector del turisme i l’hostaleria, Goyal va dir que l’any fiscal 2020, el sector turístic va suposar 39 milions de llocs de treball, el 8% de l’ocupació total. Va descriure possibles noves iniciatives per impulsar el sector turístic, com ara el desenvolupament de nous paquets turístics innovadors i va dir que la indústria de l’hostaleria té un gran potencial i que molts països desenvolupats poden prendre una o dues lliçons de l’Índia.

En l’àmbit de la salut, el ministre va dir que l’Índia és el segon proveïdor d’infermeres a l’OCDE, països del Golf i països asiàtics com Singapur i Malàisia. Va parlar de la necessitat d’establir més institucions d’infermeria en altres estats. En referència al sector audiovisual, va dir que l’Índia va exportar serveis AV per valor de 835 milions de dòlars el 19-20. També va destacar les enormes oportunitats que hi ha en els jocs al núvol, la realitat virtual, etc

Goyal va assegurar que el Govern buscava activament oportunitats d’accés al mercat (TLC) i treballava en un esquema alternatiu al SEIS. Va dir que el govern va donar suport al sector de serveis mitjançant el paquet Aatmanirbhar Bharat, préstecs automàtics sense garantia per a empreses, incloses les MIPIMES.

El ministre va afegir que es van alliberar 56.027 milions de rupies en virtut de diversos esquemes de promoció d’exportacions amb Rs. 10.002 milions alliberats sota SEIS. 12 sectors s’havien incorporat al Programa del Sector de Serveis Campió i BIS havia creat el Consell Divisional del Sector de Serveis.

El ministre va parlar de les iniciatives de l’Índia en el desenvolupament d’habilitats, especialment en àrees emergents com la IA, el Big Data, la robòtica, etc. Va destacar la necessitat d’ajudar els Estats a formular una estratègia d’exportació integral amb districtes com a Hubs d’Exportació.

Goyal va dir que el govern, com a facilitador i facilitador, va ajudar els Indian Services a créixer i tocar vides a tot el món. Va subratllar que la interferència zero del govern ha permès que el sector informàtic excel·li. Va valorar que el sector no persegueixi incentius, sinó que es basa en la seva força competitiva.

Va agrair els esforços del SEPC per organitzar el conclave per aportar mojo per aspirar a traçar el camí a seguir, el ministre va dir que hem d’introduir més estàndards i millorar la qualitat. Hem d’avançar en la cadena de valor dels serveis i triar àrees on rau la nostra força i ampliar-ho, va dir.

El ministre de la Unió va suggerir, a més, la replicació del model informàtic de Bangalore a altres parts de l’Índia i l’establiment d’indústries de serveis a l’Índia com MRO de vaixells/avions, consultoria mediambiental, etc. professionals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *