Tesla redueix 40.000 milions de dòlars després que Musk digués que el gran acord amb Hertz no “encara signat”

Les accions de Tesla Inc. van caure al voltant d’un 4% el dimarts després que el seu director general i fundador Elon Musk va tuitejar que es va informar d’un acord per vendre. 100.000 cotxes a Hertz no s’havia signat, cosa que suggereix que no era definitiu.

Poc després del tancament del mercat dilluns, un compte anomenat “Tesla Silicon Valley Club” va tuitejar una imatge d’un gràfic que mostra el guany recent del 8,5% de Tesla i va agrair a Musk. Musk va respondre: “De benvingut! Si tot això es basa en Hertz, m’agradaria subratllar que encara no s’ha signat cap contracte”.

Hertz havia anunciat la setmana passada que estava comprant 100.000 vehicles elèctrics a Tesla, una de les majors compres de cotxes amb bateries de la història. Els detalls financers de l’acord, com ara quant pagava Hertz per cotxe o el preu total, no es van revelar en aquell moment.

La notícia de l’acord va provocar una concentració Les accions de Tesla, impulsant per primera vegada el valor de mercat del fabricant d’automòbils més valuós del món per sobre dels 1 bilió de dòlars.

“Mentre que Hertz es troba en les primeres etapes d’electrificar la seva flota de cotxes de lloguer, Tesla obtenint un ordre d’aquesta magnitud posa de manifest l’adopció més àmplia de vehicles elèctrics en curs, segons la nostra opinió, com a part d’aquesta onada verda que s’aproxima ara als Estats Units”, va dir Daniel, analista de Wedbush Securities. Ives i John Katsingris van dir en una nota d’investigació en el moment de l’anunci.

Després va venir Musk, que també va suggerir en la mateixa resposta dilluns que Hertz no obtindria un descompte i que l’acord no tenia importància per als resultats de la seva empresa.

“Tesla té molta més demanda que producció, per tant només vendrem cotxes a Hertz pel mateix marge que als consumidors”, va continuar el tuit de Musk. “L’acord d’Hertz té un efecte zero en la nostra economia”.

No és el primer tuit confús

Aquest no és el primer tuit confús del fundador del fabricant de cotxes elèctrics. Musk va tuitejar una volta al maig, anunciant que la companyia ho faria ja no accepta bitcoin com a forma de pagament per als cotxes Tesla, citant preocupacions ambientals.

En una entrevista amb Associated Press la setmana passada, Mark Fields, CEO interí d’Hertz, dit l’empresa té el capital i un balanç saludable després de sortir de protecció contra la fallida al juny després del col·lapse de la indústria dels viatges durant la pandèmia.

Fields també va dir que els Tesla ja estaven arribant als llocs d’Hertz i haurien d’estar disponibles per llogar a partir del novembre. Va afegir que Hertz té la intenció d’oferir la flota de lloguer de vehicles elèctrics més gran d’Amèrica del Nord.

Hertz va dir en el seu anunci original que completaria les seves compres dels cotxes petits Tesla Model 3 a finals de 2022. Si Hertz pagués el preu de venda total de 40.000 dòlars per cada Model 3, faria l’acord per valor d’uns 4.000 milions de dòlars el fabricant d’automòbils.

Les accions de Tesla van caure un 4,1% en la negociació fora de l’horari dimarts, fins a 1.159 dòlars per acció, la qual cosa va reduir el valor de mercat de la companyia en 40.000 milions de dòlars després d’una setmana de guanys. reportat Forbes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *