6 tipus de sistemes de seguretat per a la vostra llar o apartament

Compreu o actualitzeu el vostre sistema de seguretat domèstic? Aquests són els sis tipus principals de sistemes de seguretat que cal conèixer.

SEls sistemes de seguretat per a una casa o un apartament donen tranquil·litat sobre els éssers estimats i les pertinences. Alguns sistemes es creuen en dues categories, com ara les configuracions autocontrolades sense fil, però no sempre és clar saber quin sistema de seguretat necessiteu per a casa vostra. Així doncs, si estàs pensant a instal·lar un nou sistema de seguretat a casa o apartament, consulta els sis sistemes de seguretat més habituals abans de fer una compra.

1. Sistemes de seguretat monitoritzats

Els sistemes de seguretat d’aquest grup són supervisats professionalment o autocontrolats. Els sistemes supervisats professionalment són supervisats contínuament per equips dedicats. Si un esdeveniment inusual activa les vostres alarmes, un representant es posarà en contacte amb vosaltres per verificar què està passant i, si cal, trucarà a les autoritats en nom vostre.

Sistemes d’autocontrol donar als usuaris autoritzats accés a canals de càmeres en directe i altres detalls que puguin indicar problemes. Tanmateix, els correspon analitzar les dades i decidir si criden a la policia.

2. Sistemes de seguretat no supervisats

Un sistema totalment no supervisat pot capturar imatges de la càmera o incloure sensors de portes i finestres. Tanmateix, notificar a les autoritats o rebre una alerta d’un problema potencial no es produeix tret que algú escolti l’alarma i actuï en conseqüència.

La majoria dels sistemes de seguretat del mercat es connecten ara a les aplicacions. Tanmateix, si us mudeu a una casa amb una alarma antiga, és probable que sigui el tipus realment sense control. Normalment funcionen emetent sorolls prou forts com per espantar un lladre i ajudar els veïns a detectar possibles problemes.

3. Sistemes de seguretat per cable

Aquests sistemes de seguretat tenen connexions per cable per obtenir energia i enviar senyals a un concentrador central. Els cables connecten tots els sensors i punts d’entrada de la llar. Per descomptat, els professionals us han d’instal·lar, però aquest procés podria ser més fàcil del que s’esperava, sobretot si la vostra casa venia cablejada prèviament per a aquestes configuracions.

A diferència de molts sistemes sense fil, les opcions per cable funcionen amb electricitat en lloc de bateries. Tanmateix, normalment tenen còpies de seguretat de la bateria que segueixen funcionant durant els talls d’energia.

A més, si llogueu la vostra casa i voleu un sistema de seguretat per cable, consulteu el vostre contracte d’arrendament o pregunteu-ho primer al vostre propietari. De la mateixa manera que un contracte d’arrendament comercial aclareix quant paga el llogater i què cobreix aquesta quantitat, un contracte d’arrendament residencial dirà si podeu modificar la vostra unitat de lloguer durant el lloguer.

Esbrinar-ho és crucial si llogueu la vostra casa i penseu que un sistema per cable és l’opció correcta. Això es deu al fet que les instal·lacions impliquen perforar forats i posar cables darrere dels panells de guix.

4. Sistemes de seguretat sense fil

Aquestes opcions intercanvien cables per ones de ràdio per enviar dades i notificacions de possibles problemes. Els llogaters i les persones que es mouen solen apreciar la portabilitat dels sistemes sense fil. Tanmateix, el seu principal inconvenient és que la interferència electromagnètica d’altres dispositius als voltants podria provocar que la configuració mostri un comportament no desitjat activant una falsa alarma.

En comparació amb les opcions per cable, aquests sistemes també proporcionen més flexibilitat per capturar diferents parts de la vostra llar segons sigui necessari. Per exemple, potser voleu tenir una càmera al soterrani, però només amb finalitats de supervisió quan el vostre fill i els seus amics juguin allà baix. Els sistemes sense fil simplifiquen aquestes necessitats a curt termini.

5. Sistemes de seguretat basats en aplicacions

La majoria dels sistemes de seguretat moderns inclouen aplicacions, que permeten als usuaris comprovar l’estat, veure canals de càmeres en directe i rebre notificacions en temps real de determinats esdeveniments.

Tanmateix, també trobareu amb menys freqüència aplicacions de seguretat no associades a un model o marca en particular. No obstant això, tenen com a objectiu protegir una persona més que una propietat. Per exemple, les aplicacions solen funcionar amb les capacitats de seguiment de la ubicació del telèfon i permeten triar un grup de persones que puguin veure on ets i intervenir si cal.

Per exemple, Estigueu més a prop és una aplicació d’Android per ajudar els membres de la família a fer un seguiment dels altres amb permís. Podria tranquil·litzar els pares quan el seu estudiant de primer any surt els caps de setmana, per exemple.

Alternativament, Faro silenciós combina un dispositiu Bluetooth amb una aplicació mòbil. Aquest sistema es combina amb dispositius compatibles amb Bluetooth 4.0, com ara telèfons intel·ligents, rastrejadors de fitness i ordinadors portàtils. Aleshores, els usuaris poden utilitzar un mètode d’un sol toc per trucar al 911 o a qualsevol altre número. Silent Beacon també permet enviar missatges de text, correus electrònics i notificacions push amb els detalls de la vostra ubicació a persones seleccionades. Una funció de “coda” també us permet verificar el vostre benestar.

Aquestes opcions no protegeixen principalment les cases, però podeu utilitzar-les fàcilment per a aquest propòsit. Imagineu tornar a casa amb un possible intrús després de mudar-vos recentment a un lloc nou. Les solucions aquí permeten que algú enviï ajuda, fins i tot sense saber la vostra adreça.

El Silent Beacon també funciona com a rastrejador d’articles petits. La pèrdua de les claus de casa és un problema de seguretat, però la tecnologia Bluetooth us ajuda a trobar-les.

6. Sistemes de seguretat de bricolatge

Potser preferiu crear un sistema de seguretat. Aquestes opcions no són tan robustes com les possibilitats ja comentades, però funcionen en un pessic i potser no requereixen comprar res nou.

Per exemple, sabíeu que un pal resistent a la pista de la vostra porta corredissa impedeix que algú l’obri? També podeu fer diverses modificacions menors però efectives, com ara reforçar la placa de suport a la part inferior de la porta, fent que sigui més difícil que un criminal entri a la casa.

També podeu utilitzar cargols poc comuns o resistents a manipulacions per tancar la porta del cobert.

A més, és més fàcil del que podríeu pensar crear un sistema d’alerta de porta des d’un detector de fum. Nombrosos llocs web venen opcions bàsiques econòmiques que requereixen un temps de configuració mínim o nul si preferiu menys treball.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *