4 signes que sou un usuari experimentat de Windows

Windows ha existit des de 1985, cosa que el fa positivament antic. Hi has estat des del principi? Aquí teniu algunes curiositats divertides sobre els primers Windows.

Per a moltes persones, Windows fa més temps del que han estat vius. Fundat el 1985, el popular sistema operatiu ha passat per moltes iteracions des de llavors.

Windows segueix sent el sistema operatiu d’escriptori més utilitzat. Potser l’has fet servir des del principi? Windows certament ha canviat des de la primera versió, però alguns elements segueixen sent coherents.

Rebobinarem el rellotge i donarem un cop d’ull a alguns dels senyals que mostren que sou un usuari experimentat de Windows: funcions antigues que s’han deixat de fer des d’aleshores, campanyes de màrqueting cursi, sons d’inici clàssics i molt més.

1. Has jugat al pinball Space Cadet

Tot i que les empreses de tot el món utilitzen Windows, el sistema operatiu també es va consolidar com el lloc per jugar des del primer dia. Molts de nosaltres estem familiaritzats amb jocs clàssics com ara Minesweeper i Solitaire, que venien inclosos amb Windows i van resultar perfectes per perdre el temps.

Però també recordes jugar al pinball? 3D Pinball: Space Cadet va arribar per primera vegada a Microsoft Plus! 95, un paquet de millora per a Windows 95. Aleshores es va incloure a Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows ME i Windows XP.

El joc oferia una única taula de pinball, un joc de color morat i blau, on els jugadors podien utilitzar les dues aletes per enviar la pilota volant. L’objectiu, per descomptat, era acumular el màxim de punts possible i aconseguir un lloc a la classificació. Tot i que, com que tot estava fora de línia, sovint només intentaves vèncer-te!

Malauradament, 3D Pinball va morir amb XP i no s’ha inclòs en un sistema operatiu de Microsoft des d’aleshores (de fet, Windows no ve inclòs amb cap joc avui dia). Alguns creien que això era per raons legals, ja que una empresa externa anomenada Cinematronics va desenvolupar el joc.

En realitat, va ser perquè hi va haver un error a la versió XP de 64 bits del joc on la pilota s’enfilava a través dels objectes. L’equip no va poder fer cap o final del codi, i molt menys esbrinar per què la detecció de col·lisions no funcionava. En lloc de perdre el temps intentant que funcioni, Pinball es va eliminar de Windows Vista.

2. Jennifer Aniston et va ensenyar sobre la barra d’inici

Quan es va llançar Windows 95 l’any 1995, Microsoft va publicar un vídeo protagonitzat per Jennifer Aniston i Matthew Perry mentre es troben amb un “malvat munt de caps d’hèlix” a la “primera comèdia cibernètica del món”. Com probablement podeu endevinar, res del vídeo ha envellit bé, però és molt millor.

Windows 95 va marcar la introducció del ja famós botó d’inici i la barra de tasques, que encara existeixen avui en dia a Windows 11. Ara sembla estrany pensar que són funcions noves, però abans els grups de programes s’havien de llançar des d’un gestor de programes. El nou menú de Windows 95 va permetre que les aplicacions s’imités a les carpetes i també va donar accés a altres funcions com ara cercar i tancar.

De manera controvertida, amb Windows 8, Microsoft va crear la pantalla d’inici, una pantalla de pàgina completa per llançar aplicacions. Després de molta protesta pública, Microsoft va cedir i va tornar a introduir el botó d’inici més tradicional a Windows 8.1.

3. Coneixes el geni

“Sembla que estàs escrivint una carta”.

Per a alguns, aquestes són paraules esgarrifoses. És el que diria l’assistent d’Office de Microsoft, Clippy, quan apareixia a la pantalla. Tot i que Clippy podria ser útil, molts ho van trobar molest, fet que va provocar moltes paròdies i campanyes contra el pobre clip antropomòrfic.

Sabíeu que Clippy era en realitat un dels molts assistents? Tot i que el consell que donarien continuaria sent el mateix, podríeu donar la benvinguda a altres personatges com un robot, un gos superheroi i un geni (que s’assemblava molt a Albert Einstein).

Els caràcters canviaven en funció de quina versió d’Office teníeu, amb The Genius introduït a Office 97. També els trobareu en altres llocs del sistema operatiu, com quan feu una cerca del sistema. Malauradament, Clippy i els seus amics ja fa temps que han marxat de Windows, però Clippy fa un petit retorn a Microsoft Teams.

4. Recordeu l’ús original de les unitats A i B

Us heu preguntat mai per què la unitat C és la lletra predeterminada de la vostra unitat d’emmagatzematge principal? És perquè originalment la unitat A era per a disquets, amb la unitat B reservada per a aquells que tenien prou diners per esquitxar en una segona disquetera.

Les plaques base tenien suport estàndard per a dues unitats de disquet, de manera que Windows va assignar dues lletres de unitat en conseqüència. Com a tal, qualsevol unitat addicional es convertiria en la unitat C.

No heu pogut reassignar les unitats A i B perquè no es considerava important fer-ho. Els desenvolupadors van crear programari amb l’expectativa que s’emmagatzemés a la unitat C.

Per descomptat, ara els temps han canviat: podeu utilitzar la Gestió de discs per assignar les lletres A i B a les vostres unitats, si voleu.

Windows ha arribat per quedar-se

Tant de bo aquest hagi estat un passeig entretingut pel camí de la memòria. Però no us preocupeu, Windows no anirà enlloc. Tot i que Microsoft va afirmar una vegada que Windows 10 seria l’última versió de Windows, la companyia finalment va canviar d’opinió i va llançar Windows 11. Qui sap què depararà el futur del sistema operatiu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *