La llet de patata és la nova opció a la ciutat del fitness? Coneix aquesta alternativa no làctia

Com que les tendències d’alimentació sostenible han anat sorgint a causa de la creixent consciència sobre la salut i el medi ambient, la llet de patata podria ser una de les últimes tendències que hem de vigilar.

PUNTS DESTACATS CLAU

 • Es necessiten alternatives de llet no làctia per superar l’alta petjada de carboni dels lactis
 • La llet de patata és una alternativa a la llet lactis menys coneguda, igualment saludable però més sostenible.
 • Segueix llegint per conèixer els beneficis i els riscos d’aquest tipus de llet

Nova Delhi: Amb la creixent consciència sobre la salut i el medi ambient, les tendències de l’alimentació sostenible han agafat el món cada dia. Des d’alternatives de carn d’origen animal fins a alternatives lactis, estan sorgint idees innovadores com un raig d’esperança cap a un futur millor i més segur. La llet és una mercaderia molt consumida per la gent de tot el món. Això té un impacte significatiu en el medi ambient a causa de la petjada de carboni que és conseqüència de les pràctiques de cria, producció, processament, etc. Segons les xifres esmentades en un informe de l’Organització per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), “Intensitat d’emissions de la producció de llet és més baix a les regions làctiques desenvolupades (oscil·lant entre 1,3 i 1,4 kg d’eq. de CO₂ kg de llet corregida en greixos i proteïnes el 2015), mentre que les regions làctiques en desenvolupament com el sud d’Àsia, l’Àfrica subsahariana, l’Àsia occidental i el nord d’Àfrica tenen intensitats d’emissions més elevades. (oscil·lant entre 4,1 i 6,7 kg d’eq. de CO₂ per kg de llet corregida amb greixos i proteïnes el 2015).

Aquí és on entren en joc les alternatives a la llet no làctia. Quan es parla d’alternatives a la llet, una varietat de substituts de la llet lactis com la llet de civada, llet d’ametlla, llet de soja, llet de coco, llet d’arròs, etc. s’han fet molt populars en els últims temps. A més de ser veganes, aquestes alternatives de llet també són sostenibles.

Llet de patata: el regal obscur?

Les patates són una mena de menjar reconfortant per una raó. Des de patates fregides fins a puré de patates, aquest tubercle amb midó és extremadament versàtil i s’utilitza sovint com a aliment bàsic a diverses regions del món. Què passaria si us diguéssim que la llet de patata és una varietat de llet menys coneguda que podria ser una opció igual de saludable però més sostenible? Sí, ho heu sentit bé. Prepareu les ulleres perquè és hora de beure unes patates. Heus aquí per què podria ser el nou hotshot a la ciutat del fitness:

 • No és làctic, la qual cosa la converteix en una opció vegana.
 • És deliciós, apte per a calories i saludable.
 • Està enriquit amb nutrients com ferro, folat, fibra, vitamines (C, D, B12), calci, fòsfor, magnesi, potassi i molt més.
 • És una opció segura per a persones amb intolerància a la lactosa, al·lèrgia a fruits secs o al·lèrgia a la soja.
 • És sostenible com la petjada de carboni de les patates < la petjada de carboni dels lactis.

Beneficis de la llet de patata

Aquests són alguns dels beneficis per a la salut que ofereix la llet de patata:

 1. Millora la salut dels ossos: La llet de patata és una bona font de vitamina D i calci que també es consideren nutrients essencials per als ossos. Consumir llet de patata pot beneficiar els teus ossos tant com ho pot fer la llet de vaca.
 2. Augmenta la immunitat: La vitamina C pot augmentar la immunitat i la llet de patata és una gran font de vitamina C i altres nutrients essencials. Això pot ajudar a protegir el cos contra una varietat d’infeccions i malalties.
 3. Apte per a la digestió: Com que és una bona font de fibra, la llet de patata pot ajudar a la digestió i desfer-se de problemes com el restrenyiment, la inflor i els gasos.
 4. Millora la salut cognitiva: La llet de patata és una font de vitamina B12, ferro, folat i altres nutrients essencials per al desenvolupament i creixement del cervell i les cèl·lules. El consum del mateix pot millorar la funció cognitiva i enfortir el cos des de dins.
 5. Pot promoure la gestió del pes: El contingut calòric de la llet de patata és significativament menor que el de la llet de vaca. També és una font de greixos saludables. Això la converteix en una alternativa de llet saludable per a les persones que treballen en plans de control de pes.

Llet de patata – La zona grisa

Tot i ser un digne competidor, la llet de patata encara no ha guanyat protagonisme entre les alternatives ja consolidades de llet no làctia. Un dels principals inconvenients d’aquesta llet és la seva manca de contingut de proteïnes tret que estigui enriquida. Es necessiten més investigacions per proporcionar una millor visió de les complexitats d’aquesta alternativa de llet i el seu impacte en diabètics, dones embarassades i persones que pateixen altres complicacions de salut. Si aquesta alternativa a la llet sortirà victoriosa o no, de moment no hi ha cap paraula. Tanmateix, en l’època de les xarxes socials, on les preferències sovint es regeixen per tendències, el seu destí no romandrà amagat durant molt de temps.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *