Combat la mala qualitat de l’aire amb aquests consells efectius

Dissabte, l’índex de qualitat de l’aire (AQI) de la capital nacional i d’altres parts de l’Índia va tocar nivells perillosament insalubres.

PUNTS DESTACATS CLAU

  • Les autoritats van establir directrius personalitzades de Diwali per permetre una celebració segura i saludable del festival
  • Els nivells greus d’AQI posen en risc les persones amb problemes respiratoris i altres complicacions de salut
  • Aquests consells us poden ajudar a protegir-vos i protegir-vos de la contaminació de l’aire

Nova Delhi: Les prohibicions i restriccions imposades als petards durant el Diwali no van impedir que la gent violés les normes i celebrés el festival de llums amb explosions i fums. La nació encara no ha superat el trauma de perdre vides innocents a causa de la pandèmia de la COVID-19 i, fins i tot ara, les conseqüències del desastre persisteixen en forma de complicacions de salut a llarg termini. Malgrat els avenços extraordinaris realitzats en els últims mesos que poden ajudar a la lluita contra el coronavirus, encara no hem pogut deixar enrere el perill que s’acosta. Com que els problemes respiratoris són una complicació comuna associada a una infecció per COVID-19, evitar que la qualitat de l’aire arribi a nivells perillosament insalubres és per excel·lència.

Les autoritats van establir directrius personalitzades de Diwali per permetre una celebració segura i saludable del festival. No obstant això, a causa de la manca total d’empatia i el menyspreu per la vida humana i les regles que mostren algunes persones, l’índex de qualitat de l’aire (AQI) de la capital nacional i de diversos estats ara arriba a nivells insalubres.

Els experts han emès advertències contra el risc d’augment dels casos greus de COVID-19 i problemes respiratoris com l’asma i la MPOC atribuïts a la contaminació de l’aire. Randeep Guleria, director d’AIIMS, va dir a l’ANI: “La contaminació té un efecte enorme en la salut respiratòria, especialment en persones amb malalties pulmonars, asma a mesura que empitjora la seva malaltia. La contaminació també pot provocar casos més greus de Covid. Hauria de portar mascareta, ja que ajudarà a protegir-se tant del Covid com de la contaminació”.

Contaminació de l’aire – Consells de seguretat

A continuació us expliquem com podeu protegir-vos i protegir-vos de la contaminació de l’aire:

  1. Viatjar només quan sigui necessari: Eviteu sortir a menys que sigui necessari per evitar l’exposició no desitjada a la contaminació de l’aire. Quan sigui necessari, trieu un mitjà de transport que us ajudi a viatjar ecològicament. A més, podeu optar per altres opcions de viatge netes, com ara caminar, compartir un viatge, evitar l’ús d’un vehicle personal i utilitzar un desplaçament públic.
  2. No oblideu la contaminació interior: Sí, ho heu sentit bé. També hi ha contaminació a casa teva i quedar-te a l’interior no pot garantir l’evasió d’aire insalubre. Amb la desastrosa qualitat de l’aire exterior, una mica de contaminació està obligat a filtrar-se a la casa, contaminant així la qualitat de l’aire interior. Aquí són alguns consells que us poden ajudar a millorar l’aire de casa vostra.
  3. Porta mascareta: Hem estat treballant per sobreviure a una pandèmia el temps suficient per comprendre la importància de portar una màscara. A més de protegir-vos de contraure una infecció per COVID-19, les màscares també poden demostrar ser efectives contra diversos contaminants i partícules presents a l’aire exterior que poden danyar el sistema respiratori i altres parts del cos.
  4. Seguiment de la previsió de contaminació: Per vèncer un enemic, és important conèixer-lo bé. Sigueu exhaustius amb la vostra recerca i manteniu-vos actualitzat amb l’índex de qualitat de l’aire del lloc on us trobeu, dels llocs propers o de qualsevol lloc que penseu visitar en un futur proper. Vigileu el pronòstic per preparar-vos per a la lluita contra el cap.
  5. Eviteu fer exercici en aire no saludable: Els estudis han demostrat els efectes nocius de fer exercici a l’aire lliure en un aire poc saludable. Contràriament a la idea errònia popular que només els entrenaments d’alta intensitat poden causar danys al cos, els exercicis de baixa intensitat poden perjudicar el cos de manera igual en funció de la qualitat de l’aire i, per tant, s’han d’evitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *