Els Estats Units aixequen la majoria de les prohibicions relacionades amb COVID als viatgers de l’estranger

Els Estats Units van aixecar dilluns les restriccions als viatges no essencials d’una llarga llista de països com Mèxic, Canadà i la major part d’Europa, permetent als turistes fer viatges amb retard i als familiars tornar a connectar amb els seus éssers estimats després de més d’un any i mig de diferència. per culpa de la pandèmia.

A partir de dilluns, els EUA accepten viatgers totalment vacunats als aeroports i fronteres terrestres, eliminant una restricció de COVID-19 que es remunta a l’administració de Trump. Les noves normes permeten viatjar amb avió des de països anteriorment restringits sempre que el viatger tingui una prova de vacunació i una prova COVID-19 negativa. Els viatges terrestres des de Mèxic i Canadà requereixen una prova de vacunació, però cap prova.

Les companyies aèries esperen més viatgers d’Europa i d’altres llocs. Les dades de la firma de viatges i anàlisis Cirium van mostrar que les companyies aèries estan augmentant els vols entre el Regne Unit i els EUA un 21% aquest mes respecte al mes passat.

L’Agence France-Presse informa que els passatgers dels aeroports d’Europa pujaven amb impaciència en avions amb destinació als Estats Units i que abans de l’alba hi havia llargues files a les fronteres amb Mèxic i Canadà.

Per exemple, va dir l’AFP, hi havia una línia abans de la sortida del sol al pont de l’arc de Sant Martí entre les cascades del Niàgara a Ontario, Canadà i Nova York.

El canvi tindrà un efecte profund a les fronteres amb Mèxic i Canadà, on viatjar d’anada i tornada era una forma de vida fins que la pandèmia va arribar i els EUA van tancar els viatges no essencials.

Els centres comercials, els restaurants i les botigues del carrer principal de les ciutats frontereres dels Estats Units han estat devastades per la manca de visitants de Mèxic. A la frontera amb el Canadà, les rivalitats transfrontereres d’hoquei eren tradicions de la comunitat fins que la pandèmia les va canviar. Les esglésies que tenien membres a banda i banda de la frontera esperen donar la benvinguda als feligresos que no han vist durant el tancament de la COVID-19.

Els éssers estimats s’han perdut les vacances, els aniversaris i els funerals mentre es prohibien els viatges aeris no essencials, i ara estan ansiosos de tornar a connectar-se.

Segons els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties, els EUA acceptaran viatgers que hagin estat totalment vacunats amb qualsevol de les vacunes aprovades per a l’ús d’emergència per l’Organització Mundial de la Salut, no només les que s’utilitzen als EUA Això vol dir que la vacuna AstraZeneca, àmpliament utilitzat al Canadà, serà acceptat.

Per als viatgers aeri, les companyies aèries han de verificar els registres de vacunes i comparar-los amb el document d’identitat, i si no ho fan, podrien enfrontar-se a multes de fins a gairebé 35.000 dòlars per infracció. Les companyies aèries també recopilaran informació sobre els passatgers per a la recerca de contactes. A les fronteres terrestres, els agents de Duanes i Protecció de Fronteres comprovaran la prova de la vacuna.

Els moviments es produeixen quan els Estats Units han vist millorar dràsticament les seves perspectives de COVID-19 en les últimes setmanes des de l’augment del delta d’estiu que va empènyer els hospitals a la vora de molts llocs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *