És probable que RBI retardi l’augment de la taxa de repo després de la retallada dels impostos especials del Centre sobre la gasolina i el dièsel

Els experts diuen que a mesura que els preus dels combustibles al detall s’han reduït a tot el país i l’impacte del mateix es reflectirà en els preus dels béns. Això donarà a RBI un marge de colze suficient per reduir la liquiditat i, tanmateix, restringirà els rendiments dels bons.

Nova Delhi: La decisió del Centre de reduir els impostos especials sobre la gasolina i el dièsel la setmana passada, seguida de la reducció de l’IVA per part de diversos estats, és probable que ajudi els esforços del Banc de Reserva per normalitzar els fluxos de liquiditat i frenar la inflació, retrocedint el calendari per a un augment de les taxes i donant un impuls de creixement suficient a una economia que es recupera dels impactes de la pandèmia de Covid.

Els experts diuen que a mesura que els preus dels combustibles al detall s’han reduït a tot el país i l’impacte del mateix es reflectirà en els preus dels béns. Això donarà a RBI un marge de colze suficient per reduir la liquiditat i, tanmateix, evitar que els rendiments dels bons augmentin a mesura que les expectatives d’un canvi en la trajectòria dels tipus es retrocedeixen més enllà de la segona meitat del 2022.

A més, la Reserva Federal dels Estats Units va anunciar la setmana passada la reducció del seu programa de compra de bons. Això també podria influir en els rendiments dels bons a nivell mundial.

“És probable que els rendiments locals s’estabilitzin i tendeixin una mica més avall aquesta setmana a mesura que els mercats es reprenguin després de les festes”, va dir. Temps econòmics va citar Mahendra Jajoo, CIO, renda fixa de Mirae Asset Management. “Mumbai absorbiria la reacció silenciosa dels mercats mundials davant la reducció de la Fed i el regal de Diwali dels preus més baixos del combustible durant el cap de setmana prolongat. És avantatjós per a l’RBI, que ha estat fent un treball equilibrat de normalització de la liquiditat”.

La setmana passada el Centre va reduir els impostos especials a la gasolina en 5 rupies el litre i el gasoil en 10 rupies el litre.

Atesa la major reducció dels preus del gasoil, el major impacte tindrà en els costos logístics, reduint el ritme d’augment del cost dels béns de consum i potencialment reduint la inflació entre 15 i 20 punts bàsics, esmenta la publicació citant un informe de Kotak Mahindra Bank. .

“El recent retrocés de les expectatives dels principals bancs centrals i les retallades dels impostos especials sobre la gasolina i el dièsel a l’Índia haurien d’ajudar a reajustar les expectatives d’augment de tipus”, va dir Suyash Choudhary, cap de renda fixa de l’IDFC Mutual Fund.

El 3 de novembre, la Reserva Federal dels EUA va decidir reduir el programa de compra de bons a partir d’aquest mes. El programa de compra d’actius de 120.000 milions de dòlars mensuals s’acabarà gradualment el juny de l’any vinent.

L’esperat calendari de relaxació no va provocar cap reacció violenta excepte una caiguda dels rendiments sobirans dels EUA. Els rendiments de referència del Tresor dels EUA van caure 15 punts bàsics en només dues sessions de negociació successives: dijous i divendres, tots dos festius a l’Índia. El Banc d’Anglaterra també va mantenir els seus tipus desafiant l’expectativa popular que augmentaria el punt de referència.

De tornada a casa, el rendiment dels bons de referència va augmentar uns 12 punts bàsics des de l’octubre, amb el banc central absorbint l’excés d’efectiu a través de la Taxa Variable Reverse Repo (VRRR), una finestra dedicada.

Mentrestant, els preus del cru Brent han baixat un 3,5% aquest mes. Això significa que és poc probable que els preus del combustible pugin aviat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *