Què és Endpoint Security i per què és important?

Les organitzacions s’enfronten a un nombre creixent d’amenaces cibernètiques. Com pot ajudar la seguretat del punt final?

Els atacs de programari maliciós estan augmentant i cada cop més avançats. Les organitzacions s’enfronten al repte de protegir constantment les seves xarxes de TI contra les ciberamenaces.

Les solucions tradicionals com el programari antivirus s’han convertit en una defensa inadequada, ja que només se centren en una petita part de la seguretat de la xarxa. Heu d’implementar controls de seguretat més avançats que cobreixen tota la vostra xarxa.

Aquí és on la seguretat dels punts finals entra com una eina essencial en la ciberseguretat avançada. En aquest article, entendreu la seguretat dels punts finals i com funciona.

Què és Endpoint Security?

La seguretat del punt final, també coneguda com a protecció del punt final, és la pràctica de protegir els punts d’entrada connectats a les xarxes d’atacs maliciosos. Té un paper crucial per garantir que les dades sensibles i la propietat intel·lectual estiguin protegides contra programari maliciós, pesca, ransomware i altres ciberatacs a la xarxa o al núvol.

Els punts finals són els punts d’entrada de les vostres xarxes informàtiques, com ara ordinadors de sobretaula, ordinadors portàtils, tauletes, dispositius mòbils, servidors i impressores.

S’ha revelat que les dues amenaces més persistents dels punts finals són els atacs de ransomware i phishing.

El ransomware és una gran amenaça per a les xarxes informàtiques. Aquí, els atacants obtenen accés no autoritzat als punts finals i procedeixen a bloquejar i xifrar les dades emmagatzemades al dispositiu. Llavors continuen exigint un rescat abans d’alliberar les dades.

En els atacs de pesca, s’acostumen a fer aplicacions legítimes enganyar els objectius perquè obrin un correu electrònic o un missatge de text on faran clic a enllaços maliciosos, que provocaran la instal·lació de programari maliciós o la congelació dels seus sistemes. Normalment s’utilitza per robar dades, dades d’inici de sessió dels usuaris i números de targetes de crèdit.

Com que les solucions antivirus no poden prevenir soles les amenaces persistents avançades, és necessari fer de la protecció dels punts finals un component de les solucions de seguretat.

La seguretat del punt final captura tots els detalls de seguretat de persones i organitzacions mitjançant mètodes com ara la protecció contra fuites de dades (DLP), la gestió de dispositius, el control d’accés a la xarxa, el xifratge, la detecció d’amenaces i la resposta.

Per què és important la seguretat dels punts finals

El món empresarial actual ha evolucionat. Les organitzacions incorporen ara polítiques de portar el vostre propi dispositiu (BYOD) i de treball remot que promouen l’accés a les dades.

Tot i que aquestes polítiques del lloc de treball són importants per augmentar la productivitat, representen una amenaça per a la seguretat de l’empresa, que pot provocar pèrdues de dades i financeres.

Les dades són l’actiu més valuós de la vostra organització. I perdre’l o no poder-hi accedir probablement pot sabotejar l’existència de la vostra organització.

Els punts finals són ara objectius fàcils perquè són vulnerables a través dels navegadors, que passa a ser on es produeixen molts atacs maliciosos. En aquest sentit, s’han de posar en marxa noves capes de seguretat mitjançant solucions de protecció de punt final. Aquesta solució de seguretat està organitzada i dissenyada per detectar, examinar i bloquejar ràpidament els atacs maliciosos que estan en moviment.

Com funciona Endpoint Security

L’objectiu de la seguretat del punt final és ajudar-vos a protegir les vostres xarxes d’accés no autoritzat. Això s’aconsegueix mitjançant l’ús de programes de seguretat avançats que supervisen i asseguren tots els punts d’entrada. Aquests programes de seguretat inclouen els següents.

1. Plataforma de protecció de punt final (EPP)

Una plataforma de protecció de punt final fa ús de tecnologies de punt d’entrada integrades per detectar i aturar les amenaces percebudes al punt final. Aquí s’analitza cada fitxer que entra al sistema intern d’una empresa. I amb l’ús d’un sistema basat en núvol, EPP examina la informació emmagatzemada al fitxer per determinar on hi pot haver amenaces potencials.

Com a usuari, s’espera que tingueu una consola d’àrea principal integrada al vostre sistema operatiu.

En fer-ho, el vostre sistema es familiaritzi amb tots els punts finals que s’hi connecten, alhora que es preveuen actualitzacions dels dispositius. També pot sol·licitar la verificació d’inici de sessió dels punts finals individuals i administrar els procediments de la vostra empresa des d’un sol lloc.

2. Detecció i resposta de punt final (EDR)

Aquesta és una altra eina de ciberseguretat que controla i respon contínuament als ciberatacs avançats. La detecció i la resposta dels punts finals detecten amenaces d’alt nivell, com ara programari maliciós sense fitxers i exploits de dia zero, que van evadir la defensa de primera línia i van trobar el seu camí al sistema de l’organització. Serveix com a segona capa de protecció després que s’hagi desplegat l’EPP.

Les eines de detecció i resposta dels punts finals examinen tot el cicle de vida d’una amenaça cibernètica. Investiguen de prop com va arribar l’amenaça, on ha estat i com evitar que s’estengui.

La majoria d’aquestes amenaces avançades poden causar estralls a les xarxes privades i corporatives. Per exemple, el ransomware xifra les dades sensibles a costa del propietari de les dades. Aleshores, l’atacant avança per demanar un rescat financer abans que es publiquin les dades.

Com a resultat de l’augment dels atacs de programari maliciós, heu de fer-ho protegiu la vostra xarxa més que mai. L’EDR pot ajudar a detectar, contenir i eliminar l’amenaça ràpidament perquè les vostres dades es puguin protegir als punts finals.

3. Detecció i resposta ampliades (XDR)

La detecció ampliada i la resposta supervisa i prevé les amenaces a la ciberseguretat. En aquest cas, recopila i correlaciona dades a través de nombrosos punts d’entrada a la xarxa, com ara núvol, xarxa, correu electrònic, servidors i punts finals.

Aquesta eina de seguretat analitza les dades correlacionades i li atorga visibilitat i significat per revelar l’amenaça avançada. Després de la divulgació, l’amenaça ara es pot centrar, examinar i separar per evitar la pèrdua de dades i el col·lapse de la seguretat.

XDR és una eina de protecció de punt final més sofisticada i una progressió de l’EDR. Proporciona una visió holística del sistema de xarxa d’una organització ja que té a veure amb la ciberseguretat.

Amb el sistema XDR, les organitzacions estan exposades a un alt nivell de ciberseguretat. A més, els experts en seguretat en línia poden identificar i eliminar les vulnerabilitats de seguretat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *