Enfrijoladas amb Mongetes Negres, Alvocat i Cotija

Les truites de blat de moro submergides en salsa de mongetes negres i plegades per la meitat i després farcides o cobertes amb formatge i alvocat fan un àpat vegetarià i sense gluten senzill i deliciós.

Les enfrijoladas, fetes amb truites de blat de moro i salsa de mongetes, són una de les millors respostes de Mèxic al problema del sopar ràpid i saludable. És un plat abundant i nutritiu fet d’ingredients econòmics i fàcil de muntar.

Si ets un amant de les mongetes, sense gluten o vegetarià, és probable que un plat d’enfrijoladas t’enganxi. Ho faràs una vegada, apreciaràs la seva comoditat i voldràs repetir-ho.

Què són les Enfrijoladas?

Penseu en les enfrijoladas com el cosí llunyà de les enchiladas. La diferència? La salsa es fa amb mongetes en lloc de tomàquets o tomàquets. I a diferència de les enchiladas, que habitualment s’enrotllen perfectament amb els farcits a l’interior, les enfrijoladas sovint es dobleguen per la meitat amb les fixacions a dins, a la part superior o ambdues.

El plat té arrels a Oaxaca, tot i que és popular a tot Mèxic, sovint se serveix a l’esmorzar. Encara que les mongetes són universals a les enfrijoladas, la resta d’ingredients depenen del cuiner. El formatge, la ceba, el coriandre i el pollastre són habituals. També podeu trobar un ou cuit o un xoriço esmicolat a la barreja.

Aquesta recepta és un gir bastant tradicional a les enfrijoladas, ja que està construïda amb mongetes negres i truites de blat de moro. Les truites de blat de moro funcionen millor que la farina aquí, ja que són prou resistents per aguantar la salsa. Per al sabor, la recepta demana chiles chipotle en salsa d’adobo, que afegeix un toc fàcil de sabor fumat sense fer que el plat sigui excessivament picant.

Com fer salsa per a les enfrijoladas?

Per fer la salsa, comença sofregint la ceba i l’all amb una mica d’oli. A partir d’aquí, només es tracta de barrejar mongetes negres, suc de llima, xile chipotle en salsa d’adobo, comí i sal. Aquí podeu confiar en la comoditat de les mongetes en conserva, que funcionen bé per a aquesta recepta.

Si teniu mongetes seques a mà i una mica de temps, no dubteu a fer-ho cuina els teus propis fesols des de zero. Només assegureu-vos d’estalviar una tassa del líquid de cocció dels fesols. A més del líquid de cocció dels fesols, la recepta també demana que s’afegeixi aigua. La quantitat pot variar segons les mongetes, així que només cal que busqueu una salsa que tingui la textura d’una sopa espessa.

Canvis i substitucions de receptes

  • Les enfrijoladas són un plat que es presta a la interpretació segons el teu estat d’ànim i el que tinguis al rebost. Aquí teniu algunes idees:
  • Canvia mongetes pintos per mongetes negres. És possible que hàgiu d’ajustar la quantitat d’aigua, ja que una varietat de mongetes pot ser més midó que una altra.
  • Deixeu de banda el formatge i la crema agra (o busqueu substituts no lactis) per a una versió vegana del plat.
  • Afegiu més (o menys) chipotle depenent de la vostra tolerància a les espècies.
  • Ompliu-lo amb formatge ratllat en comptes de cobrir amb cotija. Simplement afegiu unes quantes cullerades de Monterey Jack triturat dins de cada enfrijolada abans de plegar.
  • Salteja un munt d’espinacs frescos per ficar-los a les enfrijoladas juntament amb el formatge Jack.

Un plat vegetarià nutritiu

A més de ser saboroses i fàcils de fer, les enfrijoladas estan plenes d’una bona alimentació. Els fesols negres són rics en fibra i folat. Per a les persones que segueixen una dieta basada en plantes, les mongetes negres són una opció especialment bona, ja que proporcionen proteïnes, així com ferro i zinc, nutrients que es troben habitualment en productes animals. Quan figures en els cereals integrals de les truites de blat de moro i els greixos saludables de l’alvocat, tens un plat molt equilibrat a les mans.

Suggeriments de servei

Les enfrijoladas són aptes per a qualsevol àpat del dia. Per esmorzar, serviu tal qual o a sobre de cada plat amb un ou escalfat o ferrat. Per sopar, combineu-los amb una amanida fresca i brillant, com aquesta Amanida de Jicama o això Nopalitos un. Per a aquells que no segueixin una dieta vegetariana, podeu remuntar cada enfrijolada amb pollastre ratllat abans d’afegir l’alvocat i la ceba. Si tens coriandre fresc a la nevera, serà una guarnició bonica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *