Adani invertirà més diners en adquisicions, mira el segment d’aliments preparats per a l’expansió abans de la sortida a borsa

El conseller delegat d’Adani Wilmar, Angshu Mallick, diu que la companyia té la intenció de gastar uns 500 milions de rupies en adquisicions d’unitats de producció en productes alimentaris bàsics.

Nova DelhiGautam Adani, la segona persona més rica d’Àsia, és optimista en el negoci dels aliments bàsics i està preparat per invertir diners en adquisicions. L’industrial està sospesant opcions per comprar unitats de fabricació d’aliments bàsics i ampliar-les, una plantilla que va buscar en el negoci de l’oli comestible, que actualment ocupa una part important del mercat organitzat de l’Índia.

Val la pena esmentar aquí que la majoria del negoci d’oli comestible que té la seva empresa conjunta (JV) Adani Wilmar són adquisicions i l’empresa ja té previst ampliar la seva presència en productes bàsics de valor afegit, llestos per cuinar i llestos per menjar. segments d’aliments.

Ho va dir el CEO d’Adani Wilmar, Angshu Mallick ToI: “Tenim la intenció de gastar uns 500 milions de rupies en adquisicions d’unitats de producció en productes alimentaris bàsics per convertir l’empresa en un gran jugador”.

La JV de 50:50 entre el grup Adani i l’empresa agroempresarial amb seu a Singapur Wilmar és un dels majors jugadors de béns de consum de l’Índia amb uns ingressos de 37.115 milions de rupies l’any fiscal 2021. Rivals com ITC amb seu a Kolkata i Hindustan Unilever van registrar ingressos de Rs. 48.151 milions i 45.311 milions de rupies. Dels ingressos totals, l’oli comestible sota la marca Fortune és el més seguit pels productes essencials industrials com l’oli de ricí i els productes oleoquímics i aliments bàsics.

“El nostre enfocament se centra en els aliments bàsics durant els propers cinc anys, impulsats per les altes taxes de creixement de la indústria, entre altres factors. La nostra història suggereix que som bons en les adquisicions i aquesta seguirà sent la nostra estratègia principal”, va dir el diari Mallick.

L’any 2013, l’empresa havia començat la seva cartera d’aliments amb farina de gra, i ara s’ha ampliat als segments de farina de blat envasada, llegums, arròs basmati, sucre i aliments llestos per cuinar.

Adani Wilmar recaptarà fons a través del mercat primari per intentar impulsar el creixement. De l’oferta pública inicial (IPO) de 4.500 milions de rupies proposada, 500 milions de rupies es destinaran a compres en el negoci d’aliments bàsics, mentre que la resta es destinarà a liquidar quotes i ampliar les capacitats actuals.

El propietari d’Adani i Wilmar, Kuok Khoon Hong, el 12è home més ric de Singapur, no descarregarà cap participació en la sortida a borsa de l’empresa FMCG.

Molts analistes opinen que la decisió d’Adani Wilmar de renovar la seva cartera es deu al canvi en el comportament dels consumidors, que cada cop compren més aliments preparats mitjançant agregadors de restaurants i empreses de lliurament d’aliments com Zomato i Swiggy per estalviar temps.

Actualment, els negocis de sucre i productes bàsics industrials es canalitzen a través d’Adani Wilmar. El soci de Singapur, però, també té interessos diferents a l’Índia. Wilmar té una participació majoritària a la cotització pública Shree Renuka Sugars. Més important encara, Adani i Wilmar tenen un pacte que la JV índia no entrarà en països on aquest últim tingui un joc directe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *